Main menu

header

06-07-1de Loreta Popa

În zilele de 25, 26 şi 27 mai, la sala New York a Hotelului Pullman din Bucureşti, Jasmuheen, maestru spiritual contemporan, a avut o nouă întâlnire cu românii. Ea ţine conferinţe şi seminarii în întreaga lume, în care îşi expune modul de a gândi şi, în acelaşi timp, colaborează cu medici şi oameni de ştiinţă care studiază fenomenul.

„Cu meditaţia am deschis acest tărâm”
Dintre toate ţările în care a călătorit, noi, românii, i-am înţeles cel mai bine mesajul spiritual. Avem o conectare puternică cu energia şi spiritul extraordinar al strămoşilor noştri daci, ceea ce nu e puţin lucru.
Nu i-a fost uşor. Nimănui care merge pe această cale, de trezire a oamenilor către Divinitatea lor lăuntrică, nu-i este. A fost acuzată, din clipa în care s-a aflat că se hrăneşte cu prana, că şi-a dorit să atragă atenţia, să-şi vândă cărţile, să facă bani şi să-i înşele pe cei naivi. La toate acestea, Jasmuheen a zâmbit cu tristeţe. Capacitatea sau darul a apărut pur şi simplu ca un derivat natural al iniţierii spirituale pe care a avut-o în 1993. „Uneori facem lucruri care îi deranjează pe ceilalţi, întrucât provocăm convingerile limitate pe care le avem aici, pe Pământ. Alternativa este să taci, să accepţi societatea aşa cum este, cu toate limitările ei, şi să rămâi în cutiuţa comportamentală în care vor alţii să fii: pentru unii, acest lucru este imposibil, întrucât sunt împinşi din interior să urmeze alt ritm. Este timpul să ne cunoaştem şi să ne simţim bine, să alegem calea iubirii şi nu a fricii; a educaţiei, nu a ignoranţei; a cinstirii şi respectului reciproc, şi nu a judecăţii şi dispreţului. Este un timp de căutare a armoniei dintre noi şi a soluţionării conflictelor, spre binele tuturor”, spune Jasmuheen.
În 1973 era o elevă eminentă, şefa clasei, cu un viitor strălucit în faţa sa. Se aştepta să ducă o viaţă convenţională, dar şi-a găsit o vocaţie mai puternică: viaţa trăită într-un ashram. „Nu mi-aş fi putut imagina că aceste posibilităţi mi-ar fi fost disponibile, ca fiinţă umană, şi dacă mi s-ar fi spus n-aş fi crezut că voi accesa asemenea domenii, deci îi înţeleg pe sceptici. În cazul meu, cheia cu care am deschis acest tărâm a fost meditaţia. Calea slujirii duce la a fi propriul tău maestru, iar calea măiestriei de sine duce la slujire!”, afirmă Jasmuheen.

„Bolile apar din cauza a ceea ce mâncăm, gândim şi simţim”
Atunci când a apărut acel zvon despre Jasmuheen, femeia care nu mănâncă niciodată, a încercat să corecteze şi să spună că nu este vorba despre a nu mânca, ci despre a avea libertatea completă de a alege. „Nu există nicio celulă în corpul meu care să simtă nevoia de mâncare fizică, pentru că mă hrănesc cu prana de foarte multă vreme, iar corpul meu este sănătos. Dar oamenii care sunt crescuţi în această realitate spun că este imposibil să trăieşti fără să mănânci. Indienii ştiu că prana te hrăneşte la multe niveluri, deci trebuie să ne educăm, să creăm programe care să arate că se poate şi altfel. Boli precum cancerul se întâmplă din cauza a ceea ce mâncăm, gândim şi simţim. Dacă hrănim biosistemul cu gândire, mâncare şi sentimente toxice, negative, limitate, încet, încet, corpul nostru va fi pus la pământ. Când le spun oamenilor să nu mai mănânce carne, li se pare greu. Aşa că folosesc un alt termen: uşurarea dietei. Dacă îţi uşurezi dieta, corpul se bucură şi potenţialul ţi se dezvoltă. Poţi face primul pas consumând două mere pe zi. Când intri în meditaţie, ceea ce ar trebui să fie firesc, natural, depăşeşti religia. Nu se interpune nimic cu religia ta, doar înveţi să respiri şi asta îţi va aduce mai mult oxigen în corp, va reduce bătăile inimii, va schimba fluctuaţiile sângelui. Creierul tău va intra în frecvenţe alfa şi vei deveni mai creativ”, spune Jasmuheen.

