Main menu

header

irina_nistorÎntâi a existat un roman a lui Lionel Shriver (pe numele său adevărat Margaret Ann Shriver, o scriitoare născută la 18 mai 1957, care semnează… în travesti), ce s-a vândut ca pâinea caldă. Mai apoi o regizoare şi-a făcut un casting trăsnet şi a ecranizat grozăvia: Tilda Swinton este Eva, mama care nu e prea sigură dacă şi-a dorit acest fiu, John C. Reilly este Franklin, tatăl, ceva mai împăciuitor, iar Ezra Miller este înspăimântătorul Kevin, care te duce cu gândul la personajul la fel de coşmăresc din „Portocala mecanică”, a lui Stanley Kubrick.
Filmul nu a avut succesul scontat la Cannes, dar a lansat o modă a arbaletelor, ca armă letală. Tilda ar fi meritat un premiu, dar blonda şi fada Kristin Dunst, din „Melancolia”, a profitat indirect de scandalul mediatic, şi aşa s-a ajuns la nedreptăţirea Tildei. Acum însă deja pregăteşte o nouă peliculă sud-coreeană, în regia lui Bong Joon-Ho, care, după ce a venit, tot la Cannes, e drept în 2009, cu „Mama”, acum pregăteşte „Snow Pierce” în care mai joacă şi Jamie Bell din „Billy Elliot”, Octavia Spencer recent oscarizată pentru „Culoarea sentimentelor”, Chris Evans din „Cei patru fantastici”, John Hurt din „Omul elefant” şi proaspătul „Un spion care ştia prea multe”. Nu trebuie uitaţi nici ceilalţi doi interpreţi ai lui Kevin, cel care îl întruchipează pe micul monstru între 6 şi 8 ani, Jasper Newell (specializat în seriale tv şi animaţie) şi Rock Duer, Kevin la 1 an şi ceva, plus sugarul care reuşeşte să-şi exaspereze nu numai părinţii din film, ci şi spectatorii.
Faptul că pelicula ajunge pe ecranele noastre după drama copiilor de la Toulouse, unde în faţa unei şcoli evreieşti au fost împuşcaţi mai mulţi elevi şi un profesor, face ca acest masacru şcolar, chiar dacă este o ficţiune, să pară extrem de realist.

„We need to talk about Kevin“

Marea Britanie, SUA, 2011
Regia: Lynne Ramsay
Cu: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller, Ursula Parker
Distribuit de: Transilvania Film