Main menu

header

921 6 1de Camelia Onciu

Tendinita este o afecțiune inflamatorie frecventă care poate apărea la orice vârstă. Se manifestă prin dureri intense în special la nivelul mâinilor și picioarelor, după o activitate care a suprasolicitat tendoanele din aceste zone ale corpului. Nu este o afecțiune gravă, dar e neplăcută și durează săptămâni, chiar și luni întregi până la vindecarea completă. Tratamentele convenționale pentru inflamarea tendoanelor fac minuni. Dar nici remediile naturiste nu sunt mai prejos. În plus, pot fi preparate rapid chiar acasă.

Apare în timpul activităților de zi cu zi

Tendinita este cauzată de suprasolicitare, încordare excesivă sau vătămare bruscă a tendoanelor, adică a acelor structuri care leagă mușchii de oase. Se întâmplă în timpul unor activități obișnuite de grădinărit, curățenie, zugrăvit. Postura incorectă, practicarea sportului și exercițiile excesive cresc, de asemenea, riscul de tendinită. Poate fi afectată orice zonă a corpului, dar cel mai frecvent apare la cot, baza degetului mare, șold, umăr, genunchi și tendonul lui Ahile. Durerea e bruscă și va deveni treptat severă. După diagnosticul adecvat, medicul va recomanda evitarea activităților care au declanșat durerea, odihnă, comprese reci și medicamente antiinflamatoare. În cazurile severe, sunt necesare injecții cu corticosteroizi, intervenții chirurgicale și kinetoterapie.

Masaj cu ulei de măsline călduț

Există o mulțime de remedii naturale de casă pentru tendinita la mâini și la picioare. Uleiul de măsline este eficient în stimularea fluxului sangvin și a circulației sangvine. Drept urmare, masarea zonei afectate cu ulei de măsline vă poate oferi o ușurare semnificativă a disconfortului. Masați timp de 10-15 minute. Se recomandă repetarea acestui tratament de două ori pe zi. E și mai bine dacă uleiul e un pic călduț.

Cataplasme cu ardei iute

Ardeiul iute conține capsaicină, considerată un calmant natural al durerii. Are efect de încălzire care poate accelera vindecarea mușchilor și țesuturilor deteriorate. Se amestecă o jumătate de cană cu ulei de măsline și două linguri cu ardei iute. Întindeți cataplasma peste zona afectată. După 15-20 de minute, clătiți cu apă călduță. Puteți repeta tratamentul de câteva ori pe zi.

Oțet alb sau de mere

Oțetul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației tendinitei. În plus, împachetările cu oțet vă pot ajuta să faceți față durerilor. Aplicați alternativ comprese cu soluție de oțet cald, apoi cu soluție rece. Adăugați cantități egale de apă și oțet alb sau de mere într-un vas. Încălziți jumătate din lichid. Înmuiați un prosop în soluție, stoarceți, apoi înfășurați-l în jurul piciorului sau a mâinii timp de cinci-zece minute, după care repetați cu un prosop înmuiat în apă rece cu oțet. Puteți face acest tratament de patru-cinci ori pe zi. Apoi aplicați o cremă hidratantă pe piele.

Pastă și ceai de răcovină

921 6 2Răcovina este o plantă plină de vitamine și nutrienți care contribuie la diminuarea semnificativă a rigidității, inflamației și durerii cauzate de tendinită. Zdrobiți frunze de răcovină, adăugați apă. Aplicați această pastă pe zona afectată. Lăsați să acționeze câteva minute. Repetați de două ori pe zi. Este bun și ceaiul de răcovină. Adăugați două-trei lingurițe cu plantă uscată sau proaspătă într-o cană cu apă fierbinte Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se bea o cană cu ceai pe zi.

Frunze de varză zdrobite

Frunzele de varză sunt eficiente în tratarea vânătăilor și umflăturilor. Desprindeți frunzele exterioare, spălați-le sub jet de apă, uscați-le, apoi striviți-le nervurile cu sucitorul sau cu o sticlă. Aplicați aceste frunze zdrobite pe zona afectată și legați cu un tifon sau bandaj. Lăsați o oră. Puteți repeta remediul de două-trei ori pe zi.

Piure de cartofi și apă minerală

Cataplasma cu cartofi se prepară astfel: faceți o pastă din doi cartofi fierți și întindeți-o peste zona afectată. Înfășurați cu o cârpă curată și lăsați așa cel puțin o oră. Repetați acest tratament de două ori pe zi pentru a obține un rezultat eficient. Apa minerală poate reduce durerea acută la nivelul piciorului. De asemenea, vă oferă o senzație de revigorare. Înmuiați piciorul sau mâna afectate în apă minerală, timp de 10-15 minute și repetați de două ori pe zi.

