Main menu

header

irina nistorFustangiii... cu trei „i”, cum bine remarca o spectatoare, încă de pe afişul din holul cinematografului! Şapte poveşti picante regizate de bărbaţi şi o femeie despre nestatornicia, ca să nu zic mai rău, a domnilor (şi eventual şi a doamnelor), într-o epocă în care în America a devenit o modă abstinenţa, până la legalizarea relaţiei! Extremele sunt în principiu de evitat!

Pe scurt, e vorba despre doi tipi în diverse ipostaze, unele extrem de explicite despre cât de uşor îşi găsesc justificări pentru escapade şi cum rareori li se înfundă. Uneori, chiar la propriu! Partea cea mai nostimă rămâne cea a terapiei de grup pentru stresaţii-obsedaţi, unde râzi pe săturate, fără să te jenezi că eşti în sală.
Sandrine Kiberlain e genială pe post de specialistă, şi dacă la sfârşit n-o să ieşiţi de la primul generic care curge pe ecran, veţi fi răsplătiţi cu un gag de zile mari. În schimb, aşteptaţi-vă să vă surprindă episodul de la Las Vegas, strălucitor şi kitschios, unde orice e posibil.

După „Artistul” şi neaşteptat de marele succes de la Oscaruri, Jean Dujardin a fost făcut praf de cronicarii… invidioşi (am fi fost tentaţi să spunem), care-l aşteptau la cotitură. Nevasta cea blondă din scenariu îi este parteneră de viaţă şi în realitate, şi nu poţi să nu te minunezi cum de s-a lăsat îmbrobodit în halul ăsta!
Filmul a ieşit pe ecrane în Franţa într-o zi specială, la 29 februarie, a anului bisect 2012. Scena cu căţelul, chiar dacă e dură, rămâne una memorabilă, deşi bietul Guillaume Canet (care în particular are un băieţel cu Marion Cotillard) arată cam ridicol. Arta cere sacrificii!

„Fustangiii“

„Les Infidèles“
Franţa, 2012
Cu: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Alexandra Lamy, Sandrine Kiberlain, Guillaume Canet, Isabelle Nanty
Regia: Emmanuele Bercot, Fred Cavaye, Alexandre Courtes, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Eric Lartigau şi Gilles Lellouche.
Distribuit de: Independenţa Film