Main menu

header

21-07-1de Ana Trifan

- Vedeta a ajuns la 77 de kilograme în timpul sarcinii

Jessica Simpson a născut anul acesta, la 1 mai, primul său copil, iar de atunci se chinuie să slăbească. A reuşit până acum să scape de 30 de kilograme.

„Îmi era mereu foame”
Jessica Simpson îşi aminteşte despre perioada dinainte de a deveni mămica unei fetiţe: „Când eram însărcinată, aveam un apetit imens şi îmi era mereu foame”. Actriţa, în vârstă de 32 de ani, a mărturisit că, în comparaţie cu alte vedete de la Hollywood, s-a lăsat în voia poftelor şi a mâncat de toate. „Era prima dată când eram însărcinată şi am vrut să mă bucur în voie”, a spus actriţa, cântăreaţa şi creatoarea de modă. „Am vrut să fiu fericită şi să mănânc tot ce doresc, iar macaroanele cu brânză erau felul meu preferat”, a mai declarat Jessica. „Nu mi-am dat seama că toate kilogramele puse nu se vor duce o dată cu naşterea copilului”, a mai spus artista.

Întreaga familie este la regim
Cum vedeta a avut numeroase probleme cu greutatea oscilantă de-a lungul timpului, s-a gândit de data aceasta să dea o dublă lovitură kilogramelor acumulate. A semnat un contract cu firma Weight Watchers (care ar plăti-o cu 3 milioane de dolari pentru a le face reclamă), cea care se ocupă cu tot ce ţine de cunoscuta dietă pe puncte, şi s-a pus la regim, alături de întreaga familie. Vedeta şi rudele sale deja urmează dieta de câteva luni, iar Jessica - acum imaginea companiei - va apărea într-o serie de filmuleţe ce vor arăta ce a făcut pentru a pierde din kilograme.

„Am slăbit în fiecare săptămână”
Deşi nu a dezvăluit greutatea de la care a dat startul programului de slăbit, Jessica (ce are o înălţime de 1,59 cm) a mărturisit că în luna martie, atunci când a pozat, însărcinată fiind, pentru coperta revistei Elle, avea nu mai puţin de 77 de kilograme. Vedeta spune că cei de la Weight Watchers nu i-au stabilit o greutate la care trebuie să ajungă în urma dietei. „Pentru ei, cel mai important e să fiu sănătoasă”, a spus actriţa.
Potrivit principiilor Weight Watchers, o persoană sănătoasă, de înălţimea Jessicăi Simpson, ar trebui să cântărească între 53 şi 66 de kilograme.
Vedeta a spus că toate kilogramele dispar destul de repede, dar nu a vrut să spună cu exactitate care este greutatea sa în acest moment. „Am slăbit în fiecare săptămână”, a spus vedeta.

Are voie câte puţin din toate
Simpson a declarat că mănâncă din toate câte puţin şi că nu crede în regimurile de înfometare sau în cele foarte restrictive. De când s-a înrolat în programul Weight Watchers nu a mai pus gura pe macaroane cu brânză. „E mai bine să nu mă delectez cu aşa ceva acum”, a spus ea. În schimb, e nevoită să-şi satisfacă pofta de ciocolată, care nu-i dă pace. „Sunt o femeie care are nevoie de ciocolata ei. Îmi dau voie să mănânc o punguţă mică din aceea cu bomboane, dar iau câteva şi îmi trece pofta, nu am nevoie de o pungă întreagă de bomboane”, a mai spus Simpson.

Merge mult pe jos
În afară de a-şi monitoriza regimul alimentar, vedeta mai face 60 de minute de exerciţii cardio pe zi, ce constau mai ales în mers pe jos. „Sânii mei sunt deocamdată prea mari ca să pot alerga. Aşa că doar merg”, a declarat vedeta. Aceasta poartă un pedometru care îi calculează numărul de paşi făcuţi zilnic şi caloriile consumate. A început de la 10.000 de paşi pe zi, iar acum a ajuns la 14.000. Logodnicul său o însoţeşte în aceste plimbări. „Am susţinerea sa, dar niciun fel de presiune. Ştiu că mă iubeşte şi aşa cum arăt acum, dar şi el ştie că am nevoie să slăbesc pentru a mă simţi bine în pielea mea”, a spus Jessica. De asemenea, cântăreaţa şi actriţa lucrează de cinci ori pe săptămână cu antrenorul său personal, Harley Pasternak, făcând exerciţii pentru tonifierea corpului.

