Main menu

header

612 18 1de Raluca Grințescu

Pielea este organul care ne îmbracă organismul, frontiera dintre interior şi exterior. Ea intră în legătură directă cu lumea, şi din acest motiv este un simbol în a stabili contacte şi a trage liniile între noi şi alţii. Modul în care pielea noastră arată şi starea ei ne spun multe despre noi ca persoane. Oamenii deosebit de sensibili au, adesea, o piele sensibilă şi viceversa. „Bariera” pielii poate fi lezată din interior prin urticarii sau abcese, iar din exterior, prin vătămare.

Abcesele

Atâta vreme cât un conflict interior nu a putut fi resorbit la nivel psihologic se manifestă la nivel fizic, iar rezultatul este că pielea dumneavoastră a erupt şi este inflamată. Experimentaţi acum, din punct de vedere fizic, durerea şi pericolul unui conflict pe care l-aţi fi evitat. Ar fi mai bine pentru voi să lăsaţi să treacă în mod conştient conflictul, în loc să încercaţi să-l evitaţi. Dacă vă aşteptaţi să rezolvaţi conflictele potrivit voinţei voastre, ele nu vor mai avea manifestări proprii într-o manieră atât de inconfortabilă.

Acneea

Dacă suferiţi de acnee, este un semn că aspecte din interiorul dumneavoastră, pe care le-aţi reprimat, ca teamă, insecuritate sau ruşine, încearcă să răsară şi să devină vizibile. Dacă sunteţi adolescenţi, este probabil că aţi reprimat sexualitatea de frica necunoscutului; acneea este un semn al rezistenţei inconştiente la contactele apropiate cu alţii, chiar dacă acestea sunt ceea ce aşteptaţi. Această manifestare a conflictului interior se află în spatele debordării graniţelor impuse de ego-ul dumneavoastră şi găsirii unei persoane de care să fiţi apropiaţi. Acceptaţi toate aceste forţe şi schimbări care se întâmplă în interiorul dumneavoastră şi recunoaşteţi sexualitatea ca fiind ceva frumos şi natural. Deschideţi-vă şi veţi găsi acea persoană foarte specială.

Eczemele

Eczemele sunt o indicaţie că un factor emoţional sau inconştient vă irită şi trebuie să lupte cu conştientul. Puteţi, de asemenea, să rezistaţi la ceva; poate vă simţiţi ameninţaţi sau răniţi. Aceste sentimente vor interveni numai atunci când ridicaţi bariere şi încercaţi să trageţi linii prea rigide între voi şi ceilalţi. Deveniţi conştienţi ce anume vă cauzează această iritaţie şi integraţi-o în viaţa dumneavoastră. Odată ce nu veţi mai avea nevoie să ridicaţi astfel de bariere veţi fi capabili să iubiţi şi să înţelegeţi ceea ce aţi găsit cândva ca fiind atât de ameninţător.

Furunculele

Un furuncul este un indiciu al unei probleme acute care vă face foarte furioși şi vă aduce în starea de a fierbe. Dacă ştiţi cum să vă oferiţi Reiki, aşezaţi-vă jos, puneţi-vă, pentru un timp, mâinile pe plexul solar şi daţi frâu liber furiei. Nu o reprimaţi, ci doar observaţi-o, până când nu vă va mai interesa deloc. Dintr-odată, sentimentele dumneavoastră de furie se vor evapora, şi furunculul va deveni superfluu.

Ulcerațiile

Sunteţi apăsaţi de ceva şi vă rod frica şi tensiunea. Aruncaţi o privire asupra a ce cauzează aceste sentimente. Observaţi cum veţi reacţiona, fără să scăpaţi nimic. Veţi realiza curând că teama şi tensiunea au dispărut şi că aţi devenit împăcaţi şi optimişti din nou. Ulcerația va dispărea în curând.

Zona Zoster

Zona Zoster apare ca urmare a unor tensiuni de lungă durată, nesiguranţei şi indeciziei. Durerea asociată răsare din agresiuni care nu au fost eliberate şi care s-au întors împotriva dumneavoastră acum, transformându-se în autoagresiune. Încercaţi să aflaţi de unde vine incertitudinea şi întrebaţi-vă dacă sunteţi incapabili să luaţi decizii. Aveţi încredere în fluxul vieţii; acceptaţi ceea ce se întâmplă. Veţi găsi în curând drumul. Aveţi încredere că lucrurile se vor dezvolta în maniera cea mai bună.

