Main menu

header

911 8 1de Camelia Onciu

Simțiți o durere în spate care coboară spre picior atunci când vă ridicați de pe canapea? Sau după ce ați stat ore întregi la birou? Această durere este rezultatul inflamației și iritației nervului sciatic și se întinde la nivelul feselor, șoldului, până la genunchi și vârfurile degetelor de la picioare. Dacă vă întrebați cum puteți ameliora durerea nervului sciatic, atunci răspunsul este: remediile naturiste și exercițiile.

Durerea pe un picior

Durerea de nerv sciatic sau sciatica apare din cauza diverselor infecții și patologii neuromusculare sau la nivelul coloanei vertebrele. De fapt, nervul sciatic care pornește din zonele lombară și sacrală ale coloanei vertebrale, dacă este comprimat, spre exemplu, de o hernie de disc, provoacă dureri pe tot traiectul nervului sciatic. Vârsta, supraponderabilitatea, sedentarismul, sarcina, diabetul zaharat sunt factori de risc pentru sciatică. Durerile sunt puternice și pot împiedica pacientul să-și desfășoare activitățile obișnuite.

Lapte și usturoi

911 8 2Există numeroase remedii naturale pentru a ameliora durerea nervului sciatic. În primul rând, dintre alimente, sunt recomandate laptele și usturoiul. Puneți într-un ibric 10-12 căței de usturoi, 2 căni cu lapte și o ceșcuță cu apă. Se lasă să fiarbă cinci minute. Strecurați lichidul, adăugați puțină miere pentru gust după ce s-a răcit. Consumați acest remediu de două ori pe zi. Usturoiul are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, calmând durerea și inflamația.

Turmericul are proprietăți analgezice

Turmericul are proprietăți analgezice care pot fi de ajutor în ameliorarea durerilor severe ale nervului sciatic. Luați o linguriță de pudră de curcuma extrasă din planta de turmeric. Adăugați-o într-o cană cu lapte fierbinte. Se amestecă bine și se bea de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, puteți face o pastă din turmeric și ulei de măsline sau de susan, cu care să masați zona afectată înainte de culcare.

Masaj local cu ulei esențial de mentă

911 8 3Se știe că uleiul esențial de mentă este cel mai eficient ulei esențial folosit ca analgezic. Amestecați cinci-șase picături de ulei esențial de mentă cu ulei de cocos. Aplicați amestecul în regiunea dureroasă. Faceți acest lucru de trei ori pe zi pentru a alina durerea. Sau puteți amesteca patru-cinci picături de ulei esențial de ghimbir cu ulei de cocos sau ulei de jojoba. Masați zona afectată cu acest amestec de două ori pe zi. Mirosul înțepător al ghimbirului se datorează gingerolului despre care se știe că învinge durerea sciatică.

Apă caldă, sare și oțet de mere

O soluție salină caldă poate fi utilă în reducerea inflamației care apare în sciatică. Adaosul de oțet de mere aduce și beneficii antiinflamatorii, ceea ce îl face extrem de eficient în ameliorarea durerii nervului sciatic la nivelul piciorului. Adăugați 500 ml oțet de mere într-o găleată cu apă călduță și o cană cu sare. Se amestecă bine și se scufundă piciorul cu dureri în această soluție călduță timp de 15-20 de minute. Repetați tratamentul de trei-patru ori pe săptămână.

Comprese calde, comprese reci

911 8 4Compresa fierbinte reduce inflamația și durerea. Compresa rece amorțește și elimină durerea. Ambele comprese acționează pentru a calma durerea nervului sciatic în fese și în partea inferioară a spatelui. Pregătiți un prosop curat de bumbac, un castron cu apă caldă și cuburi de gheață. Scufundați prosopul în apă caldă și stoarceți excesul de apă. Așezați-l pe zona dureroasă. De asemenea, puteți pune câteva cuburi de gheață pe prosop, remediu recomandat de trei-patru ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Dacă este comprimat, nervul sciatic, care porneşte din zonele lombară şi sacrală ale coloanei vertebrale, provoacă dureri pe tot traiectul, până în vârful degetelor de la picioare

Câteva mişcări mici cu efecte mari

911 8 5Există mai multe exerciții pentru ameliorarea durerii sciatice. Puneți piciorul pe o suprafață ridicată sub nivelul șoldului (un scaun). Ține-ți picioarele și degetele drepte. Îndoiți-vă înainte și atingeți-vă picioarele cu mâinile. Mențineți poziția timp de 15-20 de secunde și repetați-o pentru altă parte dureroasă. Un alt exercițiu: lungiți-vă pe dușumea cu picioarele întinse. Țineți tălpile flectate în sus. Îndoiți un genunchi și puneți talpa pe podea. Culcați-l pe partea exterioară a genunchiului opus. Țineți mâna pe genunchiul îndoit și întoarceți ușor corpul. Mențineți poziția pentru 20-25 de secunde. Cu astfel de mișcări puteți ameliora durerea de sciatică rapid.