Main menu

header

936 10 1de Georgiana Mihalcea

Terapia Madero este una dintre tehnicile de masaj care implică utilizarea unor instrumente confecționate din lemn. Această tehnică drenantă, foarte populară în saloane spa, este neinvazivă și naturală, promite efecte rapide și de lungă durată asupra aspectului pielii și tonusului corpului. Anita Kacso (medalion), terapeut de remodelare corporală, fondator Body Secret Spa (bodysecretspa.ro), ne-a povestit pe larg despre toate avantajele aduse de acest tip de tratament, atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătatea noastră.

„Îndepărtează depozitele de grăsime împreună cu alte toxine”

- Ce este maderoterapia?

- Este o tehnică de masaj holistic care folosește unelte din lemn. Madera înseamnă material lemnos. În anii ’90, acestea au fost reproiectate cu un finisaj mai neted și au început să se dezvolte tehnicile pentru terapia prin masaj pentru a îmbunătăți aspectul corpului și sănătatea generală. Această tehnică este aleasă de persoanele care vor să scape de depozitele de grăsine și de celulită. Dar are și alte beneficii, pe lângă cele estetice. Este capabilă să stimuleze și să echilibreze energia, să reducă stresul și să amelioreze durerile din mușchi și de articulații. Prin stimularea pielii cu gesturi precise, fluidele corpului sunt mai bine distribuite. Efectele sunt asemănătoare unui masaj limfatic. Toxinele acumulate în limfă sunt puse în mișcare și eliberate. De asemenea, circulația sângelui este stimulată.

- De ce sunt importante instrumentele din lemn?

- Fiecare dintre aceste instrumente are dimensiuni și forme diferite, concepute special pentru a se adapta la diferite părți ale corpului. În timpul procedurilor sunt folosite instrumente de lemn precum: role, discuri, spatule etc., ce vor fi utilizate pentru a stimula zonele cu probleme, cum ar fi abdomenul, coapsele, fesele și brațele. Ustensilele permit terapeutului să aplice o presiune intensă asupra zonei cu celulită, ajutând la scăderea în centrimetri, eliberarea organismului de toxine și o tonifiere generală. Rolele de masaj aplicate pe spate pot reduce tensiunea musculară, îmbunătățesc postura și dau o stare generală de bine. Rolele spinale seamănă cu un sucitor și îmbunătățesc circulația sângelui, modelează mușchii și netezesc pielea.

„Are un efect puternic asupra sistemului limfatic”

936 10 2- De ce să alegem acest fel de masaj și nu unul clasic?

- Maderoterapia este mai eficientă decât masajul obișnuit, deoarece acționează la un nivel mai profund. În plus, are un efect mult mai puternic asupra sistemului limfatic care este foarte important atunci când vine vorba despre detoxifiere. Nu este o alternativă doar pentru masajul clasic, ci şi pentru intervențiile chirurgicale de remodelare corporală! Dacă vreți să aveți un „corp de zeiță” ori un „fund brazilian”, atunci terapia Madero este cea mai potrivită alegere!

- Cât durează o ședință și cât de des ar trebui să ne întâlnim cu terapeutul?

- Fiecare ședință durează 30-45 de minute și, în general, rezultatele pot fi văzute după primele trei întâlniri cu terapeutul. Totuși, pentru a obține toate beneficiile acestui tratament, vă recomand să faceți până la 15 ședințe. Avantajele acestei terapii sunt și mai vizibile dacă masajul cu piese din lemn se aplică de două-trei ori pe săptămână.

„Este foarte utilă pentru ameliorarea tensiunii musculare, a contracturilor și a durerilor articulare”

- Există și alte beneficii în afară de cele menționate anterior?

- Dacă rămânem tot în zona estetică, putem spune că este o modalitate uimitoare de a vă ridica fesele și de a le oferi un aspect ferm. Această metodă de tratament ajută la restabilirea elasticității țesuturilor din această zonă, redându-le forma mult dorită. Să nu uităm nici de cel mai așteptat efect de paciente: reducerea centimetrilor în plus de pe: șolduri, picioare, abdomen și brațe.

- Dar pentru sănătatea noastră ce lucruri bune aduce?

- Pe lângă rezultatele legate de frumusețe, terapia cu instrumente de lemn este foarte utilă pentru ameliorarea tensiunii musculare, a contracturilor și a durerilor articulare și poate încetini procesul de îmbătrânire. În plus, prin relaxarea musculară se eliberează tensiunea la nivelul întregului corp, ceea ce duce la o mai bună odihnă, crește calitatea somnului și combate insomnia. Față de beneficiile menționate mai sus, aș mai adăuga și faptul că ședințele de maderoterapie combat retenţia de apă din organism și accelerează metabolismul ceea ce favorizează arderea grăsimilor în exces.

„Se va face treptat, pe tot corpul, pe față sau pe o zonă anume, în funcție de recomandări”

936 10 3- Cum se desfășoară o ședință de maderoterapie?

- Chiar dacă, pe piață, există acum la vânzare instrumente madero ce pot fi folosite acasă de fiecare dintre noi, cel mai bine ar fi să apelăm la ajutorul unui specialist, pentru a ne bucura din plin de beneficiile acestei tehnici de masaj. Masarea se va face treptat, pe tot corpul, pe față sau pe o zonă anume, în funcție de recomandări. Pentru ca instrumentul din lemn să alunece corect pe piele, se va aplica un ulei de masaj neutru și natural. Cel mai adesea este folosit uleiul de migdale dulci.

- Există anumite contraindicații?

- Singurele contraindicații sunt anumite patologii ale inimii, hipertensiunea arterială, probleme cu circulația sângelui sau venoase. Și asta deoarece, acest tip de masaj va stimula circulația și va ridica temperatura corpului. Dacă suferiți de una dintre aceste patologii, este recomandat să aveți avizul medicului dumneavoastră. Pentru femeile însărcinate, madero nu este interzis. Evident, burtica nu va fi tratată, dar acțiunea de drenare poate fi benefică pentru mușchi sau pentru ușurarea picioarelor.

Maderoterapia poate fi aplicată pe tot corpul, mai ales în zonele unde există celulită

„Stimulează producţia de colagen“

- Cum se realizează această procedură la nivelul feței?

- Masajul facial se face pentru a stimula producția de colagen. Acesta este recomandat ca tratament de întinerire. Procedura este aceeași ca pe corp. Instrumentele folosite și gesturile manuale, combinate cu un ulei hidratant adaptat, fac posibilă stimularea circulației sangvine și limfatice a feței. Datorită acestor microstimulări, pielea feței este întinsă. Ridurile de expresie, liniile fine și cearcănele sunt reduse. Conturul feței este, de asemenea, mai definit.