Main menu

header

499 18 1de Carmen Ciripoiu

De la Nostradamus și până în zilele noastre, fiecare om și-a pus măcar o dată în viață întrebarea „cum ar arăta viitorul dacă aș ști dinainte...?”. Există oameni care pot „decoda” această informaţie prin simplul fapt că posedă ceea ce se cheamă, în limbaj de specialitate - capacităţi extrasenzoriale sau, altfel spus - clarviziune. Florinei Alecsîndrescu i-a „plăcut” de mică să „călătorească” în alte lumi și e convinsă că „fereastra spre cunoaștere” i-a fost dăruită cu un scop, nu pentru a o ține secretă. Cine este terapeutul care după trei ani de muncă asiduă, perioadă în care a văzut cu propriii ochi și Iadul, și Raiul, a avut îndrăzneala să scoată pe piață singurul „Tratat de energii complementare din România”, o carte unică în domeniu, aflăm în rândurile ce urmează.

„Cartea se adresează atât terapeuților, cât și celor care vor să se trateze singuri”

- Ca să scoți în ziua de astăzi o carte de o asemenea anvergură trebuie să ai mult curaj. Se aștepta cineva ca tocmai Florina Alecsîndrescu să fie aleasa? Ce a stat la baza deciziei dumneavoastră?

499 18 2- Dumnezeu a vrut ca această carte să apară și să fie de folos tuturor celor care au nevoie de ea. Totul a început la inițiativa elevilor mei, care aveau mereu întrebări și doreau să învețe noi metode de terapie. La început, voiam să fie doar o carte de practică terapeutică, pentru că nu exista așa ceva în domeniu, dar, în timp, cărticica a ajuns un tratat ce cuprinde trei volume a câte 360 de pagini fiecare. Munca a durat într-adevăr trei ani, dar satisfacția a fost extraordinară, datorită cuvintelor de mulțumire primite de la cei care au cumpărat-o. Mă bucur că atât terapeuții, cât și cei care doresc să se trateze singuri găsesc aici sfaturi pentru a se însănătoși sau a-și menține sănătatea, pentru că în tratat se află explicații pe înțelesul tuturor despre cauzele bolilor și implicit posibilitățile de tratament. Fiecare își poate alege ceea ce crede că i se potrivește dintre variantele propuse. E vorba despre tehnica EFT, terapia cu îngeri, terapia cu cristale, cromoterapia sau tehnicile mudrelor (poziții ale mâinilor care, practicate zilnic, aduc ameliorarea sau vindecarea bolilor). Trebuie să reînvățăm că Dumnezeu ne-a lăsat posibilitatea să ne tratăm și singuri. Dacă sufletul ne e vindecat, va dispărea și boala. Acesta este rolul meu ca terapeut: să-l fac pe om să înțeleagă unde greșește și, ulterior, problema se rezolvă de la sine.

„«Călătoream» în afara corpului fizic”

- În viziunea dumneavoastră, toți avem calități extrasenzoriale și nu vă place să vi se spună că dețineți anumite puteri. Atunci, cine sunteți, stimată doamnă?

499 18 3- Doar un om normal, aflat mereu în slujba semenilor săi. Este adevărat că am fost atrasă de mică de paranormal. La 7 ani am fost la un pas de a părăsi această lume… știi, uneori mă întreb dacă nu am făcut-o, dar cred că mi-a plăcut prea mult aici, pe Pământ, de m-am întors (n.r. - râde). De fapt, au fost ani buni în care nici medicii nu puteau să răspundă la această întrebare. Ceea ce mi s-a întâmplat atunci a declanșat posibilitatea de „a vedea” și de „a simți”. Eram totuși prea mică să înțeleg aceste lucuri. Nu puteam să îmi explic cum de știam evenimentele care urmau să se întâmple, unele dintre ele petrecându-se chiar în acel moment. Mai târziu, am găsit și explicațiile necesare, și anume era vorba despre „călătoriile” în afara corpului fizic. Am înțeles că reușisem să plec din corpul fizic, conștientă fiind, adică nu în timpul somnului, nici în stare profundă de meditație. Mai târziu, la 12 ani, am avut un vis ciudat, în care o femeie foarte frumoasă mi-a arătat niște cărți mari, de vreo 20 cm, și mi-a explicat cum mă pot ajuta de ele să pot interpreta și altora ce văd eu. Mai târziu, am înțeles că era vorba despre cărțile de tarot pe care le mai folosesc și acum pentru a interpreta pe înțelesul oamenilor ceea ce am să le transmit. Toată viața m-am întrebat ce este destinul, cum putem influența soarta în favoarea noastră, ce putem face ca să scăpăm de boli, și așa am ajuns să iau legătura cu o persoană care făcea radiestezie și care, în 1995, mi-a propus să urmez cursurile. Mi s-a spus că sunt printre puținele persoane dotate nativ care pot să preia și să transmită energia. Am făcut apoi terapia Reiki, ajungând până la ultimul grad, acela de Grand Master 18. Ulterior, am învățat și alte terapii cum ar fi Johrei, o tehnică mai puțin cunoscută, dar care este foarte puternică, mai ales în cazurile mai grave, deoarece deblochează energiile negative stagnante, iar acum folosesc și cristalele în terapie, cromoterapie și EFT - tehnica de eliberare emoțională, dar și alte tehnici.