Urticariile

O urticarie poate fi o indicaţie că vă simţiţi tratați în afara barierelor pe care le-aţi impus, şi acum daţi înapoi pentru a vă proteja. În acelaşi timp, încercaţi să atrageţi atenţia. Sentimentul de insecuritate v-a cauzat o reţinere a emoţiilor, iar acum ele sunt percepute în forţă. Oricum, vă veţi simţi astfel dacă vă închideţi în voi. Fiţi deschişi faţă de voi înşivă şi veţi fi capabili să vă deschideţi faţă de alţii şi să primiţi atenţia, care va fi oferită cu bucurie.

Mâncărimile

Ceva vă deranjează şi vă calcă pe nervi. Poate că sunt o dorinţă neîndeplinită, o cerinţă a inconştientului de rezolvare a unei probleme fizice sau un sentiment de furie. Ceva solicită să se exprime şi are nevoie de o cale de înţelegere. Ar fi mai bine să căutaţi în interiorul vostru pentru a afla de unde această mâncărime. Realizaţi că dorinţele dumneavoastră şi furia sunt exprimări de bază ale vieţii, deci nu le proiectaţi asupra celorlalţi.

Psoriazisul

Psoriazisul este ca o suită de armuri care sunt „îmbrăcate” în mod special de persoane foarte senzitive şi temătoare, cu latura emoţională foarte pregnantă. Nimic nu poate fi lăsat să intre sau să iasă în această armură impenetrabilă. Prin aceste simptome se manifestă o dorinţă de apropiere şi, în acelaşi timp, o frică de intimitate. Depresiile nervoase şi durerile indică faptul că trebuie să vă deschideţi sufletul, chiar dacă asta înseamnă să deveniţi vulnerabili. Deschideţi-vă către viaţă indiferent ce formă întâlniţi. Fiţi pregătiţi pentru disconfort şi durerea pe care o puteţi simţi, dar nu deveniţi înspăimântaţi şi nu vă închideţi în sine. Observaţi cu simplitate ce se poate întâmpla, şi în curând durerea vă va lăsa.

Negii

Negii sunt un indiciu că aţi descoperit un aspect urât al sinelui, şi aceasta vă face să vă simţiţi vinovaţi. Realizaţi că orice înăuntrul dumneavoastră este o expresie a jocului vieţii în toate variantele sale. Din acest motiv, orice lucru are dreptul să existe şi este frumos în felul lui, mai ales dacă veţi înceta să condamnaţi ceea ce nu vă place. Dumneavoastră înşivă sunteţi frumoși şi dornici de dragoste. Odată ce aţi realizat acest lucru nu mai este nevoie să aveţi negi.

Arsurile (externe)

612 18 2Arsura este o vătămare a pielii care reprezintă o frontieră între individ şi lumea înconjurătoare. În scopul de a fi capabili să iubiţi cu adevărat, aceste frontiere trebuie să fie lăsate la o parte. Poate că v-aţi ars deoarece aveţi o dorinţă arzătoare de dragoste, care nu este pregătită să vă cucerească. Poate aţi folosit în mod incorect focul vieţii, iar acum ardeţi rău. O altă posibilitate ar putea fi că nu aţi judecat corespunzător pericolele, şi ca rezultat v-aţi ars degetele. Focul este o expresie vie a energiei, iar când această energie ia forma iubirii, ea vă va topi inima. Lăsaţi să vi se întâmple asta. Pe de altă parte, dacă ardeţi cu furie, aşezaţi-vă şi doar aruncaţi o privire la ceea ce se întâmplă, fără să proiectaţi sentimentele asupra altora. După ce furia dumneavoastră a ars un timp, va lăsa loc din nou pentru pace, armonie şi dragoste.

O piele care transpiră mult indică insecuritate sau teamă, iar o persoană care se îmbujorează este probabil  excitabilă

Eczema la copii

În cazul în care copilul are eczemă de lapte, încearcă să vă arate că are nevoie de mai multă dăruire emoţională şi de contact fizic. Este aşteptarea copilului de a sparge sentimentul de izolare. Oferiţi copilului mai multă atenţie şi iubire. Luaţi-l în braţe şi oferiţi-i cât de multă dragoste puteţi.