Main menu

header

903 9 1de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea

Aronia este un fruct bogat în vitaminele A, B, C, P, K şi Q, în calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc și mangan, dar și în antioxidanți precum, antocianine, flavonoide, acizi fenolici. La fel și sucul de aronia, motiv pentru care a ajuns în casele oamenilor ca remediu perfect pentru tratarea bolilor. Este 100% natural, fără aditivi, conservanți sau zaharuri.

Folositor împotriva cancerului

Bunicii noștri îi spuneau scoruş negru, însă cercetătorii l-au numit Aronia Melanocarpa. Studiile făcute de specialiști din toată lumea au arătat că fructele de aronia conțin de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât afinele, merișoarele sau rodiile. Acestea reduc riscul apariției cancerului de colon, de col sau cel mamar. Iar în cazul declanșării maladiei, consumul regulat de suc de aronia întărește organismul să lupte pentru vindecare. Specialiștii recomandă acest tratament în cure a câte o lună, în care se bea câte un pahar cu suc, preparat prin presare la rece, dimineața pe stomacul gol și apoi între mesele principale, bifând, astfel, trei porții. După o pauză de 30 de zile, reluați tratamentul. Fructele de aronia pot reduce și inflamația, inhibând eliberarea de substanţe proinflamatorii, cum ar fi factorul de necroză tumorală, care poate stimula sănătatea imunitară. Un studiu care s-a întins pe o perioadă de zece săptămâni, realizat pe 38 de persoane cu sindrom metabolic, a monitorizat scăderea semnificativă a valorilor trigliceridelor, colesterolului LDL şi a colesterolului total, grație consumului de suc de aronia. De asemenea, dacă introduceți acest fruct în rutina dumneavoastră, veți preveni infarctul miocardic. Cei care se știu cu probleme cardiace, ar trebui să bea constant acest extract, fiind considerat un medicament indispenabil.

Bun în caz de depresie

Sucul de aronia este un aliment care trebuie consumat cu regularitate, pentru ca organismul să se simtă puternic și pregătit să lupte cu orice amenințare exterioară. De exemplu, în cazul depresiei și al anxietății, două dintre cele mai răspândite afecțiuni, care pot duce la suicid dacă sunt lăsate la voia întâmplării, sucul de aronia, preparat din fructe proaspete, face minuni. Este indicat atât pentru prevenție, cât și pentru tratare. Un pahar cu suc dimineața vă va susține să începeți ziua cu energie, cu optimism, iar seara, înainte de culcare, dacă mai beți un pahar, vă veți bucura de un somn liniștit, fără întreruperi. Consumat regulat, aronia oferă o stare de bine și de relaxare. Conținutul de vitamine și minerale esențiale reduce stresul și ține la distanță depresia. Testele pe cobai au arătat modificări pozitive asupra dispoziției, pentru persoanele care au consumat suc de aronia, după două săptămâni de utilizare.

Sucul de aronia este un aliment care ajută la detoxifierea organismului, grație conținutului de antioxidanți puternici, fiind și un bun adjuvant în procesul de slăbire

Susţine funcţionarea ficatului

Sucul de aronia este bogat în fibre, ceea ce înseamnă că ajută la digestie, combate constipația, diareea și balonarea. Mai ales dacă vă știți cu astfel de probleme, obișnuiți-vă să vă începeți ziua cu un pahar de 250 ml cu suc de aronia, preparat din fructe proaspete, niciodată congelate, cel puțin trei zile pe săpămână pentru reglarea tractului digestiv. De asemenea, acest tratament este recomandat și pentru buna funcționare a ficatului. Dacă suferiți de ficat gras, trebuie să faceți o cură de minimum 14 zile și să repetați după o pauză de o lună.