„Pot vedea motivul care a stat la baza îmbolnăvirii”

- Prefața cărții a fost scrisă de Naresh Mintri, un personaj de renume internațional. Ce rol a avut domnia sa în viața dumneavoastră?

499 18 4- Se spune că „maestrul apare când elevul este pregătit”, și eu aș adăuga că pentru fiecare persoană există un anume maestru. A fost o simpatie reciprocă și am rămas într-o relație ca de tată-fiică. Dânsul m-a susținut întotdeauna, dar mai ales în perioada în care a trebuit să finalizez cartea. Tot de la maestrul Naresh am obținut și ultimul grad de maestru Reiki. De altfel, eu am rezonat cu domnia sa din prima clipă când ne-am cunoscut și am apreciat enorm că mi-a împărtășit informațiile pe care le deține fără niciun fel de rezerve și mai ales fără a cere o compensație materială. Ca urmare, maestrul rămâne cea mai importantă persoană din viața mea din punct de vedere spiritual, căreia îi voi rămâne veșnic recunoscătoare și sper ca, la rândul meu, să am posibilitatea să fiu un învățător spiritual pentru elevii mei.

- Ce este terapia karmică? Şi cât de tare ne influențează karma (înseamnă acțiune, în sanscrită) viața?

- Terapia karmică a fost lansată de N. Lazarev, un bioenergoterapeut renumit, care, în urma celor peste 30 de ani de diagnosticare a bolilor și a problemelor care apar în viața unui om, a reușit să stabilească însă cu exactitate cauzele atât ale bolilor, cât și ale problemelor umane. Ceea ce folosesc eu are la bază și această metodă de diagnosticare. Aici pot să văd care este motivul pentru care omul s-a îmbolnăvit și implicit să-i pot da soluția corectă; dar fără a îndepărta cauza și fără acceptarea persoanei că trebuie să se schimbe, însănătoșirea nu este posibilă. Dacă nu-l avem pe Dumnezeu în suflet, putem atrage pedepse de la cele mai ușoare până la boli grave. Sursa acestei discordanțe nu se află doar în această viață, ci în toate viețile anterioare și din toată neconcordanța moștenită de la strămoși. În plus, karma nu are legătură doar cu sănătatea fizică și mentală, ci cu toate aspectele vieții noastre, cu relațiile personale, emoțiile, finanțele etc. În trecut, procesul preluării de la părinți și de la bunici decurgea lent. Acum, totul este accelerat, și plata este rapidă. Unii plătesc pe loc, alții la foarte scurt timp după ce au încălcat legile divine, uneori nici nu au timp să sesizeze ce li se întâmplă și de ce. Gravitatea este că omul se minte pe el însuși, este ignorant și crede că așa stau lucrurile și că este fericit.

„Meseria asta nu am ales-o eu, ea m-a ales pe mine!”

- De ce ați ales această meserie? Cum este să trăiești cu acest har de la Dumnezeu? E greu să știi cam totul despre o persoană atunci când o vedeți prima dată?

- Când primești un har, mulțumești pentru el și încerci să-l folosești în scopul de a face cât mai mulți oameni fericiți. Nimic nu este greu când o faci cu plăcere. Oamenii rămân uimiți de ceea ce aud, însă cel mai greu este să-i fac să recunoască și să înțeleagă unde au greșit, pentru că majoritatea vor rezolvări rapide, fără să facă nimic pentru asta. Aici este cel mai greu. Meseria asta nu am ales-o eu, ea m-a ales pe mine! Am terminat Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, dar pașii mei s-au îndreptat mereu către terapiile complementare. Am dorit întotdeauna să știu ceea ce nu se poate demonstra științific, deoarece am înțeles de la început că medicina alopată are limitele ei. Acestea sunt drumul și destinul meu.

- Care au fost cazurile cel mai grave pe care le-ați rezolvat?

- Nu știu ce înseamnă grav sau mai puțin grav, deoarece pentru unele persoane o banală problemă a colecistului poate fi o dramă. Vin la mine tot felul de oameni, dar specialitatea mea sunt cazurile în fața cărora uneori știința ridică din umeri. Am tratat de la fibroame și cazuri de infertilitate până la diabet sau boli de inimă. Sunt boli care sunt cauzate de insuficiență energetică, altele de surplusul de energie. Sunt boli induse și chiar boli care nu se mai pot trata, din păcate. Când o persoană se îmbolnăvește, trebuie să-și ia adio de la stilul de viață pe care l-a avut și să înceapă o nouă viață. Aici nu mă refer la regim sau medicamente, ci la un alt stil, plin de iubire, de iertare și de compasiune. Fără o schimbare spirituală, boala nu se va vindeca. Fără renunțarea la pretenții față de soț, copil, părinți, societate, renunțarea la ură, la răzbunare, la regrete și la invidie. Bărbații au problemele lor, și aici aș putea să spun că, în general, bărbații geloși beau. Ei au o dorință sexuală puternică, exprimată sau nu, amplificată de o mare agresivitate, ceea ce dă naștere la boli. Băutura le dă acestora posibilitatea de refulare, de diminuare a dorințelor, deși unii devin violenți, iar alții bine dispuși. Narcomanii, de exemplu, intră într-un program de autodistrugere și nu vor cu niciun chip să renunțe. Alte persoane ajung să se identifice cu boala și unii chiar își repetă că mai bine ar muri decât să ierte sau să se chinuie pe sine sau pe alții. Pot da exemplul unei femei care avea o casă foarte mare, pe care o întreținea greu și-și tot repeta că a obosit să mai muncească și ar fi mai bine dacă ar avea o singură cameră. Până la urmă, a pierdut casa și a ajuns să locuiască într-o garsonieră.

