Main menu

header

de Cristina Tache

Temperatura de afară ne taie pofta de mâncare şi ne îmbie să consumăm mai degrabă alimente uşoare şi reci. Pentru a face faţă caniculei, este bine să ne hrănim cu cât mai multe fructe şi legume. Iată câteva fructe care răcoresc şi aduc şi un aport important de vitamine.

Pepenele favorizează imunitatea
Pepenele conţine aproximativ 95% apă şi o cantitate mare de zaharuri şi de minerale. De asemenea, are o serie de substanţe cu efect antioxidant, ce ajută sistemul imunitar. Este recomandat pentru cei care au probleme cu aparatul urinar şi cu rinichii. Enzimele şi acizii organici pe care îi conţine au efect de detoxifiere a organismului. În zilele călduroase de vară consumaţi cât mai mult pepene roşu. Păstraţi-l la rece şi bucuraţi-vă de el de câte ori simţiţi nevoia de ceva hrănitor şi răcoritor.

Piersicile restabilesc echilibrul sistemului nervos
În timpul verii, preţul piersicilor este destul de accesibil, aşa că le puteţi consuma din belşug, mai ales că sunt zemoase şi răcoritoare. Datorită conţinutului mare de vitaminele A, B1, B2, piersicile au o mulţime de recomandări terapeutice. Sunt indicate în cazuri de convalescenţă, pentru că ajută organismul să îşi revină rapid. De asemenea, întăresc sistemul imunitar şi restabilesc echilibrul sistemului nervos. Consumate la micul dejun, aceste fructe ajută la tranzitul intestinal şi favorizează digestia.

Citricele energizează
Chiar dacă nu e tocmai sezonul lor, portocalele, lămâile şi grepfruturile sunt aliaţi de nădejde în faţa caniculei. Au un aport important de vitamina C.
Grepfrutul este ideal la micul dejun, pentru că dă energie şi curăţă organismul. Portocalele pot fi consumate pe parcursul întregii zile, iar lămâile, transformate în limonadă, sunt perfecte pentru după-amiezile de vară.