Main menu

header

21-10-1de Gabriela Niculescu

- A acceptat o provocare şi a slăbit 22 de kilograme printr-un stil de viaţă sănătos

Minodora este o artistă care pune suflet în tot ceea ce face, iar asta se vede. În urmă cu aproximativ un an, Cătălin Măruţă i-a lansat provocarea de a începe o dietă, şi acela a reprezentat declicul pentru optimista artistă. De atunci şi până acum a reuşit să slăbească 22 de kilograme şi îşi mai doreşte să scape de încă cinci. La acest succes au contribuit orele regulate de sport, la care artista a avut-o alături pe antrenoarea Cori Grămescu, un regim echilibrat de viaţă, multă energie pozitivă pe care o ia din tot ce o înconjoară şi susţinerea celor dragi. Secretele prin care frumoasa mămică radiază le aflaţi mai jos.

„Am avut şi momente în care am plâns la sport”
- Ai avut probleme de sănătate din cauza greutăţii?
- Probleme de sănătate n-am avut, doar că mă mişcam foarte greu, mă încălţam cu dificultate, nu mi-a fost uşor nici cu respiraţia, fapt care nici la cântat nu mă ajuta.

- Ce te-a determinat să începi o dietă?
- A fost o provocare ce a venit din partea lui Cătălin Măruţă, în emisiunea sa, „Happy Hour”, de la Pro TV. Şi am acceptat-o. Mi-am zis în sinea mea că pot face asta. Cred că acela a fost declicul care m-a ambiţionat, că şi până atunci am fost conştientă că trebuie să slăbesc, dar parcă nu găseam o motivaţie de impact.

- Cum a fost startul acestei diete?
- A fost greu, mai ales la sport. Am ridicat mâna de cinci ori extrem de dificil, am avut şi momente în care am plâns, pentru că îmi era greu, mi s-a făcut şi rău uneori, ameţeam frecvent, dar am avut-o, ca şi acum de altfel, pe Cori Grămescu lângă mine. Ea m-a impulsionat şi m-a susţinut permanent. Am făcut şi masaj anticelulitic, am băut zilnic şi câte o cană cu ceai foarte bun.

- Cu ce exerciţii ai început?
- Nici nu mai ştiu exact cu ce am început, dar cu siguranţă au fost cele mai uşoare, pentru că eram foarte grasă şi nu mă puteam mişca prea mult, nu aveam nici masa musculară dezvoltată cum trebuie. Acum fac foarte multe programe adaptate de Cori Grămescu pentru mine, cardio, aerobic. Şi mai fac foarte mult masaj anticelulitic.

„Aloc în fiecare zi o oră exerciţiilor”
- Câte ore de sport faci pe săptămână?
- Aloc în fiecare zi o oră exerciţiilor. Mai am perioade aglomerate, când nu reuşesc să ajung decât de trei ori pe săptămână la sport, dar acestea sunt rare.

- Cum arată meniul tău într-o zi?
- Dimineaţa mănânc un sandviş, adică o felie de pâine cu brânză slabă şi cu un ardei capia sau un ou fiert şi un iaurt cu 2% grăsime, ceai, cafea neîndulcită, uneori mai mănânc biscuiţi la cafea, nu mă pot abţine de la ei. Dar dacă mănânc biscuiţii dimineaţa, mai mănânc prânzul consistent, iar la masa de seară nu mănânc decât un măr.
Prânzul constă în ceva la grătar sau la cuptor. Sunt carnivoră, la mine nu este nicio masă fără carne, dar nu mănânc prăjit. Iar garnitura este mereu din legume înăbuşite. Nu combin sub nicio formă proteine cu carbohidraţi. Am şi eliminat complet din meniul meu cartofii şi pastele. Iar seara, cum spuneam, un măr, o salată, un pahar cu iaurt, o salată de ton.

- La ce alimente ai mai renunţat?
- La grăsimi, la orez şi la dulciuri, iar după ora 19:00 nu mai mănânc nimic.

- Indiferent de ora la care te culci?
- Nu indiferent de ora la care mă culc. Dacă am cântare noaptea, mai mănânc ceva pe la 1:00, un piept de pui sau o pulpă de pui la grătar, o salată sau ceva cu broccoli.

