Main menu

header

495 3 1de Gabriela Niculescu

Goana după perfecțiune ne aduce tot mai aproape de împlinirea scenariilor futuriste ale autorilor de Science Fiction. Peste un an sau doi ar putea fi aprobată pastila care oferă o musculatură de atlet fără ore lungi de chin şi de dietă strictă. Un studiu realizat de Institutul de Cercetare Scripps, din Florida, şi publicat de jurnalul „Nature” explică efectele compusului SR9009, un medicament care, injectat în şoareci, le-a ridicat rata metabolismului, le-a dezvoltat masa musculară şi le-a crescut vizibil rezistenţa la efort.

Va influența metabolizarea lipidelor și a glucozei

Medicamentul se bazează pe o moleculă proprie corpului, numită Reverba, care influenţează metabolizarea lipidelor şi a glucozei de către ficat, producţia celulelor adipoase şi reacţia macrofagelor (care îndepărtează celulele moarte sau pe punctul de a ceda) în timpul inflamațiilor. Dr. Thomas Burris, conducătorul studiului, a declarat că schimbările în ţesuturile musculare ale şoarecilor au fost comparabile cu realizarea unor antrenamente de performanţă, iar şoarecii obezi au slăbit, chiar dacă nu s-au făcut schimbări în stilul lor de viaţă. Acesta poate fi Sfântul Graal al taliei femeilor ocupate şi răspunsul la multe dintre rugăciunile obezilor. Însă, din păcate, chiar dacă va fi aprobat de FDA, uzul va fi considerat dopaj, iar cercetătorii îşi concentrează eforturile pentru a transforma această pastilă de stimulare a metabolismului într-o cură pentru diabetul de tip II şi obezitate.

Cercetătorii testează acum efectele adverse ale medicamentului, deoarece rezultatele anunțate sună mult prea bine pentru a fi adevărate fără repercusiuni