Main menu

header

23-06-1de Cătălina Tăgârţă

- Ponturi pentru slăbit de la dr. Oz

Dacă unele persoane se plâng de grăsimea de pe coapse sau picioare, majoritatea au probleme cu „colăceii” din jurul taliei. Studiile arată că 99% dintre persoanele care slăbesc pierd mai întâi grăsimea din zona abdominală, deci aceasta ar trebui să fie cel mai uşor de modelat dacă avem grijă la ceea ce mâncăm. În acest sens, celebrul doctor Mehmet Oz (foto) a amintit, în una dintre emisiunile sale, care sunt alimentele care pot remodela talia.

Ciocolata neagră, pe lista alimentelor „bune”
În fruntea listei alimentelor care ajută la pierderea colăceilor din jurul taliei stă ciocolata neagră, întrucât aceasta are grăsimi bune mononesaturate, ce au rolul de a aplatiza burta, de a stimula metabolismul şi în plus conţine mult mai puţin zahăr în comparaţie cu ciocolata cu lapte. Pe locul doi este untul de arahide natural, neprocesat, ce conţine grăsimi bune mononesaturate, el având acelaşi rol ca şi ciocolata neagră, adică de a aplatiza burta. Doctor Oz a mai recomandat să consumăm zilnic avocado, subliniind chiar faptul că, dintr-un studiu apărut în publicaţia „Diabetes Care” reiese că persoanele care consumă cu regularitate avocado au constatat o reducere a circumferinţei taliei, în comparaţie cu cealaltă categorie, care a adoptat un regim alimentar cu aceeaşi cantitate de calorii, însă fără să includă grăsimile mononesaturate. O jumătate de avocado, consumat zilnic, aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică depunerea grăsimii în jurul taliei.

Şi uleiul de floarea-soarelui presat la rece e recomandat
Pe locul patru în lista cu „aşa da” se numără seminţele de dovleac, ce conţin magneziu şi fier şi pot fi incluse în salate sau diverse mâncăruri pe bază de peşte. La fel de bune sunt migdalele, deoarece sunt bogate în grăsimi bune mononesaturate şi sunt foarte săţioase, dar şi măslinele, care scad colesterolul „rău” şi controlează nivelul zahărului din sânge. Să nu uităm de iaurt, care împiedică balonarea şi reglează digestia, sau de uleiul de floarea-soarelui, dar neapărat presat la rece, care e bogat în vitamina E.

Feriţi-vă de brânză, margarină şi vin roşu!
Există însă şi alimente care favorizează depunerea grăsimii pe burtă. Aşadar, dacă ţineţi cură de slăbire şi mâncaţi brânză, margarină ori beţi vin roşu nu ar trebui să vă miraţi că nu reuşiţi să slăbiţi. În timp ce brânza conţine grăsimi saturate care favorizează apariţia inflamaţiilor, margarina favorizează creşterea nivelului de colesterol „rău” şi depunerea grăsimilor, iar vinul roşu, care conţine zahăr, stimulează pofta de mâncare şi, de asemenea, îngraşă.

Pont! Alimentele „bune” trebuie însoţite, neapărat, de sport.

• Grăsimea abdominală este un factor de risc pentru bolile cardiace şi alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul, de aceea stilul de viaţă echilibrat - alimentaţie corespunzătoare şi exerciţii fizice regulate - este esenţial.