Main menu

header

irina_nistorMult aşteptatul şi comentatul film despre experienţa lui Marilyn în Marea Britanie o dezvăluie pe această cea mai sexy actriţă a tuturor timpurilor nu doar ca răsfăţată şi capricioasă, ci şi foarte preocupată să fie o mare actriţă, şi nu doar un star mondial. Întâlnirea cu Sir Laurence Olivier, legendă a teatrului shakespearian, o va măguli şi o va speria în egală măsură.

Întreaga poveste e privită prin ochii de îndrăgostit ai unui puşti real, Colin, care vrea cu orice chip să facă o strălucită carieră cinematografică. Sigur că Michelle Williams se străduieşte din răsputeri să îi dea viaţă unei fiinţe atât de complexe şi misterioase, totuşi uneori parcă tot ai vrea să vezi, măcar în gând, chipul original! Kenneth Branagh e, poate, mai aproape de Olivier, cu care a dorit dintotdeauna să se identifice. Cea mai credibilă rămâne Judi Dench, care o întruchipează pe actriţa care în filmul ce a rulat cândva şi la noi la cinematecă, „Prinţul şi dansatoarea”, este mama-soacră uşor confuză a viitorului domnitor din Carpatha, o ţară inventată, situată undeva în Balcani. În 1957, Regina era Sibyl Thorndike, căreia îi încredinţase un rol şi maestrul Alfred Hitchcock cu şapte ani înainte, în „Spaimă pe scenă”. Sigur că ideal ar fi să puteţi vedea ambele variante şi să constataţi cât de mult umor avea pelicula de acum peste o jumătate de deceniu.

De remarcat, pe coloana sonoră, Nat King Cole, care cântă „Les feuilles mortes” în limba americană, melodie celebră datorită lui Yves Montand, despre care s-a spus multă vreme că ar fi avut o aventură cu Marilyn, deşi niciunul nu a recunoscut explicit abaterea de la căsniciile aferente, în timpul colaborării la… „Să ne iubim” / „Let’s Make Love”. În caz că vă întrebaţi cine a îndrăznit s-o joace pe Scarlett, alias Vivien Leigh, ei bine, măcar e o englezoaică: Julia Ormond.

„O săptămână cu Marilyn“

„My week with Marilyn“
Regia: Simon Curtis
Cu: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond
Distribuit de: Forum Film România