Main menu

header

546 14 2de Carmen Ciripoiu

De ce au fost strămoșii noștri atât de sănătoși și de puternici? Pentru că mâncarea lor de bază era slănina, un aliment excepțional pentru întărirea sistemului imunitar. Tot slănina este și un minunat pansament gastric și are un rol important în încetinirea intoxicației alcoolice.

Medicament pentru mastită

Care este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile articulare? Cu siguranță cataplasmele obținute din untură combinată cu miere. Se amestecă 100 g slănină de porc topită cu o lingură cu miere, se unge zona dureroasă, se acoperă cu o bucată de celofan, iar deasupra se pune un fular de lână. Preparatul se lasă să acționeze peste noapte. De asemenea, slănina este un leac folosit din bătrâni și pentru tratarea mastitei. În acest caz, pe locul afectat se aplică o felie subțire de slănină veche, apoi se acoperă cu o folie de staniol. Eczemele se vindecă tot cu ajutorul slăninei. Se pune la topit slănină curată, fără sare, apoi se lasă la răcit. Ulterior se amestecă două linguri cu slănină topită cu două albușuri crude și trei linguri cu suc de rostopască. Se omogenizează bine amestecul și se lasă la macerat trei zile într-un loc rece. Se ung locurile bolnave de două ori pe zi.

Adio pinteni și ciocuri

Când durerile de dinți devin puternice, slănina rezolvă problema urgent. O felie mică de slănină fără sare se aplică pe dintele dureros, unde se păstrează timp de 20 de minute. Compresele cu slănină sunt de un real folos și persoanelor care suferă de ciocuri și pinteni. Se prepară un unguent din 100 g slănină nesărată, tocată mărunt, un ou crud și 100 ml oțet concentrat. Amestecul se păstrează într-un loc întunecos până ce slănina se dizolvă complet. Se aplică pe zona dureroasă, iar înainte de începerea tratamentului, călcâiul se ține pentru câteva minute în apă fierbinte. Compresa se păstrează pe timpul nopții, iar dimineața se spală locul cu apă caldă. Tratamentul durează o săptămână. Bolnavilor de plămâni li se recomandă consumul a patru-cinci bucățele de slănină în fiecare dimineață, alături de un pahar cu borș proaspăt făcut în casă. Efectul este uimitor.

Slănina conține acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului. Ea nu conține conservanți și E-uri