Main menu

header

533 12 1de Cătălina Tăgârță

Atunci când vine vorba despre sănătate, românii încearcă să fie conștiincioși și vizitează regulat medicul de familie. Din cauza faptului că procedurile nu sunt decontate de stat, nu același lucru se întâmplă cu stomatalogul. Lipsa prieteniei cu dentistul se reflectă și în numărul mare de persoane cu probleme stomacale, mai ales după vârsta a doua, când își pierd dinții. Ținând cont de faptul că această situație nu se petrece doar în țara noastră, oamenii de știință au inventat o pastilă care întărește dantura.

Periuța pe bază de lumină ucide rapid bacteriile

Specialiștii în domeniul stomatologiei au descoperit o pastilă care nu doar întărește dantura, dar previne și cariile, după cum declară Marc Löwenberg, un medic dentist din New York City. Mai mult, Löwenberg lucrează în prezent la o protecție, o barieră care previne decolorarea dinților atunci când oamenii consumă produse precum vin roșu și cafea. Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Saskatchewan, Canada, au creat o periuță de dinți pe bază de lumină (Soladey-J3X), care va fi disponibilă în cursul acestui an. Mai exact, un panou solar aflat la baza mânerului transmite electroni periei tradiționale, aceștia interacționează cu acidul din gură și vă scapă mai repede de bacterii, informează allure.com.

Şi protecţia solară se va face tot din interior

Dar veștile bune nu sunt doar pentru dinți, ci și pentru piele. Protecția solară va fi mai comodă în viitorul apropiat. Nu va mai fi nevoie de aplicarea frecventă a cremelor cu factor de protecție, fiindcă va fi disponibilă o pastilă cu aceleași proprietăți, ce poate fi administrată odată cu cafeaua de dimineață și care va asigura protecție pentru întreaga zi. Aceasta ar „lucra” din interior spre exterior, pentru a curăța celulele degradate, evitând influența razelor UV, potrivit doctorului Kavita Mariwalla, profesor asistent de dermatologie la Universitatea Stony Brook, din New York.