Main menu

header

493 14 1de Raluca Grințescu

Migrena este o suferinţă cronică caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate să apară o dată sau de două ori pe an sau de mai multe ori pe lună. Acestea sunt asociate, de regulă, cu alte simptome (greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot). În general, sunt agravate de activitate fizică sau determină evitarea activităţii fizice. Există şase obiceiuri la îndemână pe care le puteţi adopta şi care vor ţine migrenele la distanţă.

Gustările între mese

Atunci când trece o perioadă prea lungă între două mese, nivelul zahărului din sânge scade, ceea ce poate declanşa o migrenă. Păstraţi o gustare sănătoasă (nuci nesărate, fructe uscate, legume cu hummus) ca să nu ajungeţi la epuizare. Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă.

Suplimentele alimentare

Luaţi în considerare un supliment de vitamina B2, magneziu, coenzima Q10. Dacă vă decideţi să adăugaţi suplimente dietei dumneavoastră, consulaţi medicul specialist.

Exerciţiile cardio

Într-un mic studiu suedez, persoanele care sufereau de migrene, dar efectuau exerciţii cardio de trei ori pe săptămână au avut mai puţine dureri de cap şi mai puţine dureri severe după trei luni.

Fiţi un pic plictisitori

Nu este o surpriză faptul că stresul duce la apariţia migrenelor, dar nu este o cauză în sine. Un nou studiu arată că agitaţia constantă poate fi un important factor declanşator al migrenelor.

Luaţi în considerare schimbarea anticoncepționalelor

Medicamentele care conţin estrogen pot provoca fluctuaţii hormonale care pot duce la migrene sau le pot înrăutăţi pe cele existente.

Sexul

Dincolo de detensionare, sexul poate stopa anumite simptome ale migrenei, arată un studiu german realizat în 2013. Ameliorarea durerii se poate datora eliberării de endorfine.

Unele gesturi simple pot ameliora o stare migrenoasă: aplicarea unei presiuni pe tâmpla dinspre partea dureroasă ori aplicarea pe cap a unor comprese cu gheață sau fierbinți. Alte remedii simple sunt purtatul de lentile colorate, băutul unei cafele tari sau mâncatul unei bucăți de zahăr