Main menu

header

de Dana Purgaru

După 13 ani de cercetări, în Statele Unite ale Americii a fost aprobat recent de Agenţia Americană pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor un nou tratament destinat tratării obezităţii. Acesta se numeşte Belviq şi este destinat atât persoanelor obeze, cât şi celor supraponderale.

Noul remediu împotriva obezităţii, ce va putea fi găsit în farmaciile din SUA în 2013, blocheză senzaţia de foame de la nivelul creierului, fapt care îi va face pe pacienţi să mănânce mai puţin. Este indicat în special persoanelor care au un indice al masei corporale mai mare de 27 şi care suferă de hipertensiune, diabet de tip II sau care au un nivel crescut al colesterolului. Potrivit Agenţiei Americane pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, medicamentul nu provoacă reacţii adverse care să pună viaţa pacientului în pericol, însă nu este recomandat femeilor însărcinate sau care au născut recent.

Printre reacţiile adverse menţionate pe prospectul remediului împotriva obezităţii se numără stări de depresie, migrene şi pierderi de memorie. Specialiştii recomandă persoanelor care vor să slăbească luând Belviq să întrerupă tratamentul dacă în termen de 12 săptămâni nu reuşesc să slăbească 5% din masa corporală avută înainte de a începe terapia.