Main menu

header

944 2 2Cineva m-a provocat zilele acestea să scriu o rețetă a succesului meu, a longevității, a puterii de a mă menține mereu în față. Vă mărturisesc că nu am cine știe ce ingrediente și că nu există secrete ascunse pentru asta, ci doar câteva direcții clare, pe care mi-ar face mare plăcere ca oamenii să le conștientizeze și să le vadă rațional.

Spun asta pentru că mulți au impresia că viața de artist e ceva roz, pe cai albi, cu saci plini de bani. Da, câștigăm bani, dar nu pentru că ne milogim pentru ei, ci pentru că muncim, pentru că investim la fel de mult, pentru că suportăm renunțări, pentru că atunci când toată lumea se trezește eu abia merg la somn și tot așa o listă tare lungă. Așadar, cazul meu este unul clasic și nu știu dacă e așa la toți, dar consider că acestea ar fi cele mai bune motive de luat aminte.

Cum m-am menținut mă întreb și eu uneori? Uite că au trecut 30 de ani de când eu, neîntrerupt, sunt pe buzele oamenilor. La început cu latino, apoi cu dance, pop-dance și ceva balade de suflet, proiectul cu Irina Loghin și apoi am trecut iremediabil la muzica romantică, până azi, diversificând, cântând și colindele mele cunoscute, dar și folclor.

M-am menținut pentru că am fost serios, pentru că am avut și am idei, pentru că nu am așteptat ca altcineva să vină să mă cheme, pentru că am luptat. Și credeți-mă, am luptat mult mai mult decât alții ca să ajung la statutul meu de azi. Secretul longevității mele stă în anduranță și în obsesia aceasta de a arăta că se poate face performanță cu multă muncă, cu echipă bună în spate, cu investiție și cu o permanentă dorință de evoluție.

Eu am evoluat în timp, m-am cizelat, mi-am cizelat activitatea și am adunat numeroase momente minunate. Sunt 30 de ani plini de amintiri în care am pierdut nopți întregi, în care am plecat de pe un drum pe altul. Sunt ani în care am făcut piese, m-am interesat de noi concepte, am oferit calitate, am luptat pentru frumos și n-am făcut astea doar din vanitate, pentru mine, ci pentru public.

A fost și este foarte important de cine m-am înconjurat și mă înconjor. Eu nu-mi vorbesc colegii de rău, nu caut să iau locul nimănui, merg înainte și sunt serios. Respect cuvântul dat, am grijă de colaboratori, sunt un om fidel, merg de multe ori la drum cu aceiași oameni și asta m-a ajutat mult.

Sunt flexibil, am mai multe talente, pot face multe și am o putere mare de a capta atenția și de a reuși să mă mobilizez rapid, indiferent de starea mea de spirit. Sunt un tip popular și nu o joc, chiar e realitatea și asta a contat mult. Oamenii mă cred înfumurat uneori, dar nedrept, pentru că nu sunt. Alte secrete profesionale nu am.

Mai apoi am spus așa - îmi pun toată viața, priceperea aici, în această profesie. Îmi păstrez bunul simț, capul pe umeri, respect termene. Nu epatez cu nimic și sunt un bun platnic. Mi-am cultivat relațiile armonios, am lăsat mereu loc de bună ziua pe unde am mers, am avut parte de întâlniri memorabile, am pus cărămidă cu cărămidă și am crescut, spunând cu vehemență NU compromisului major.

Nu-s perfect, dar uite așa, cum sunt, am fost mereu acolo și sunt artistul care are evenimente, are concerte cu bilete plătite la sală, face Sala Palatului de două ori pe an și multe altele. De unul singur, independent, fără case de producție în spate.

Secretul major e dragostea pentru oameni! Dacă nu m-ar fi mânat ea în luptă, m-aș fi lăsat de multe ori. Și mai adaug și dorința mea de a demonstra că DA, sunt o forță și pot face ce alții nu fac! Și uite că de 30 de ani mi-a reușit, iar pe 30 noiembrie, la Sala Palatului, la concertul meu aniversar, veți afla toate secretele profesionale... Sunt un artist, mai simplu nu pot fi!