Unii fani consideră că e prea grasă
În ultimii ani, revistele de scandal au scris foarte mult despre greutatea oscilantă a Jessicăi Simpson. „Greutatea mea a fost un subiect pe care oamenii l-au comentat mereu. M-am obişnuit. A devenit plictisitor la un moment dat”, a spus vedeta. După apariţia tv în care Jessica a arătat cât a slăbit după naştere, actriţa a avut de înfruntat din nou comentariile presei de scandal şi pe cele ale fanilor. Concluzia a fost că actriţa a slăbit într-un mod impresionant, au fost însă destule voci care au spus că aceasta este încă „prea grasă” în acest moment. „Nimeni nu vrea să vorbească despre greutatea pe care o are. Eu am ajuns la un punct în care mă simt bine cu mine. Mai ales că sunt mămică acum şi trebuie să fiu un model pentru această fetiţă frumoasă. Să revii în formă după naştere este o provocare destul de mare, dar în acelaşi timp te face să te simţi mai puternică şi mai încrezătoare ca femeie. Eu nu sunt un supermodel, corpul meu nu şi-a revenit imediat la loc după naştere. Sunt doar o femeie obişnuită care încearcă să se simtă bine şi să fie sănătoasă pentru fiica sa, pentru logodnicul său şi pentru ea însăşi”, a declarat Jessica.

Legumele proaspete au... 0 puncte

Regimul Weight Watchers este unul dintre cele mai apreciate de medicii nutriţionişti, deoarece nu impune restricţii şi nu îndeamnă la înfometare. Fiecărui aliment îi corespunde un anumit număr de puncte, în funcţie de caloriile, grăsimile, glucidele şi proteinele pe care le conţine. O femeie care are peste 16 ani şi cântăreşte sub 64 de kilograme trebuie să nu treacă de 18 puncte pe zi pentru a putea slăbi. Cele care au între 64 şi 74 de kilograme trebuie să se rezume la 20 de puncte, iar cele care au peste această greutate, la 22 de puncte. Iată câteva exemple de alimente şi punctele acordate potrivit Weight Watchers: legume proaspete - 0 puncte, un iaurt degresat (300 g) - 1 punct, un pahar cu suc de fructe - 1 punct, 100 de grame de prune - 1 punct, peşte alb pe săturate - 4 puncte, un sfert de pui la rotisor (fără piele) - 5 puncte.

Bebeluşul său a avut aproape 5 kilograme

La 1 mai anul acesta, Jessica a dat naştere fiicei sale Maxwell Drew, care s-a născut cu o greutate deloc de neglijat: aproape 5 kilograme! Nici nu e de mirare, având în vedere că tatăl copilului, Eric Johnson, este fost jucător de fotbal american, are o statură şi o greutate impunătoare, iar mămica nu şi-a refuzat nicio poftă în timpul sarcinii. Vedeta spune că unul dintre motivele pentru care s-a apucat de dietă şi de sport e tocmai acela de a fi un exemplu pentru fiica sa în ceea ce priveşte un stil de viaţă sănătos. Apropiaţii spun însă că Jessica a fost văzută de foarte multe ori izbucnind în lacrimi în momentul antrenamentelor, pentru că nu suporta să stea departe de fiica sa. Maxwell este primul copil al vedetei, care a fost căsătorită timp de patru ani (2002-2006) cu cântăreţul Nick Lachey. Se pare însă că acum vedeta şi-a găsit cu adevărat alesul inimii. Deşi a declarat de curând că nu a stabilit o dată pentru căsătorie cu actualul său partener, apropiaţii cuplului spun că nunta ar fi planificată pentru sfârşitul acestui an, iar acest lucru o impulsionează pe Jessica în regimul său de slăbit, deoarece vrea să arate perfect în rochia de mireasă.

• Vedeta organizează şedinţe la ea acasă, împreună cu mama sa şi cu alte 12 persoane (rude şi prieteni apropiaţi). Până la sfârşitul lunii august au reuşit să slăbească împreună aproape 80 de kilograme. „E plăcut să ţinem dieta împreună şi să ne motivăm unul pe altul“, a spus Jessica Simpson