- Cât de mult se reflectă problemele sociale în viaţa unui cuplu?

- Ca terapeut, mă ocup și de relațiile de cuplu, soț-soție și părinți-copii, pentru că în zilele pe care le trăim omul suportă greu problemele sociale, și acestea se reflectă cel mai mult în familie. Aș mai adăuga și posibilitatea de a rezolva probleme legate de soartă, de bani și de serviciu sau de afaceri. Destinul reprezintă caracterul de profunzime al omului, și dacă acesta nu se schimbă, nu poți face în viață nimic din ceea ce îți dorești. Au apărut în ultima perioadă tot felul de sisteme care să te învețe cum și ce să faci ca să ai bani sau faimă. Nu toți cei care urmează aceste sfaturi reușesc, deoarece sentimentele și durerile oamenilor sunt, în general, adânc îngropate.

„Nu există boală nevindecabilă, ci doar oameni care nu vor să se vindece”

- Cu ce pacienți colaboraţi cel mai greu?

- Nu există boală nevindecabilă, ci doar bolnavi care nu doresc să se vindece. În general, oamenii înțeleg greu acest lucru, și ar fi minunat pentru ei dacă ar face o singură ședință și s-ar simți ca un nou-născut. Este adevărat că unii se pot simți mult mai bine după o singură ședință, dar alții au nevoie uneori și de zece ședințe. Nu există o regulă, iar oamenii nu au răbdare și dau iama în medicamente. A luat pilula, nu-l mai doare acum, dar boala avansează și, cu cât e mai veche, cu atât e mai gravă. Dacă vrei într-adevăr să fii sănătos și să-ți schimbi viața, nu e greu deloc. Doar că, în ziua de astăzi, oamenii au uitat să fie fericiți, nu mai știu ce înseamnă micile bucurii care îți schimbă viața. Și cu dependențele e la fel. Eu îi pot ajuta să renunțe la vicii, dar, din nefericire, oamenii le iubesc din ce în mai mult, repetându-și singuri că este singura plăcere care le-a mai rămas.

- Ce-și dorește acum Florina Alecsîndrescu?

- Să evoluez și mai mult spiritual. Mi-ar plăcea să mă trezesc într-o dimineață să văd la cabinetul meu doar persoane sănătoase, fericite, care mă caută doar să bem o cafea. Ca să trăim frumos, nu ne trebuie decât foarte puține lucruri…

„Soarta, caracterul şi sănătatea bărbatului sunt influenţate de soţie în proporţie de 60%-80%“

„Iisus spunea: Credinţa ta te-a vindecat!“

- Înlocuiește credința de multe ori medicina alopată?

- Sunt într-adevăr foarte multe cazuri de vindecări miraculoase care nu au depins de medicină. Omul este singurul vinovat de boala sa și se poate vindeca singur. Eu, ca și terapeut, îi pot spune ce trebuie să facă și-l pot ajuta să se pună în armonie cu el și cu Dumnezeu, dar, la final, numai de om depinde însănătoșirea sa. Iisus spunea: „Credința ta te-a vindecat!”.

„Boala intervine atunci când omul nu trăiește în armonie cu legile divine“

„Există persoane vampiri energetici“

- Tot mai multă lume vorbește acum despre furtul energiei și al sporului de bani…

- Da, există multe cazuri în care ne simțim din ce în ce mai obosiți și mai stresați și poate fi vorba și despre o scurgere sau despre un furt de energie. Poți avea la serviciu sau în anturajul tău un coleg sau un prieten care să fie un vampir energetic, și atunci nu e tocmai plăcut. Aceste cazuri se rezolvă de cele mai multe ori rapid, într-o singură ședință. Recuperarea sporului și învățarea persoanei să fie conștientă și să știe să mențină această direcție reprezintă un lucru destul de ușor. Mai complicat puțin e cu rezolvarea problemelor care apar în cuplu, care se pot soluţiona, în general, cu participarea ambilor parteneri. Sunt persoane care doresc să se căsătorească, și acest lucru întârzie să apară. Și aici sunt foarte multe variante de discutat: persoana nu dorește cu adevărat să se căsătorească, are un anumit ideal de partener sau pur și simplu lucrurile nu se leagă.