Main menu

header

547 13 1de Alexandra Rotărescu

Diagnosticul de intoxicaţie cu mercur, primit în urmă cu cinci ani, nu i-a dărâmat moralul, în ciuda faptului că-i ameninţa viaţa. S-a încăpăţânat să testeze orice tratament posibil atât în România, cât şi peste hotare, până l-a găsit pe cel care o va scăpa definitiv de metalele grele din organism. Rezultatele se văd deja cu ochiul liber, vedeta reuşind să slăbească 10 kilograme într-un timp-record.

„Nu mă puteam ridica din pat”

- Arătaţi foarte bine! Cum vă simţiţi în prezent?

547 13 2- Organismul a început pur şi simplu să se deblocheze şi să îşi recapete forţa de a lupta împotriva intoxicaţiei cu metale grele precum mercurul, aluminiul şi altele. La sfârşitul anului 2010, eu am fost diagnosticată cu o cantitate de mercur nu de nouă ori, cât scria presa vremii, ci cu mult mai mare decât era limita normală, însă cu ajutorul medicamentaţiei şi al procedurilor efectuate în afara ţării, dar şi al celor efectuate la mine în clinică, reuşesc să combat această intoxicaţie cu mercur.

- Dar cum aţi descoperit această intoxicaţie, care au fost simptomele?

- Mă simţeam foarte obosită şi slăbită, aveam ameţeli şi dureri constante de cap, stări de greaţă, înţepături în zona inimii, în anumite momente din zi nici nu mă puteam ţine pe picioare. Neştiind de la bun început ce se întâmplă cu mine, neavând niciodată asemenea probleme, am pus totul pe seama unei banale răceli sau mă gândeam, în cel mai rău caz, că ar fi vorba despre oboseală cauzată de munca în exces. Nu am ştiut că se poate face analiza metalelor grele şi, când am aflat, am solicitat aşa ceva. Şi aşa am descoperit intoxicaţia.

„Puteam face infarct, atac cerebral, blocaj renal”

- Ce efect a avut asupra organismului intoxicaţia, v-a fost afectat vreun organ, vi s-a declanşat vreo dereglare?

- Organismul s-a dat peste cap, s-a declanşat o dereglare în tot corpul, la nivelul rinichilor, al inimii, din punct de vedere hormonal, care cu greu se poate rezolva. Din păcate, când metabolismul este slăbit, atunci tind să apară tot mai multe probleme…

- Şi la ce riscuri medicale v-aţi expus odată cu această intoxicaţie?

- Puteam face infarct, atac cerebral, blocaj renal şi multe altele. Intoxicaţia cu metale grele, dacă nu este tratată, duce sigur la deces.

- Aţi aflat până la urmă ce a cauzat intoxicaţia? Presa vehicula diverse variante: de la consumul de fructe de mare până la otrăvire, tratamente de slăbit sau chiar farmece făcute de vrăjitoare.

- Ca să vă spun sincer, încă este o enigmă şi pentru mine! Nu vreau să cred ca există cineva care şi-a dorit să îmi facă rău voit. Iar tratamentele de slăbit şi consumul de fructe de mare nu au legătură cu acest tip de intoxicaţie, deci le-am exclus de pe listă. Ar fi trebuit să mănânc un ocean întreg pentru a avea acest nivel de mercur în organism!

„Fostul meu soţ încă este intoxicat cu mercur”

- Şi fostul soţ a fost intoxicat cu mercur. Copiii au fost şi ei testaţi?

- Fostul meu soţ încă este intoxicat cu mercur şi, din păcate pentru el, tratamentele sunt limitate. Din fericire, copiii nu au păţit nimic, ei nefiind atinşi de acest tip de intoxicaţie, fapt pentru care îi mulţumesc lui Dumnezeu.

- În ce au constat tratamentele urmate de dumneavoastră pentru a elimina din organism metalele grele?

- Tratamentele durează încă din momentul în care au fost descoperite metalele grele şi n-am încetat niciodată să le urmez. Iau foarte multe vitamine, destul de multe pastile pentru a ţine sub control această intoxicaţie şi, bineînţeles, îmi ajut condiţia împreună cu tratamentele de detoxifiere din cadrul clinicii mele. Deci, detoxifiere şi alimentaţie corespunzătoare!

 „Am redus consumul de carne de porc, zahăr, carbohidraţi”

- Apropo de alimentaţie, ce dietă urmaţi?

- Dintotdeauna am mâncat sănătos, însă acum sunt cu atât mai atentă la regimul alimentar, dar şi la ritmul de viaţă. Dieta pe care o urmez este una preferată şi de vedetele de la Hollywood, se numeşte Tisanoreică, şi e o dietă fito-cetogenică, bazată pe plante cu un conţinut ridicat de proteine, minerale, vitamine şi fibre. Despre această dietă-minune am scris şi în cartea mea, „Secretul unui corp perfect, dieta Tisanoreică”, în care există detalii despre cum se ţine un regim alimentar corect, fără ca vreodată să vă fie foame sau să poftiţi anumite alimente. Pe scurt, eu am redus consumul de carne de porc, zahăr, carbohidraţi... Iar ca mişcare, merg zilnic cel puţin o jumătate de oră pe jos.

- Ce sfat le puteţi da cititoarelor noastre care au simptome asemănătoare cu cele pe care le-aţi avut dumneavoastră?

- Le recomand ca, în momentul în care simt că este ceva în neregulă cu ele, să îşi facă un set complet de analize, la care să includă şi analiza metalelor grele. Sănătatea este cel mai de preţ şi nu poate fi cumpărată. Vă aştept şi în clinica mea, Michelle, unde specialiştii vă pot consilia în asemenea probleme.

„Sauna“ japoneză Iyashi Dôme din România

547 13 3- Aveţi în clinica dumneavoastră un aparat care ajută la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din corp. Bănuiesc că l-aţi achiziţionat în urma propriei experienţe cu metalele grele…

- Iyashi Dôme se bazează pe o procedură urmată de japonezi, care se băgau în nisip în jurul apelor termale şi, cu ajutorul razelor solare, eliminau toxinele din organism. În timpul unei şedinţe de numai 30 de minute de Iyashi Dôme, corpul nostru pierde 600 kcal şi elimină 1.200 ml apă, o transpiraţie echivalentă cu parcurgerea unei distanţe de 20 de kilometri. Căldura emanată de aparat, prin razele infraroşii de undă lungă, pătrunde până la 40 mm sub piele, stimulând circulaţia sângelui şi lăsând pielea pur şi simplu purificată.

- Şi câte şedinţe sunt necesare pentru ca rezultatele să înceapă să apară?

- Pentru o cură de detoxifiere sunt recomandate minimum 20 de şedinţe, cu frecvenţă regulată. Eu îl folosesc când îmi permite timpul. Mă relaxează complet, mă simt mult mai bine după aceea, îmi dă o bunăstare extraordinară, plus că îmi simt pielea mult mai hidratată, îmi dă energie. Şi, de fiecare dată când îl folosesc, apar pete negre pe prosop, care îmi confirmă eficienţa dispozitivului, dar şi prezenţa mercurului în organism.