Main menu

header

818 9 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, psoriazisul este o boală cronică, dureroasă, care mutilează bolnavul, îi limitează activitățile și, la prima vedere, nu pare să aibă tratament. Nu de aceeași părere sunt specialiștii de la Romvac, care contrazic cu fermitate acest lucru, prin cele câteva mii de pacienți care s-au vindecat clinic de psoriazis, prin aplicarea terapiei cu imunoglobulinele IgY specifice. Tot ce trebuie să știți despre administrarea terapiei cu produsele Imunoinstant pe bază de anticorpi specifici IgY, cu efecte benefice extraordinare asupra imunității organismului și în psoriazis, aflați de la Viorica Chiurciu (medalion), doctor în Ştiinţe Medicale Veterinare, cercetător ştiinţific I şi medic terapeut, directorul general al Companiei Romvac.

„Predispoziția genetică, stresul, arsurile solare și infecțiile, printre cauzele care declanșează boala”

- La nivel mondial, se știe că psoriazisul este o boală care nu se vindecă. Sunteți de acord cu această afirmație?

- Se spune că psoriazisul este o boală, în general, cu exprimare cutanată, des întâlnită, cronică, fără o cauză clară care să o declanșeze și, mai ales, fără vindecare. Cercetarea științifică de la Romvac aduce informații în plus și rezultate spectaculoase. Astfel, am constatat că psoriazisul nu este numai o boală care afectează pielea, articulațiile sau unghiile, ci o afecțiune a întregului organism, motiv pentru care pacientul are nevoie de tratament general, nu doar de unul local. Fiind declarată drept boală autoimună, organismul trebuie susținut din punct de vedere imunologic. Prin urmare, coroborând terapia pe cale generală cu terapia locală cu imunoglobuline aviare specifice IgY din produsele Imunoinstant, Romvac a demonstrat că pacientul cu psoriazis poate fi vindecat clinic.

- În ciuda incertitudinilor legate de această boală, care sunt cauzele care se presupune că o declanșează?

- Sunt mai mulți factori care par a fi răspunzători pentru declanșarea psoriazisului. Unul dintre aceștia este predispoziția genetică, care ar putea să justifice apariția bolii încă din copilărie. Alte cauze sunt reprezentate de factori externi și interni, precum diferite tipuri de traume, arsurile solare, infecțiile, medicația administrată în diverse afecțiuni sau stresul.

„Administrarea trebuie continuată până la dispariția tuturor leziunilor”

818 9 2- Medicina alopată oferă soluții de tratament împotriva acestei boli care au însă diverse efecte adverse. În ce constă terapia pe care o recomandă Romvac în psoriazis?

- În psoriazis este imperioasă susținerea imunității organismului, iar Romvac face acest lucru prin terapia cu Imunoinstant pe bază de imunglobuline IgY specifice, care asigură imunitatea pasivă. Adică anticorpii sunt direct introduși în organism și nu mai este nevoie ca aceștia să fie produși de organismul nostru, așa cum se întâmplă în cazul vaccinării. De aceea, și acțiunea produselor Imunoinstant este rapidă. Pentru indicarea terapiei corecte, se impune stabilirea unui diagnostic de certitudine, prin testul histopatologic. Apoi, în funcție de tipul de psoriazis și localizarea acestuia, se prescrie terapia cu soluții orale și cu aplicare locală, spray-uri, pulberi, creme sau unguente. Orală sau cutanată, administrarea produselor este extrem de facilă și trebuie continuată până la dispariția tuturor leziunilor, etapă urmată de repetarea examenului histopatologic. Dacă testul indică dispariția modificărilor specifice bolii și, deci, vindecarea clinică a pacientului, se recomandă ca acesta să urmeze terapia de susținere a nivelului imu- nologic corespunzător pentru organism.

- Care este perioada de tratament cu produsele Imunoinstant, în cazul psoriazisului?

