Main menu

header

571 14 4de Gabriela Niculescu

Asociaţia Unu şi Unu a lansat linia gratuită „Alo, Prematuritate” - 0800.390.678 pentru sarcinile aflate la risc şi familiile cu prematuri. Astfel, săptămânal, de luni până vineri, părinţii vor putea intra în dialog cu specialiştii „Alo, Prematuritate” şi pot suna la 0800.390.678 pentru a discuta direct cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte.

Echipa este formată din oameni cu experienţă

„«Alo, Prematuritate» este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar şi ca o sursă credibilă de informare, consiliere şi suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naştere prematură, dar şi pentru părinţii care traversează această perioadă sau doresc să îşi monitorizeze bebeluşul corect după externare”, spune Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu. Echipa este formată din oameni cu experienţă în zona de activitate, şi mulţumirile Asociaţiei Unu şi Unu merg către specialiştii care s-au alăturat acestui demers: doctor neonatolog Cristina Dumitru, dr. neonatolog Lusiana Vladesc, avocaţilor Florina şi Dan Paulopol, doctor ginecolog Adina Diaconescu, doctor ginecolog Oana Dorobanţu, psiholog Nina Sofian şi psiholog Delia Manciuc.

Întregul program poate fi consultat pe www.facebook.com/asociaţia.unusiunu sau pe www.unusiunu.com. „Alo, Prematuritate” beneficiază de sprijinul organizaţiilor Samas, Societatea Naţională a Medicilor de Familie, SOS Infertilitatea, Există Viaţă După Doliu.

Asociaţia apără drepturile copiilor din sarcini multiple şi ale bebeluşilor spitalizaţi

Asociaţia Unu şi Unu este prima şi singura asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi şi ale familiilor acestora, oferind suport pe perioada spitalizării şi după externare. Asociaţia este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizaţie care adună reprezentanţi din peste 50 de ţări. Misiunea asociaţiei este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi, precum şi derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani. Viziunea asociaţiei este să devină vocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România.

Numărul call center poate fi apelat de toţi beneficiarii din România, în mod gratuit, din orice reţea de telefonie

0800.390.678 - prima linie gratuită din România pentru prevenţie şi suport în prematuritate