Main menu

header

910 8 1de Camelia Onciu

Apendicele este o extensie a intestinului gros, care funcționează ca un rezervor pentru bacteriile intestinale sănătoase. Inflamația apare atunci când apendicele nu reușește să-și elibereze conținutul în sistemul intestinal. Are ca rezultat afecțiunea numită apendicită. Dacă problema este lăsată netratată, apendicele se inflamează și se poate deschide. Explozia poate elibera agenți patogeni și paraziți infecțioși în cavitatea abdominală și poate duce la complicații fatale. Apendicita este o urgență medicală. Primele stadii ale apendicitei, însă, pot fi tratate cu remedii naturiste.

O afecțiune vindecabilă

Dacă aveți dureri abdominale, mergeți imediat la medic. Cel mai bun tratament este cel aplicat la timp. Dar se știe și că îngrijirea timpurie ajută la atenuarea complicațiilor. Remediile la domiciliu pot ajuta foarte mult ca adjuvante în tratarea apendicitei, o afecțiune vindecabilă, ale cărei complicații pot fi prevenite cu îngrijire și tratament eficient. Apendicita este mai frecventă la bărbați în comparație cu femeile și apare mai ales la vârste tinere, între 10 și 30 de ani.

Ceai de semințe de schinduf

910 8 2Schinduful este o plantă care ajută la prevenirea formării de puroi și mucus în interiorul apendicelui. Ceaiul poate fi preparat dintr-o lingură cu semințe de schinduf la 250 ml apă rece. Se lasă la macerat trei ore. Trebuie consumat în mod regulat, câte două căni pe zi, pentru a calma durerea.

Lapte și zer pentru dureri

Laptele este bun pentru a combate și a reduce durerea cronică. Puteți ține o dietă cu lapte pentru aproximativ 14-15 zile. Beți un pahar cu lapte la fiecare două ore pe zi, deoarece este cel mai simplu remediu pentru apendicită. Zerul este util pentru ameliorarea durerii cronice. Adăugați un praf de sare în zer și beți câte o cană de trei-patru ori pe zi.

Trei uleiuri tămăduitoare

910 8 3Uleiul de ricin nu numai că reduce inflamația, dar ajută și la ameliorarea blocajului din apendicită. De asemenea, rezolvă constipația și poate îmbunătăți mișcările intestinului iritabil. Îl puteți folosi direct în mâncare, 5-10 ml ar putea aduce o schimbare benefică. Uleiul de migdale poate fi folosit pentru masaj pe abdomen. Compresa fierbinte peste abdomen cu ulei de migdale are efect mai rapid în ameliorarea durerii și poate reduce inflamația cauzată de apendicită. Menta este considerată un remediu natural pentru apendicită. Ajută la reducerea durerii. Luați un pahar cu apă și puneți în el 2-3 picături de ulei esențial de mentă și beți această soluție la fiecare trei-patru ore.

Usturoi și busuioc

Usturoiul este cel mai comun remediu la domiciliu folosit pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Are proprietăți antiinflamatorii care pot ameliora apendicita. De obicei, se recomandă să mestecați trei căţei de usturoi pe zi. Busuiocul este folosit și pentru indigestie și gaze intestinale. Luați o mână cu frunze de busuioc și adăugați 1 linguriță cu ghimbir la 1 cană cu apă clocotită. Fierbeți până când lichidul se reduce la jumătate, strecurați-l și adăugați miere. Beți această infuzie de două ori pe zi timp de câteva zile pentru a vindeca durerea de apendicită.

Ginseng și ghimbir pentru reducerea inflamației

910 8 4Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Ajută la reducerea durerii și a inflamației cauzate de apendicite. Consumul de ceai de ghimbir (o rădăcină rasă la o jumătate litru de apă) de două-trei ori pe zi este unul dintre remediile benefice în apendicită. Împreună cu ghimbirul se poate folosi și turmeric. Planta de ginseng (o linguriță la o cană cu apă) este folosită la prepararea ceaiului și este benefică pentru ameliorarea durerilor cauzate de apendicite.

Sucuri de legume și lămâie

Legumele precum sfecla roșie, castraveții și morcovii sunt benefice în apendicită. Consumul sucurilor din aceste legume, de două ori pe zi, poate ameliora durerea cauzată de infecție. Lămâia este bogată în vitamina C și este cunoscută că întărește sistemul imunitar. Sucurile de citrice, în special lămâile, sunt folosite în principal pentru a calma durerea și pentru a preveni indigestia și constipația. Luați amestec de lămâie și miere de câteva ori pe zi ca remediu în apendicită.

Grâul ajută sistemul digestiv

910 8 5Dieta bogată în fibre constând din fructe proaspete și legume cu frunze verzi ajută la reducerea simptomelor. Dieta săracă în fibre poate provoca constipație care în cele din urmă duce la inflamarea apendicelui. Grâul integral, inclusiv tărâțele de grâu și germenii de grâu, sunt considerate remedii naturale în apendicită, fiind benefice pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

Uleiurile de ricin, de migdale şi de mentă ameliorează durerile şi reduc inflamaţia produsă de un apendice bolnav

Un pahar cu apă caldă

Apa caldă poate fi folosită în mod regulat pentru a elimina toxinele din organism. Este cunoscut faptul că un pahar cu apă, băut de trei-patru ori pe zi, ajută în caz de apendicită. Apa este folosită în principal pentru a vă curăța intestinele. Compresa cu apă caldă peste abdomen poate fi folosită de mai multe ori pe zi pentru a calma durerea.