Main menu

header

927 8 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

„Rudă” cu morcovul, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute și folosite din lume, gustul său deosebit fiind egalat doar de proprietățile sale vindecătoare.

Alungă oboseala și amețeala

Adevărat medicament natural, anasonul are puternice efecte antibacteriene, antioxidante, calmante și imunostimulatoare, ceea ce îl transformă în remediul ideal pentru diverse afecțiuni. Încărcat de nutrienți (sodiu, zinc, tiamină, riboflavină, vitaminele A și C, acizi grași mononesaturați), precum și de minerale foarte importante pentru funcțiile metabolice și de antioxidanți, anasonul este creditat de oamenii de știință cu proprietatea de a energiza organismul și de a combate stările de astenie, oboseală și amețeală. Pot fi consumate două căni cu ceai de anason înainte de mesele principale, preparat din două lingurițe cu semințe de condiment la 250 ml apă clocotită. Se infuzează timp de 15 minute.

Vă scapă de greţuri

Anasonul este renumit pentru capacitatea de a stimula secreția laptelui matern și, în același timp, de a calma colicile bebelușului. Condimentul poate fi consumat sub formă de capsule comprimate, la recomandarea specialistului. În același timp, anasonul are un excelent renume pe direcția îmbunătățirii digestiei, fiind extrem de eficient în tratarea grețurilor, a durerilor abdominale, a gastritei și în reducerea secreției de acid din stomac. Se administrează anason sub formă de pulbere, obținută din râșnirea fină a condimentului, câte o linguriță rasă cu preparat, de patru ori pe zi, sublingual, unde se menține pentru 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Îmbunătățeşte valorile glicemiei

Semințele de anason au proprietăți expectorante, ceea ce le face ideale pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului respirator, uleiurile volatile din condiment accelerând vindecarea. Condimentul poate fi consumat sub formă de infuzie preparată din câteva fructe zdrobite de anason stelat, peste care se toarnă apă clocotită. Se lasă lichidul la infuzat, se strecoară și se bea îndulcit, în două-trei reprize zilnic. În același timp, anasonul are capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la îmbunătățirea valorii glicemiei și a colesterolului.

Graţie proprietăţilor antibacteriene, infuzia de seminţe de anason poate înlocui cu succes apa de gură