Main menu

header

568 15 1de Raluca Grințescu

Herpesul genital este o boală cu transmitere cauzată de virusul herpes simplex de tip I (HSV-1) şi de tip II (HSV-2). Virusul de tip I este acelaşi cu cel care produce leziuni la rece pe gură, faţă şi buze, deşi acesta poate provoca, de asemenea, leziuni pe organele genitale. Virusul de tip II, cu toate acestea, cel mai adesea cauzează leziuni pe organele genitale.

Saliva poartă, de asemenea, virusul

Herpesul se poate răspândi la organele genitale în cazul în care spălarea mâinilor şi alte măsuri de precauţie de igienă nu sunt luate. Sau se poate răspândi prin contactul sexual oral sau genital. Prima manifestare a herpesului începe, de obicei, în termen de câteva săptămâni de la expunere, iar debutul iniţial poate fi destul de rău, cu simptome similare gripei, febră şi inflamarea ganglionilor. Uneori, simptomele sunt uşoare, cu toate acestea, apar ca nişte muşcături de insecte sau ca o erupţie pe piele. Odată ce aţi luat herpes genital îl aveţi toată viaţa. Din fericire, herpesul îşi petrece cea mai mare parte a vieţii sale în stare latentă. Dar, ca leziuni herpetice, herpesul genital reapare, de multe ori, până la de patru sau de cinci ori pe an.

Băi calde

Primul pe lista tratamentelor naturiste este un simplu act care aduce confort pentru orice organism bolnav: o baie caldă. Statul într-o baie cu apă caldă poate atenua durerea asociată cu leziunile cauzate de o erupţie de herpes genital. Trebuie să aveţi grijă să curăţaţi duşul sau cada dacă-l împărţiţi cu altcineva care nu are virusul, deoarece se poate răspândi foarte uşor. După baie, asiguraţi-vă că uscaţi foarte bine zona afectată de herpes, deoarece umiditatea prelungeşte leziunile simptomatice.

Săpun şi apă caldă

Un alt remediu pentru herpesul genital, similar cu precedentul sfat, este frecarea zonelor afectate cu săpun şi cu apă caldă. Menţinând o zonă care este plină de bube curată şi fără infecţii aveţi şanse mai mari de a vă vindeca de răni. Deşi focarele de herpes sunt diferite pentru fiecare persoană infectată şi implică o serie de factori, dezinfectante uşoare, cum ar fi săpunul, sunt utile în fiecare caz. Nu uitaţi să vă uscaţi foarte bine.

Bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb

Pulberile au fost mult timp utilizate pentru proprietăţile lor de uscare. Două astfel de pulberi - bicarbonatul de sodiu şi amidonul de porumb - servesc la o varietate de scopuri, de la spălatul pe dinţi până la uscarea părului gras. De asemenea, ele sunt foarte bune pentru rănile provocate de herpesul genital. Folosind un tampon de bumbac, puneţi bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb pe răni pentru a le usca şi pentru a reduce mâncărimea.

Plicuri cu ceai

Nu e nimic mai bun ca o ceaşcă fierbinte cu ceai într-o zi de iarnă rece sau un pahar rece cu ceai cu gheaţă în căldura verii. Plasarea unui plic de ceai negru, rece şi umed, direct pe răni reprezintă un bun tratament alternativ. Unii cred că taninurile găsite în mod natural în frunzele de ceai negru sunt secretul efectelor pozitive. Puneţi plicul de ceai răcit chiar pe răni. Când aţi terminat, aruncaţi pliculeţul de ceai negru şi uscaţi bine zona.

Gheaţă

Unul dintre cele mai bune moduri de a calma durerea şi mâncărimea asociată cu un focar, fiind şi un miracol de bază al naturii, este gheaţa. Pentru a reduce simptomele, se aplică gheaţă pe zona afectată. Umpleţi o pungă de plastic cu gheaţă zdrobită. Se aplică 10 sau 15 minute şi se repetă de mai multe ori pe zi. Aruncaţi pungile de plastic după fiecare utilizare. Ca măsură de precauţie, aveţi grijă cât timp ţineţi gheaţa pe piele, deoarece expunerea prelungită la gheaţă poate provoca leziuni tisulare, să nu mai vorbim despre sensibilitatea generală a zonei genitale.

Supliment natural

568 15 3Următorul remediu este un supliment natural care se găseşte în magazinele plafar: lizină sau L-lizină. Lizina este un aminoacid esenţial, ceea ce înseamnă că este necesar pentru viaţă, dar care nu este produs în mod natural de organism. Majoritatea oamenilor consumă lizină prin carne sau legume, dar suplimentele sunt, de asemenea, disponibile la scară largă pentru a creşte doza din organism. Deşi studiile diferă în eficacitatea acestuia, lizina este folosită mai mult pentru a preveni o epidemie decât pentru a o vindeca. Lizina este folosită ca un remediu de foarte mulţi oameni care suferă de herpes de tip I sau de tip II. Înainte de a lua lizină sau orice alt supliment alimentar, consultaţi medicul!

Lapte

Pentru ameliorarea durerii şi pentru vindecare, înmuiați tampoane de bumbac în lapte şi aplicaţi-le pe zonă.

Îmbrăcăminte uşoară şi comodă

O foarte mare importanță în vindecarea rapidă a unui focar de herpes o are şi îmbrăcămintea. Atunci când aveţi aceste răni, amintiţi-vă să purtaţi haine largi. Acest lucru permite aerului să circule şi să păstreze transpiraţia şi umezeala departe de zona afectată. Bumbacul este cea mai bună opţiune atunci când alegeţi îmbrăcămintea. Evitaţi ţesături sintetice sau lenjerie de mătase, până ce erupţia a trecut. De asemenea, nu purtaţi pantaloni strâmţi, indiferent de material.

Lizina poate interacţiona cu unele medicamente şi, în general, nu este recomandată în doze mai mari pentru persoanele cu boli de rinichi sau de ficat

Managementul stresului

Cei care suferă de herpes ar trebui să evite stresul. Odihna şi relaxarea sunt cei mai buni factori în lupta cu herpesul în momentul erupţiei acestuia. Stresul a fost direct legat de suprimarea sistemului imunitar, modul organismului de a menţine virusul herpes în stare latentă şi sub control. Managementul stresului de succes poate reduce frecvenţa focarelor.

Ce să faceţi şi ce nu

568 15 2Nu vă gândiţi că un prezervativ vă poate feri de transmiterea herpesului genital. El ajută, dar nu poate acoperi întreaga suprafaţă. Difuziunea virală poate apărea, de asemenea, în zona infectată, făcând răspândirea bolii către partener foarte uşoară chiar dacă sunt luate măsuri de protecţie. Nu purtaţi pantaloni strâmţi sau lenjerie de corp. Încercaţi să faceţi duș mai mult decât baie în cadă. Virusul poate infecta pereţii căzii imediat şi, dacă nu o spălaţi foarte bine, se poate transmite mai departe la cel care face baie după dumneavoastră.