Main menu

header

553 14 1de Daniela Anton

Colostrul este laptele mamiferelor-femelă pentru puii lor în primele 24 până la 72 de ore de viaţă ale acestora și este considerat cel mai vechi şi valoros element nutritiv. Factorii imunizanţi şi de creştere din compoziţie îi conferă capacităţi curative extraordinare. Iată câteva dintre acestea.

Regenerează celulele

Substanţele constitutive într-o astfel de concentraţie nu mai sunt găsite în niciun alt produs natural. Colostrul este o substanţă naturală unică, având cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substanţe naturale care au ca funcţie principală protejarea şi regenerarea celulelor în organismul uman. Mai mult, pe lângă vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali, colostrul conţine o foarte puternică doză de factori de imunitate şi de creştere, inclusiv FCE (Factorul de Creştere a Epidermei), un factor de creştere epidermică aparţinând citokinelor care stimulează şi repară epiderma.

Încetinește îmbătrânirea

Citokinele laptelui accelerează vindecarea rănilor, îmbunătăţesc hidratarea şi hrănirea pielii, stimulează regenerarea şi creşterea diviziunii stratului germinal al epi- dermei. De asemenea, colostrul conţine un factor de creştere epitelială (EGF) care protejează şi stimulează creşterea celulelor epiteliale şi un factor de creştere pentru fibrolaste care repară leziunile şi micşorează inflamaţiile. Colostrul regenerează ţesuturile şi restabileşte echilibrul celular.

Se poate cumpăra sub diverse forme: tablete sau unguent

Colostrul ajută organismul să continue procesele normale de creştere şi de regenerare ale musculaturii, cartilagiilor, oaselor, tendoanelor şi celulelor nervoase îmbătrânite sau afectate, să obţină energie din grăsimi, prin ardere, contribuind la reconstrucţia ADN-ului, să echilibreze glicemia, să vindece mai rapid rănile, arsurile, inflamaţiile (atât intern, cât şi extern), să ţină sub control infecţiile şi durerile. Se recomandă utilizarea colostrulului sub diverse forme, în special unguent, pentru tratarea rănilor piciorului diabetic, pentru regenerarea ţesuturilor lezate sau deteriorate, pentru iritaţii şi arsuri. Cel mai frecvent, colostrul se aplică în chirurgie plastică şi reconstructivă, medicină, dermatologie, alergologie, dietetică, geriatrie, imunologie, oncologie, probleme vasculare estetice, dar şi în multe alte domenii.