Main menu

header

905 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Fruct tropical versatil, dulce și aromat, physalis este un tezaur al gustului și, în același timp, o comoară de nutrienți cu certe beneficii pentru sănătate.

Combate stresul oxidativ

Cu aroma sa de citrice și gustul deosebit, care îl face să se preteze atât meniurilor dulci, cât și celor sărate, physalis este plin de vitamine și foarte sărac în calorii. De asemenea, deliciosul fruct este încărcat de antioxidanți, ceea ce se traduce prin combaterea daunelor generate de radicalii liberi, de la boli inflamatorii și cancer la stres oxidativ și îmbătrânire prematură. Cercetări moderne au confirmat acest potențial important al consumului de physalis din perspectiva aportului de antioxidanți. De asemenea, prin conținutul de pectin, physalis facilitează eliberarea intestinului, previne constipația și cancerul de colon.

Calmează durerile articulare

Fructul auriu este renumit pentru capacitatea de stimulare a sistemului imunitar uman și pentru furnizarea de vitamina B3, care crește fluxul de sânge către anumite părți ale corpului. Ca urmare, consumul de physalis ajută la mobilitatea articulațiilor și reduce durerile articulare. Un alt beneficiu al consumului acestui fruct, care se găsește în marile magazine în multe forme, este aportul de vitamina A, care menține și îmbunătățește sănătatea ochilor. Mai mult, rodopsina care se găsește în physalis susține acuitatea vederii în lumină slabă.

Menţine sănătatea oaselor

O cană cu physalis conține mai mult de 50% din valoarea zilnică de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar și contribuie la formarea colagenului, care accelerează vindecarea rănilor, potențează alți nutrienți, ajută corpul să absoarbă fierul și să producă alți antioxidanți, cum ar fi vitamina E. În același timp, prin conținutul de calciu, consumul acestui fruct susține sistemul osos, funcționarea musculaturii, reglează ritmul inimii și producerea de hormoni. Physalis este delicios într-o salată cu alte fructe sau alături de quinoa și varză kale.

Prin aportul de vitamine, physalis susține memoria și capacitatea de concentrare