Main menu

header

de Dana Purgaru

Băuturile fierbinţi pot fi cancerigene

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a avertizat că băuturile foarte fierbinți sunt probabil cauzatoare de cancer de esofag. În evaluarea sa privind băuturile foarte fierbinți, IARC apreciază că studiile realizate pe animale arată că efectele cancerigene se produc probabil la temperaturi de 65 de grade Celsius și mai mari. Cancerul de esofag este a opta cea mai comună formă de cancer la nivel mondial și una dintre principalele forme de deces prin cancer, cu peste 400.000 de decese înregistrate în anul 2015.

Canada a legalizat eutanasia la oameni

Canada a legalizat eutanasia, după ce Parlamentul a adoptat, în două etape, un controversat proiect de lege referitor la moartea asistată, criticat atât de adepţii eutanasiei, cât şi de opozanţii acestei proceduri. Inițial, proiectul permitea oricărei persoane aflate „într-o stare medicală dureroasă şi iremediabilă” să ceară să fie eutanasiată, însă, în varianta finală, legea oferă accesul la moartea asistată doar bolnavilor aflaţi în fază terminală.

Se pregăteşte primul transplant de cap uman

Chirurgul chinez Ren Xiaoping afirmă că intenţionează să efectueze transplantul unui cap uman, operaţiune extrem de complicată, momentan pregătind echipa medicală ce i se va alătura în procedură. Anul trecut, chirurgul italian Sergio Canavero a pretins că ar fi foarte posibil, până în 2017, primul transplant din lume de cap uman după ce acest lucru s-a efectuat până acum pe mai multe specii de animale, inclusiv pe maimuță. Acum, omolgul său chinez vrea să facă această încercare. Medicul Ren a fost numit sarcastic de mass-media „Dr. Frankenstein”. Potrivit „New York Times”, mai mulţi oameni din China s-au oferit voluntari pentru operație, unii dintre ei paralizați de la gât în jos.

Lucraţi peste program? Aveţi grijă de sănătate!

Femeile care petrec mai mult de 60 de ore pe săptămână la serviciu prezintă un risc de trei ori mai mare să dezvolte o boală cardiacă sau diabet decât cele care lucrează sub 40 de ore, potrivit unui studiu american recent. Cercetătorii de la Universitatea Ohio au analizat datele a aproape 7.500 de persoane născute între 1957 și 1964, toate făcând parte dintr-o anchetă numită „National Longitudinal Survey of Youth”. Rezultatul a fost că femeile care lucrează mai mult de 60 de ore pe săptămână, cel puțin 30 de ani, își triplează riscul de diabet, boli cardiace, cancer și artrită. Chiar și lucrând mai puțin, cercetătorii apreciază că după mai mult de 40 de ore apar repercusiuni. În schimb, bărbații care fac ore suplimentare nu au atât de mult de suferit mai târziu, datorită faptului că viața lor de familie este ceva mai relaxată.