Main menu

header

472 3 1de Gabriela Niculescu

Dacă vreți să aveți un posterior tonifiat, atunci exerciţiile symulast vă sunt recomadate pentru eficiența lor în topirea celulitei. Mai mult decât atât, aceste exerciţii vă ajută să vă întăriți şi musculatura coloanei vertebrale, pentru o postură corectă şi sănătoasă.

Mușchii trebuie să rămână încordați

Iată ce aveți de făcut: vă așezați cu palmele şi genunchii pe podea, apoi ridicați câte un picior (ca în imagine), încercând să îl duceți cât mai sus, fără a îndoi genunchiul. Apoi reveniți cu genunchiul lângă cel de sprijin, însă fără a atinge podeaua, pentru că nu aveți voie să vă odihniți. Mușchii trebuie să rămână încordați, ducând astfel la încălzirea și topirea celulitei. Reluați exerciţiul cu acelaşi picior până la 20 de repetări. Pe tot parcursul exerciţiilor privirea este înainte, nu vă uitaţi spre podea, ci mai degrabă spre tavan. Astfel, veți ține încordați și veți lucra în același timp și mușchii spatelui, iar postura corpului se va corecta cu timpul, ajutându-vă să scăpați și de durerile lombare. După cele 20 de repetări cu un picior, treceți la celălalt.

Mișcările se execută lent

Foarte important de reținut este faptul că ceea ce face special acest exerciţiu constă în amplitudinea şi frecvenţa mişcărilor. Astfel că piciorul trebuie ridicat cât mai sus, iar mişcările trebuie efectuate lent. Pentru a explica mai bine ce înseamnă „lent”, veți ridica piciorul numărând până la cinci, stați două secunde în poziţia cea mai înaltă, în funcţie de mobilitatea personală, apoi în alte cinci secunde veți coborî piciorul până ajunge genunchi lângă genunchi. Fiecare mişcare trebuie făcută lent. În tot acest timp, nu uitați să respirați!

Lucrați și picioarele!

Un exercițiu complementar celui prezentat este să vă rezemați cu spatele drept de un perete, iar picioarele drepte să le țineți la aproximativ 30 cm distanță față de punctul de sprijin și la 15 cm unul de celălalt. Flexați genunchii la 90 de grade, astfel încât să ajungeți ca în poziția așezat pe scaun, cu spatele drept. Coborârile și ridicările se fac lent și veți simți că mușchii fesieri și cei ai gambelor încep să „ardă”. Faceți câte 20 de repetiții, cu pauze de un minut între seturile de exerciții, timp în care vă puteți scutura mușchii.

Acest exercițiu este foarte eficient dacă îl intercalați cu symulast după primele 15 minute ale primului. În numai trei săptămâni veți observa că musculatura este tonifiată, iar centimetri de grăsime sunt în minus.

Alternaţi exerciţiile timp de 15 minute în prima săptămână, apoi creşteţi treptat timpul, până ajungeţi la 45 de minute