Main menu

header

904 7 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

De-a lungul timpului, s-a constatat că mugurii de plop au virtuți terapeutice multiple. Datorită compoziției și proprietăților antiseptice, antimicotice, cicatrizante, antiinflamatoare și diuretice, mugurii de plop ar trebui să fie nelipsiți din casele oamenilor. Pot fi utilizați sub formă de tinctură, infuzie ori pulbere.

Benefică în spondiloza anchilozantă

Dacă suferiți de reumatism, sciatică, stenoză lombară sau spondiloză anchilozantă, preparați o tinctură din 25 g muguri verzi, zdrobiți, macerați, timp de zece zile, în 100-150 ml alcool de 90 de grade. După acest timp, strecurați soluția și ce ați obținut folosiți pentru calmarea și tratarea afecțiunilor cauzate. Mai exact, timp de două săptămâni, aplicați tinctura din muguri de plop pe zonele cu probleme, fără să masați agresiv, în fiecare seară, înainte de culcare, după ce ați încetat orice fel de activitate. Puteți să o și consumați intern, mai ales dacă durerile sunt agresive. Câte 50 de picături de patru ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură de două-trei luni. Tratamentul este indicat și bolnavilor de ulcerul gastric, diaree și anorexie. Câte o linguriță cu tinctură, dimineața înainte de masă, timp de 14 zile.

Previne cancerul

Infuzia din muguri de plop este recomandată în afecțiunile tumorale, fibrom uterin, chisturi ovariene și cancer (ovarian, de col uterin). Grație compoziției și proprietăților antiinflamatoare, acest tratament previne dezvoltarea bolii și susține organismul să lupte împotriva ei. De menționat, folosiți muguri de plop bine uscați. Astfel că, puneți la fiert 300 ml apă și, după ce a dat în clocot, opriți focul și adăugați două lingurițe cu plantă. Acoperiți vasul pentru zece minute, apoi, beți infuzia îndulcită cu puțină miere, dimineața și seara, timp de 30 de zile. Mugurii de plop au efecte în stimularea imunității, în reglarea hormonală și au și acțiune citostatică directă. Pentru cazuri severe, sunt indicate mai multe cure pe an, cu pauză de câte o lună între ele.