„Ascultă-ţi vocea intuiţiei!”
06-07-2La seminarul ţinut la Bucureşti, Jasmuheen a dăruit românilor şi „Căile practice ale păcii”, în număr de 12, şi nu numai. „Binecuvântaţi orice vi se întâmplă! Spuneţi-vă mereu: «Totul despre fiinţa mea îmbunătăţeşte această lume şi totul despre această lume îmbunătăţeşte fiinţa mea». Oamenii gândesc în alb şi negru, bine şi rău, pozitiv şi negativ, dar asta duce la polaritate, la separare. Aşa că eu spun că e mai bine să ignoraţi ce vă face rău şi nu judecaţi! Este aşa cum este, iar totul este Dumnezeu! De tine depinde să nu mai joci acest joc al separării. Poţi să ignori, să mergi mai departe şi să radiezi energie. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! Aşa că alege Calea Păcii! Alege să acorzi şi să-ţi acorzi timp pentru a vedea cum apune soarele sau cum înfloreşte o floare! Apreciază totul în viaţa ta! Concentrează-te pe acest cuvânt, «apreciere», şi vei vedea ce schimbări va produce în viaţa ta! Încetează să-ţi spui: «Ce fac rău?» atunci când te confrunţi cu situaţii conflictuale. Dă drumul acestui gând! Poate că deja faci totul corect, te-ai gândit la asta? Aşa că străluceşte aşa cum eşti! Cu toţii avem călăuzire interioară, acea scânteie divină care ne poate apăra în timpuri de întuneric. Să nu-i judecăm nici pe ei, nici pe noi. Cere să afli cine eşti cu adevărat, cu inimă pură, dincolo de superficialitatea lumii, cere să experimentezi împărăţia cerurilor dinlăuntrul tău, natura ta divină! Cere să fii călăuzit în aceste timpuri! Ascultă-ţi vocea intuiţiei! Dacă ea ne călăuzeşte nu mai contează unde suntem. Cu cât lăsăm să ne călăuzească energia pură, hristică, trecerea va fi mai calmă. Educaţia înseamnă libertate, intenţia are mare putere. Şi nu uita ca la sfârşitul fiecărei zile să rosteşti cea mai frumoasă şi completă rugăciune: «Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!»”, a încheiat Jasmuheen.

„Evoluţia omenirii este, în acest moment, ireversibilă“

Jasmuheen s-a născut în 1957, în Australia, sub numele de Ellen Greve. Din 1993 a renunţat la hrana obişnuită, trăind doar cu prana. E autoarea mai multor cărţi în care se referă la alimentaţia pranică. În 1994, Jasmuheen se îmbolnăveşte de cancer la ficat, dar se vindecă. În 2004 recidivează, boala fiind localizată la nivelul feţei. Reuşeşte să se vindece şi în acest caz, recurgând atât la chirurgie, cât şi la terapii tradiţionale. Despre 2012, Jasmuheen spune că e considerat momentul dintre inspiraţia şi expiraţia lui Dumnezeu. „Între 2012 şi 2020, planeta noastră va primi din Univers o cantitate imensă de energie. Pe baza acesteia, oamenii vor atinge un înalt nivel spiritual şi îşi vor recăpăta capacităţile pierdute sau atenuate, pe care astăzi le considerăm paranormale, telepatie, telekinezie, clarviziune, teleportare. Are loc retrezirea Divinităţii lăuntrice în fiecare fiinţă omenească. Următorii 40 de ani vor constitui o altă perioadă de evoluţie accelerată, în care omenirea va progresa mai mult decât în ultimele trei milioane de ani. Evoluţia omenirii este, în acest moment, ireversibilă. Oamenii care trăiesc astăzi pe Pământ sunt cei care au ales să trăiască aceste schimbări. Cei care nu sunt setaţi să le trăiască vor muri de boală, accidente sau cataclisme”, a mai spus Jasmuheen.