- La dulciuri ai renunţat de când eşti la dietă sau niciodată nu ai avut o pasiune pentru ele?
- Nu m-am dat în vânt foarte tare după dulciuri. Nu am mâncat niciodată o ciocolată întreagă. În schimb, îmi plac dulciurile făcute în casă, plăcinta cu mere, plăcinta cu dovleac, plăcinta cu brânză dulce, fursecurile cu vanilie, gust din toate, dar am limită.

„Sunt un om puternic şi contează enorm să crezi în tine”
- Cât contează starea de spirit în tot ceea ce faci?
- Eu sunt o fire foarte optimistă. Am şi momente în care „cad”, dar mă ridic repede. Sunt un om puternic şi contează enorm să crezi în tine, iar acest lucru este valabil în orice domeniu, în orice faci.

- Ce te ajută să te remontezi atunci când cazi?
- Faptul că sunt vie şi trebuie să merg mai departe, nu să vegetez. Zâmbetul fiului meu mă trezeşte din orice depresie. Pentru mine, copilul este totul în viaţă, este ca o scară care mă duce tot în sus, care mă obligă să urc.

- Ce tabieturi ai ce ţin atât de planul fizic, cât şi de cel spiritual?
- Mă aranjez mereu, îmi dau cu creme şi cu uleiuri de corp, îmi place să am grijă de mine, să am pielea foarte bine hidratată, mă parfumez mereu, merg foarte des la manichiură şi la pedichiură, la masaj, după cum am mai spus, îmi cumpăr ce-mi place, îmi cumpăr şi lumânări decorative, care sunt pasiunea mea. La fel de mult iubesc să-mi schimb designul interior al casei. Ascult şi muzică ce mă relaxează, chiar postul de radio cu care a crescut fiul meu, Magic FM, iar dacă am un spectacol în afara oraşului, pe drum ascult acest post de radio, pentru că ştiu că şi el îl ascultă acasă şi mă simt în permanenţă în legătură cu el.

- Când ajungi acasă după un concert şi eşti obosită, cum preferi să te relaxezi, citeşti o carte, te uiţi la un film?
- Întotdeauna vin obosită după un concert, pentru că îmi pun tot sufletul în el şi mă implic foarte tare. Primul lucru pe care-l fac când ajung acasă este să mă demachiez, apoi mă pregătesc şi mă îmbrac în pijama. Pentru mine sunt foarte importante pijamalele, să fie confortabile. Oricât aş fi de obosită, până nu fac totul ca la carte, de la demachiat la pus lucrurile în ordine şi la îmbrăcat în pijamale, nu pot să adorm.

„Moştenesc gena bună a mamei mele“

- Cum îţi îngrijeşti tenul?
- Folosesc un scrub foarte bun, care îmi îndepărtează pielea moartă, cel puţin o dată la două săptămâni, apoi îmi hidratez tenul foarte bine.

- Observ că nu ai riduri.
- Am câteva riduri de expresie, dar moştenesc gena bună a mamei mele, care n-a avut riduri.

- Măşti foloseşti?
- Am acasă, dar nu prea am răbdare să le folosesc. Înainte le întrebuinţam mai des.

- Părul cum îl îngrijeşti?
- Merg la salon, iar ca produse de îngrijire, şampon şi măşti, folosesc numai produse profesionale, nu din comerţ. Am părul foarte uşor de aranjat, pentru că sunt creaţă. Îmi pun o spumă pe el şi-l usuc cu difuzorul.

- Dacă de coafat o faci repede, cât timp îţi ia să te machiezi?
- Depinde de machiaj, dacă este unul pentru plecat pe stradă durează între şapte şi zece minute, iar cel de televiziune poate dura şi o oră.

„Vă puteţi face scrub şi cu făină de mălai“
- Ce sfat le dai cititoarelor noastre pentru a arăta bine?
- Nu trebuie să aveţi bani mulţi ca să vă aranjaţi. Este foarte important să aveţi pielea curată, să o hidrataţi cu un ulei de corp, să vă epilaţi, să aveţi sprâncenele pensate, manichiura şi pedichiura făcute. Vă puteţi face scrub şi cu făină de mălai, spre exemplu. Mai trebuie să aveţi grijă de păr, pentru că măştile sunt foarte importante, mai ales dacă aveţi părul uscat.