- Ca organisme suntem unici, motiv pentru care nu funcționăm după un șablon și nu reacționăm în același fel la diferiți factori interni sau externi. Prin urmare, avem pacienți care răspund mai repede la terapia cu IgY și alții mai încet. De aceea, terapia se administrează în funcție de patologia fiecăruia și trebuie stabilită, urmărită și adaptată de medicul terapeut.

„Am fost primii din lume care am vindecat clinic o fetiță de 5 ani, cu psoriazis vulgar generalizat”

- Care este vârsta la care poate apărea această boală?

- Din nefericire, această boală se poate declanșa la orice vârstă, cu preponderență în cazul persoanelor cu vârsta între 50 şi 69 de ani. Este foarte trist că boala nu îi ocolește nici pe cei mici, care dezvoltă uneori forme severe de boală. Un alt dezavantaj al vârstei fragede este că nu orice tratament alopat este indicat și acestei cate- gorii de pacienți, din cauza efectelor secundare. Avantajul terapiei cu Imunoinstant este că se poate administra oricărei persoane încă de la vârsta la care aceasta poate consuma oul, cu condiția de a nu prezenta alergie la ou în general. Romvac a înregistrat o premieră mondială, deoarece am fost primii din lume care am vindecat clinic o fetiță de 5 ani, cu psoriazis vulgar generalizat.

- Cum ați făcut această descoperire? Cum a reușit Romvac să ajungă la performanța de a vindeca clinic psoriazisul?

- Romvac a început încă de acum zece ani cercetarea în domeniul medicinei umane pentru a obține Imunoglobulina Y, care să acționeze specific asupra bacteriilor, virusurilor și fungilor care au dezvoltat rezistență la medicația alopată antimicrobiană. Câțiva ani mai târziu, după ce am lansat oficial pe piață primele produse din gama Imunoinstant, am avut printre pacienți, și o doamnă din Constanța care suferea de psoriazis vulgar generalizat, de 14 ani. Așa cum se întâmplă în general, în cazul multora dintre pacienții afectați de această boală, și doamna respectivă prezenta plăgi psoriazice suprainfectate cu bacterii rezistente la antibiotic, pe care noi le-am tratat specific în funcție de tulpini, cu produsele Imunoinstant. Surpriza a fost că după 60 de zile de la începerea terapiei prescrise de noi, s-a constatat nu numai eradicarea infecției bacteriene, dar și căderea crustelor și dispariția inflamațiilor, a pruritului și durerilor locale. După încă o lună, pacienta noastră care își abandonase locul de muncă din cauza marginalizării sociale, avea pielea sănătoasă conform rezultatelor examenului histopatologic. Acesta a fost începutul! La ora actuală, Romvac are peste 4.000 de pacienți vindecați clinic de psoriazis sau care urmează terapia cu Imunoinstant împotriva acestei boli.

Cabinetul Romvac de Medicină alternativă se află pe Șoseaua Centurii, numărul 7, în Voluntari, județul Ilfov, iar consultația este gratuită

„Unguent PV sau Ten SuperRo se aplică în leziunile cutanate“

818 8 3- Concret, ce produse din gama Imunoinstant sunt recomandate cu precădere în psoriazis?

- Reiterez faptul că terapia corectă se stabilește numai în urma consultației și pe baza diagnosticului de certitudine. De regulă, terapia Imunoinstant pentru psoriazis vizează susținerea sistemului imunitar pentru care recomandăm administrarea, în funcție de pacient, a pulberii liofilizate Imunoinstant G, a Oului hiperimun sau a soluției buvabile Imunoinstant Multiplu. Pentru leziunile cutanate, se vor aplica creme și unguente cu imunoglobuline IgY și alte principii imunologic active din Oul HPC2, precum Unguent PV sau Ten SuperRo sau spray-uri și geluri ca Imunoinstant Multiplu spray, Poliimunoinstant și Imunoinstant Multiplu gel. De asemenea, mai sunt și suspensiile pentru psoriazisul palmo-plantar și comprimatele ROdia pentru formele articulare ale bolii.