Main menu

header

541 14 1de Raluca Grințescu

Peste un miliard de oameni, de fapt, unul din şapte oameni de pe planetă experimentează o infecţie cu candida într-un singur an. Acest număr uluitor este în creştere şi există şanse mari de dezvoltare a unei infecţii fungice la un moment dat în viaţă. De aceea, ar trebui să ştiţi cum să recunoaşteţi simptomele celor mai frecvente tipuri de infecţii fungice şi să luaţi măsurile corespunzătoare - care includ consumul de alimente ecologice de înaltă calitate şi suplimente nutritive, cum ar fi resveratrol şi goldenseal, probiotice şi usturoi crud.

Semne şi simptome

Candida (Candida Albicans) este o micoză care face parte din flora intestinală, ea regăsindu-se în organismul uman alături de alte bacterii. Toate acestea formează un echilibru, fiecare dintre ele fiind într-o proporţie redusă. Noi purtăm în mod natural candida, însă micoza devine o problemă atunci când creşte prea mult, comparativ cu microorganismele sănătoase din corp. Acestea sunt unele dintre condiţiile asociate cu creşterea exagerată a acestei clase de ciuperci.

Candidoza orală

Candida este în mod normal prezentă în gură, dar creşterea exagerată poate avea loc. Simptomele includ apariţia multor pete albe în interiorul gurii sau în gât, sângerare, gust alterat şi răni roşii.

Candidoza vaginală

Proliferarea Candida poate fi rezultatul unei prezențe reduse a bacteriilor lactobacili sănătoase din cauza excesului de antibiotice, sarcinii sau al unui sistem imunitar compromis.

Candidoza invazivă

541 14 2Aceasta este o infecţie fungică în sânge, care tinde să apară în timpul petrecerii unei perioade mai lungi în spitale. Pe lângă acestea, candidoza poate fi prezentă ca o infecţie cronică, la scară mai joasă. Candidoza intestinală poate provoca simptome cum ar fi: oboseală, anxietate, lipsă de interes şi dureri fizice inexplicabile.

Deoarece candida este un tip de ciupercă, o dietă bazată pe ciuperci este o alegere populară. Evitaţi zahărul, făina albă, brânza veche, drojdia de bere, alimentele procesate, iar simptomele vor dispărea destul de repede. Potrivit dr. Elmer Cranton, fostul preşedinte al Asociaţiei Medicale Americane Holistice, coloranţii chimici, aromele, conservanţii, stabilizatorii şi emulgatorii exercită mai mult stres asupra sistemului imunitar.

Multe suplimente nutritive s-au dovedit de mare ajutor în înlăturarea infecţiei cu candida, cum ar fi:

Probioticele

Acestea se găsesc în varza crudă şi kombucha - alimente care ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv şi la absorbţia nutrienţilor.

Vitaminele C şi D

Răspunzătoare cu stimularea sistemului imunitar, vitaminele C şi D sunt o altă alegere destul de înţeleaptă pentru a elimina candida. Există o mulţime de plante bogate în aceste vitamine, aşadar, consumul lor v-ar fi de foarte mare ajutor.

Resveratrolul

Substanţă disponibilă din abundenţă în pielea strugurilor. Aceasta se poate procura şi sub formă de supliment alimentar, găsindu-se în doze de 200 până la 1.000 de miligrame.

Usturoiul

Un antibiotic natural extrem de benefic organismului, procurarea lui fiind la îndemâna oricui.

Uleiul de cocos

Condiţia este ca acest ulei să fie organic şi să fie consumat în doze de 1-2 linguri/zi. Acest lucru va asigura o bună sursă de grăsimi sănătoase pentru o funcţionare optimă a organismului.

Oţetul din mere şi extractul din frunze de măslin

Ambele au proprietăţi antifungice pentru a ajuta la eliminarea excesului de micoze din organism.

ATENȚIE! Mult mai probabil obţineţi o infecţie dacă aveţi o afecţiune autoimună, cum ar fi SIDA, sau dacă luaţi prea multe antibiotice. Din fericire, puteţi elimina problemele de candidoză cu o dietă sănătoasă - scăzută în zaharuri simple şi cu aport de suplimente nutritive.