Comprese cu salvie

Salvia are efect calmant, reducând inflamația și durerea în tendinită. Zdrobiți frunze proaspete de salvie frecându-le ușor în palme. Adăugați aceste frunze într-o cană pe trei sferturi plină cu oțet de mere. Fierbeți această soluție timp de cinci minute. Înmuiați o cârpă de bumbac și aplicați pe zona dureroasă. Îndepărtați după zece minute. Alternativ, puteți face ceai de salvie pentru a reduce simptomele tendinitei. Puneți o linguriță cu frunze uscate de salvie într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați să infuzeze cel puțin zece minute. Beți două-trei căni cu ceai de salvie zilnic.

Ulei de ricin și vitamina E

Vitamina E este un antioxidant natural care poate stimula funcția circulatorie. Reduce umflăturile și poate accelera procesul de vindecare a tendoanelor. Pentru a trata tendinita, trebuie să masați zona afectată cu ulei cu vitamina E de trei ori pe zi. Alternativ, puteți lua suplimente cu vitamina E. Uleiul de ricin este eficient în tratarea inflamației și a durerii. Trebuie doar să aplicați ulei de ricin pe zona afectată și apoi să masați de trei ori pe zi.

Lapte cu turmeric

921 6 3Unul dintre remediile uimitoare pentru tendinita la mâini și picioare este turmericul. Curcumina prezentă în turmeric are proprietăți antiinflamatorii care vă pot oferi o ușurare semnificativă a durerilor. Amestecați o cană cu lapte și o linguriță cu turmeric. Fierbeți timp de cinci minute. Adăugați miere și beți două căni pe zi pentru a accelera procesul de vindecare. Alternativ, puteți lua suplimente de curcumină.

Ghimbir fiert

Ghimbirul poate trata inflamația și durerea cauzate de tendinită. Ghimbirul are agenți antioxidanți și antiinflamatori. Stimulează circulația sângelui către piciorul și mâna afectate. Puneți o lingură cu ghimbir feliat într-o cană și jumătate de apă. Fierbeți timp de zece minute. Beți două sau trei căni cu ceai de ghimbir zilnic. Cu uleiul de ghimbir puteți masa zona afectată.

Făină cu vin alb

Făina cu vin alb este unul dintre remediile uimitoare de casă pentru tendinită. Este eficientă în reducerea durerii și accelerarea procesului de vindecare. Amestecați două linguri cu vin alb şi două linguri cu făină pentru a obține o pastă fină. Întindeți această pastă pe zonele dureroase. Lăsați să acționeze timp de 30-40 de minute. Repetați acest tratament de câteva ori pe zi pentru a obține cel mai bun rezultat.

Pansament cu broccoli

921 6 4Broccoli este eficient în tratarea articulațiilor umflate într-un timp scurt. Adăugați câteva mănunchiuri de broccoli și puțină apă într-un blender pentru a face o pastă. Întindeți această pastă peste zona afectată și fixați-o cu o cârpă de bumbac. Clătiți cu apă călduță după 20-30 de minute. Repetați de două ori pe zi.

Tinctură de rozmarin

Combinația de rozmarin și alcool poate reduce inflamația și durerea. Se amestecă 250 ml alcool etilic cu 25 g rozmarin. Păstrați acest amestec într-o sticlă închisă ermetic. Așteptați o săptămână. Strecurați și aplicați lichidul pe zona afectată și masați. Acest tratament trebuie repetat o dată sau de două ori pe zi, dacă doriți un rezultat vizibil.

Mixtură de aloe vera

Aloe vera este eficientă în ameliorarea umflăturilor și a durerii. Extrageți sucul de aloe vera din două frunze de plantă. Mixați frunzele cu o jumătate cană cu apă. Aplicați lichidul pe zona afectată, timp de 30 de minute, apoi spălați cu apă călduță. Repetați acest tratament de două ori pe zi.

O pungă cu gheață pusă pe mușchiul afectat va reduce inflamația și durerea. Zona respectivă pur și simplu amorțește. Aplicați punga cu gheață timp de 15-20 de minute. Repetați acest tratament de trei ori pe zi.

Apă caldă cu sare de Bazna

Compresa caldă este eficientă în stimularea circulației sângelui în zona afectată și poate ușura inflamația și iritația. Puneți o sticlă cu apă fierbinte sau o pătură electrică pe tendonul dureros. Puteți înmuia piciorul sau mâna afectată în apă caldă în care ați adăugat sare de Bazna. Turnați o jumătate de cană cu sare într-o găleată cu apă caldă. Se amestecă bine până când se dizolvă complet. Țineți mâna sau piciorul afectat în această soluție timp de o jumătate de oră.