Main menu

header

Magul nu şi-a pierdut misterul nici la a şasea întâlnire. Regizorul Davis Yates este foarte inventiv şi a colaborat perfect cu scriitoarea care a dat marea lovitură de sfârşit şi de început de secol, J.K. Rowling. Chiar dacă actorii au crescut, nu te deranjează ca spectator, ba devine chiar mai interesant, în special că nu le-a dat prin cap să-l schimbe pe vreunul dintre ei.

Între timp, tablourile cu chipurile mişcătoare au devenit realitate. Acum sunt rame cu poze de pe calculator, ce dau sentimentul de mişcare precum imaginile de la primii ani de cinema. Teleportarea, chiar dacă nu se cheamă aşa, pare şi mai romantică. Din toamnă, de când va veni IMAX-ul şi în România, mai întâi în Capitală, vom avea chiar impresia că participăm direct la călătorie. Atunci va fi şi în 3D, pe deasupra, ca să-i răsplătească şi pe aceia care n-au avut parte de o vacanţă adevărată în vara asta. Motivele le cunoaştem şi nu le mai pomenim, că or trece poate mai repede.

Cei trei prieteni au din nou de înfruntat duşmani de temut, învaţă să facă noi poţiuni magice şi se îndrăgostesc rând pe rând. Nu vă dezvălui cine de cine. E iar Crăciun în plină vară! Avantaj pentru cei din emisfera sudică, unde acum e frig, dar unde, ce-i drept, Moşul nu vine.

Draco e frumos de pică, dar rămâne personaj negativ. Se joacă din nou vâj-haţ şi mă întreb când îl vor include în disciplinele de Olimpiadă. Poate atunci când se va face una şi cu efecte speciale. Profesorul Dumbledore va crea precis o modă cu barbă albă prinsă pe la jumătate. Şi, mai ales, foarte îngrijită. Toţi bunicii veritabili îşi vor dori un asemenea accesoriu, dar şi cultura de rigoare. Ochelariştii şi roşcovanii nu vor mai avea complexe! Dar pentru toate astea, poftiţi la coadă, la bilete!

„Harry Potter şi Prinţul Semi-Pur” („Harry Potter and the half-blood prince”)

SUA, 2009.
Regia: David Yates.
Cu: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham-Carter, Robbie Coltrane, Michael Gambom, Maggie Smith.
Distribuit de InterComFilm Distribution.