Main menu

header

21-08-1de Cătălina Tăgârţă

O nouă terapie îşi face loc, timid, dar sigur, pe piaţa din România. E vorba despre PIDDDS - Soluţii Personalizate Integrate prin Dinamică, Determinare şi Dietă, despre care Alin Simion, reprezentantul Centrului Shakti, din Capitală, susţine că este o combinaţie de tehnici şi manevre care lucrează în beneficiul sănătăţii. Cu ajutorul mişcărilor naturale, dietei bazate pe grupa sangvină şi atitudinii motivante, PIDDDS corectează poziţia vicioasă a coloanei vertebrale, reglează dezechilibrele din organism şi conferă pacientului energie şi o stare de bine.

Oasele sunt „conectate” corect în articulaţii
În fiecare zi auzim că durerile de spate şi de articulaţii devin o problemă majoră, ce afectează mare parte din populaţie şi generează tot mai mult stres şi depresii; că numărul cazurilor de obezitate a crescut; sănătatea copiilor este perturbată de tulburări de creştere, dificultăţi în procesul de memorare sau concentrare pe termen lung şi aşa mai departe... Pe de altă parte, oamenii sunt bombardaţi din toate direcţiile cu informaţii contradictorii legate de dietele pe care ar trebui să le urmeze sau alimentele pe care ar trebui să le includă ori să le elimine din meniul zilnic. Ei bine, cei 3-D din terapia PIDDDS sunt răspunsul la toate aceste probleme. „Suntem în permanenţă în căutare de noi terapii, care să ajute oamenii să îşi regăsească starea lor naturală, de calm şi de sănătate... Din câte am înţeles, PIDDDS are mare succes în străinătate, unde foarte mulţi oameni s-au bucurat de beneficiile ei. Din fericire, acum o pot încerca şi românii. Terapia - care e realizată în centrul nostru de singurul specialist acreditat din România - vine în sprijinul celor care au încercat tot felul de modalităţi pentru a-şi alina durerile de spate şi de a duce o viaţă normală, fericită, dar care şi-au pierdut orice speranţă că starea lor se va îmbunătăţi vreodată”, spune Alin Simion, reprezentantul Centrului Shakti. Potrivit acestuia, prin conectarea corectă a oaselor în articulaţii, poziţionarea în linie dreaptă a vertebrelor la coloană şi la ramificaţiile ei nervoase, măduva produce limfocite - celule sănătoase, care cresc activitatea sangvină şi stimulează regenerarea întregului organism.

„Rezultatele se văd încă de la prima şedinţă”
Întreaga bună funcţionare a organismului se bazează pe o circulaţie sangvină fluidă, capabilă să transporte spre muşchi, ţesuturi, ligamente şi organe atât factorii nutritivi, dar mai ales oxigenul. „Coloana vertebrală este sursa principală de energie a tuturor proceselor ce au loc în corpul nostru. Nu întâmplător o coloană fracturată produce paralizia membrelor - astfel se face întreruperea transmisiei de energie către celelalte părţi ale organismului. Aşa cum Turnul din Pisa se înclină an de an dacă nu se încearcă echilibrarea fundaţiei; la fel se întâmplă şi în corpul nostru: dacă „postamentul” pe care se sprijină coloana - respectiv zona sacrului - nu este drept, şi coloana va devia din poziţia normală, urmând ca, prin efect domino, să se deplaseze şi diafragma, să avem un umăr mai jos, faţa asimetrică - lucruri pe care le vedem zi de zi în oglindă, dar pe care nu le conştientizăm. Aceste modificări provoacă o contracţie a muşchilor, tensiune pe discurile intervertebrale şi diferenţe de lungime a picioarelor. Însă toate acestea vor fi îndreptate şi ajustate încă de la prima şedinţă, prin mişcări naturale şi contrapresiune. E o terapie fantastică”, mai arată reprezentantul Centrului Shakti în prezentarea făcută noii terapii.

