Main menu

header

irina_nistorMare agitaţie mare cu un trailer după care-ţi lăsa gura apă. Cu Julia Roberts, mai afurisită ca niciodată, ceea ce nu-i greu. Dacă o întâlneşti vreodată în viaţă este mama vitregă prin excelenţă, din păcate insuficient de frumoasă, ca să mai întrebe oglinda, unde apare tot ea, normal, în dublu rol, dar ca într-o montare relativ recentă a lui „Hamlet” unde nu mai apărea: „A fi sau a nu fi” replica celebră, nici aici „Oglindă, oglinjoară” nu-i prezentă decât în titlu, iar mărul probabil că n-au vrut să-l mai discrediteze (a ajuns incidentul din Grădina Raiului).

Găselniţa ar fi partida de şah cu oameni, cam sinistră, ce-i drept, şi amintind mai degrabă de o dictatură fără margini.

Piticii sunt transformaţi într-un fel de Robin Hood multiplicaţi şi de toate rasele, prinţul (Armie Hammer, băiatul unui ştab, care a mai jucat şi în „Reţeaua de socializare” sau în „J. Edgar”) chiar e şarmant, vorba francezilor, dar uşor ridicol.

Albă-ca-Zăpada este Lily Collins, fata lui Phil, născută la 18 martie 1989, şi care apărea deja din 2009 în „The Blind Side”, alături de oscarizata Sandra Bullock. Părul e ca abanosul, în ton cu sprâncenele, dar tenul ar fi mers cu o nuanţă-două mai deschis, ca să corespundă basmului. Regele este Sean Bean din „GoldenEye” şi „Stăpânul Inelelor”. Monştrii şi tărâmul greu de explicat seamănă cu Narnia. Mai apar şi nişte marionete sinistre şi destul de inutile, iar Nathan Lane, în rolul lingăului absolut, nu pare foarte încântat de partitura ce i-a fost oferită.

Rochia de mireasă a Reginei e cu mult mai clasică decât a tinerei prinţese, care e de un nume faimos, respectiv Eiko Ishioka, din Japonia, care a murit, la 73 de ani, în ianuarie 2012.

Aşteptăm varianta cu Charlize Theron, care e, poate, mai puţin obsedată de riduri, şi subliminal cu reclamă la operaţiile estetice, dar mă îndoiesc.

„Oglindă, oglinjoară“

„Mirror mirror“
Regia: Tarsem Singh
Cu: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean, Nathan Lane, Robert Emms, Mare Winningham
Distribuit de: MediaPro Distribution