Main menu

header

21-09-1de Ana Trifan

Cu toţii aţi admirat cu ocazia nunţii regale silueta subţirică a miresei. Dar Catherine (Kate) Middleton, proaspăta ducesă de Cambridge, nu a fost mereu atât de slabă.

De la mărimea 40 la 34
Dacă acum are 53 kg, la o înălţime de 1,77 şi dimensiuni care i-ar permite să defileze pe podiumurile de modă, în urmă cu câţiva ani, Kate nu purta haine de mărimea 34 ca astăzi, ci 38 şi chiar 40. Presa tabloidă s-a întrebat dacă nu cumva are o problemă de sănătate de a ajuns atât de slabă. Mai ales că e des comparată cu prinţesa Diana, care a mărturisit că suferea de bulimie. Kate a refuzat să recunoască vreodată că are vreo boală sau că ar ţine vreo dietă. În schimb, a putut fi des văzută alergând, vâslind, schiind sau călărind. Pe lângă aceste activităţi, nou-intrata în familia regală britanică a mărturisit că merge la o sală de sport, unde face atât exerciţii de tip cardio (bicicletă, stepper), cât şi ridicări de greutăţi. Totodată, Kate s-a declarat un fan al plimbărilor cu bicicleta în aer liber şi al sesiunilor de yoga.

Practică sporturi care ard multe calorii
Sporturile pe care le practică Kate, care are 29 de ani, o ajută, într-adevăr, să consume foarte multe calorii. O jumătate de oră de vâslit asigură un consum de 300 de calorii, iar o oră de schi face corpul să ardă peste 1.000 de calorii. Pe lângă acest consum caloric, Kate îşi asigură, practicând aceste activităţi fizice, braţe frumoase, picioare zvelte cu muşchi alungiţi şi conturaţi, un abdomen ferm. „Vina” pentru picioarele des admirate ale ducesei ar putea-o purta şi tenisul şi înotul, alte sporturi de la care nu se dă înapoi.

Pippa - domnişoara de onoare cu cel mai admirat posterior
Aţi văzut-o în rolul de domnişoară de onoare la recenta nuntă regală şi i-aţi putut admira corpul în fotografiile dezvăluite de tabloide, care o arată aruncându-se spectaculos în apă de pe un iaht. Pippa Middleton (27 de ani), sora lui Kate Middleton, a reuşit să atragă o atenţie aproape egală cu cea a miresei cu ocazia nunţii regale. Nu numai că, în calitate de domnişoară de onoare, a purtat o rochie albă, ci a şi impresionat spectatorii în special cu... posteriorul, care i-a adus mii de fani pe reţelele de socializare de pe internet şi chiar propuneri de a juca în filme pentru adulţi. Una dintre ele valora nu mai puţin de 5 milioane de euro.
De curând, Pippa a dezvăluit şi secretul siluetei sale: exerciţiile Pilates. Tânăra merge săptămânal la centrul Parson Green, de lângă casa ei din Londra, pentru a face exerciţiile care îi asigură un corp spectaculos. „Pentru cineva care e mereu ocupat şi pe drumuri, Pilates a fost o evadare minunată din stilul meu de viaţă încărcat de la Londra”, a mărturisit sora lui Kate. „Fie că e 7:00 sau 19:00, mereu mă simt calmă, reîmprospătată şi învigorată. În ultimele luni am observat o diferenţă enormă în stabilitatea şi ţinuta mea. De la tehnicile de respiraţie şi tonifierea muşchilor până la flexibilitate şi relaxare, sesiunile mele de Pilates au devenit o necesitate săptămânală care mă ţine în formă. Exerciţiile Pilates au ajutat-o să-şi păstreze calmul înainte şi în timpul nunţii regale.

Dieta Dunkan asigură pierderea a 10 kilograme

Dieta Dunkan, cea pe seama căreia sunt puse siluetele subţiri ale lui Kate, Pippa şi Carole (mama fetelor), a fost lansată de Pierre Dunkan şi adoptată de vedete precum Jennifer Lopez sau Nicole Kidman. Se spune că e dieta care ilustrează stilul de viaţă al franţuzoaicelor, cunoscute în întreaga lume pentru subţirimea lor. Cura Dunkan, care asigură pierderea a 10 kilograme, are patru faze, două de slăbit şi alte două de menţinere a greutăţii.
Prima fază - poate dura între cinci şi cel mult zece zile. Se consumă preponderent proteine, procentul de glucide şi grăsimi fiind foarte redus. Alimentele permise sunt: carnea de pui, de curcan, de vită, fructele de mare, ouăle, laptele şi brânza degresată. Pentru că o astfel de alimentaţia constipă, e indicat ca în fiecare dimineaţă să se consume o lingură cu tărâţe înmuiate în lapte.
A doua fază - durează trei săptămâni, iar în meniu sunt introduse legume, în afară de cartofi, morcovi şi porumb. Se consumă crude, ca atare sau sub formă de salate. Nu trebuie mâncat mai mult de un bol de salată la o masă. Joia se mănâncă numai proteine, ca în prima fază.
A treia fază - în primele patru zile se mănâncă fructe şi cereale, apoi câte o grupă de alimente la două zile. Joia se vor mânca, din nou, doar proteine. Această etapă se ţine câteva luni, monitorizându-se efectul pe care-l are asupra greutăţii introducerea unor noi alimente în meniu.
Ultima fază - se face stabilizarea, iar fiecare persoană îşi poate alcătui propria dietă, în funcţie de cum a reacţionat corpul la introducerea alimentelor noi. Evident, se va renunţa la cele care au avut efecte neplăcute asupra siluetei.
Pe tot parcursul acestei cure evitaţi mezelurile, dulciurile şi prăjelile. Uleiul vegetal e admis la prepararea salatelor. Consumaţi doi litri de apă pe zi şi să faceţi măcar o oră de mişcare (inclusiv mers pe jos într-un ritm alert).

- Tânăra ducesă aleargă, vâsleşte, schiază, călăreşte, merge cu bicicleta, joacă tenis, înoată, face yoga şi frecventează sala de fitness.

- Pippa Middleton, sora lui Kate, este o fană înfocată a exerciţiilor Pilates.