Pacient recuperat după opt luni de imobilizare la pat
PIDDDS este abordarea în mod logic a felului în care fiecare se raportează la propria sănătate şi oferă o soluţie 3-D, care se axează pe corectarea cauzei ce stă la baza dezechilibrului şi a disfuncţiilor provocate de tot felul de factori cu implicaţii asupra tuturor aspectelor corpului: fizic, mental şi emoţional. „PIDDDS ameliorează şi tratează cu succes o gamă variată de condiţii şi afecţiuni, pornind de la sciatică, eczeme, autism, depresii, discalculie, tulburări de memorie, insomnii, diabet, diete nereuşite şi multe altele ce nu au fost rezolvate în urma tratamentelor urmate anterior. Nu pot spune că tratez diabetul, dar cu siguranţă parametrii şi analizele se vor îmbunătăţi foarte mult după ce corpul primeşte impulsurile corecte. În plus, eu sunt cu atât mai legată de această terapie şi cu atât mai convinsă de efectele sale minunate fiindcă am beneficiat de ea atât eu - care sufăr de hernie de disc, cât şi fiul meu - care a fost hiperactiv, şi mama mea - care s-a recuperat aproape complet după ce a fost opt luni imobilizată la pat. E drept că au ajutat-o şi medicii, dar, după ce nu te mişti un timp atât de îndelungat, muşchii sunt cu siguranţă atrofiaţi”, ne-a spus şi Alina Cosîmbescu, terapeut acreditat PIDDDS.

• Terapia PIDDDS, creată de Jose Garbe-Vilijn, e foarte cunoscută atât în Occident, cât şi în Emiratele Arabe. Fondatoarea PIDDDS are în prezent o bază de date cu peste 4.000 de pacienţi din 147 de ţări.

Reflexoterapie, manipulări osteoarticulare şi kinetoterapie

Terapia se realizează de obicei în două şedinţe, care pot dura între o oră şi jumătate şi două ore fiecare. Acestea se fac la interval de câteva zile, maximum o săptămână, şi se desfăşoară în mare parte asemănător. „Şedinţa începe cu o verificare a posturii şi coloanei pacientului, care se face în faţa oglinzii. În momentul acestui control îmi dau seama că mulţi pacienţi au un picior mai lung decât celălalt, şi de aici apar dezechilibrele, durerile de spate şi modificări ale mersului. La naştere, noi suntem perfecţi, însă deplasările vertebrelor se produc pentru că în rutina de zi cu zi intervin tot felul de factori: fie practicăm diverse sporturi fără să ne antrenăm corect, fie ne sucim, ne aplecăm greşit, nu ne controlăm ţinuta şi cărăm greutăţi. Nu vă gândiţi că după două ore de terapie va creşte piciorul, dar cu ajutorul acestor tehnici îl aşez bine în articulaţii, şi atunci nici şoldul nu mai e oblic, nu mai apar diferenţe şi nu mai stăm strâmbi, nu mai ne lăsăm mai mult pe o parte a corpului”, a mai adăugat terapeuta. După examinarea în oglindă, pacientul este aşezat în poziţia orizontal, cu faţa în sus, iar specialista execută un masaj reflexoterapeutic, începând de la talpă până la genunchi, zona inghinală, braţe, încheieturile mâinii, zona cervicală, toracală, lombară, urmând apoi terapia aplicată prin presiune uşoară la nivelul feţei şi în zona ganglionară a gâtului. Totodată, sunt executate uşoare manipulări osteoarticulare şi de kinetoterapie. Manevrele se execută uşor, controlat, astfel încât pacientul resimte o stare de uşurare, de relaxare totală. Terapeuta le arată pacienţilor câteva exerciţii pe care le recomandă să le facă şi acasă. În cea de-a doua şedinţă sunt reluate o parte dintre tehnicile efectuate prima oară, însă în plus faţă de acestea se realizează şi masajul Breuss. „De regulă, şedinţele se desfăşoară după un plan prestabilit. Însă, în funcţie de problemele fiecăruia, putem insista mai mult pe o zonă sau alta”, a mai spus Alina Cosîmbescu.