Main menu

header

600 3 1de Raluca Grințescu

Multe reprezentante ale sexului frumos care ţin cure de slăbire scot migdalele din alimentaţie, căci au senzaţia că îngraşă. Din contră! Potrivit mai multor studii, acestea vă ajută să eliminați masa de grăsime.

Sunt bogate în proteine

Migdalele au multe beneficii pentru sănătate, începând de la a fi ajutor de bază în curele de slăbire până la menţinerea condiţiei fizice şi a sănătăţii inimii. Pentru că sunt bogate în proteine, migdalele pot reprezenta un aliment important din dieta unui vegetarian: 100 g migdale conţin 12% din necesarul zilnic de proteine. Aceste substanţe nutritive contribuie la refacerea muşchilor şi la arderea depozitelor adipoase. Atunci când masa musculară este hrănită corespunzător cu proteine, metabolismul funcţionează la capaci- tate maximă şi arde caloriile foarte eficient.

Esențiale pentru organele interne

De asemenea, acestea conţin minerale precum manganul, care ajută sistemul osos şi reglează cantităţile de zahăr din sânge, şi magneziu, esenţial pentru organele interne, muşchi şi funcţionarea corectă a sistemului nervos. Migdalele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că vă menţin nivelul zahărului din sânge la o limită normală şi alungă foamea pentru mai mult timp. Aceste fructe oleaginoase sunt o armă incontestabilă în lupta cu kilogramele, pentru că vă ajută să vă săturați repede, graţie fibrelor şi a acizilor graşi esenţiali. Scad nivelul de colesterol rău, îm- piedică asimilarea grăsimilor nesănătoase în organism şi combat poftele alimentare.

Scade concentrația de glucoză din sânge

600 3 2Un studiu realizat la Universitatea Purdue a examinat efectele consumului de migdale la 137 de pacienţi cu risc de a se îmbolnăvi de diabet de tipul II. Acesta a descoperit că 42 g migdale prăjite şi sărate pe zi reduc apetitul. În plus, concentraţia de glucoză din sânge scade. Un alt studiu, realizat în Spania şi publicat în revista „Obesity”, a constatat că participanţii care au mâncat migdale de două ori pe săptămână (recomandat este de patru ori) au avut o rată de îngrăşare cu 31% mai mică decât cei care nu au mâncat aproape niciodată fructe oleaginoase. Autorii studiului care au observat 8.856 de adulţi, pe o perioadă de 28 de luni, au concluzionat că migdalele şi nucile reduc riscul de îngrăşare în medie cu aproximativ cinci kilograme pe an. În International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders a fost publicat un studiu care a arătat importanța migdalelor într-o dietă săracă în calorii. Unii dintre cei 65 de adulţi obezi şi supraponderali au ţinut dietă (acelaşi număr de calorii zilnic) cu migdale, iar ceilalţi fără migdale. După șase luni, cei care au ţinut dietă în care au inclus şi migdale au slăbit 18% din greutatea iniţială, iar restul, doar 11%. Cei din prima categorie au slăbit 14% din grăsimea din talie, comparativ cu 9% din a doua categorie.

Reduce masa abdominală

Doctor Penny-Kris Etherton de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a făcut o comparaţie între două grupuri de oameni care sufereau de probleme cu colesterolul. Participanţii la studiu din primul grup au consumat 42 g migdale pe zi, în timp ce oamenii din al doilea grup au avut parte de gustări bogate în carbohidraţi. Chiar dacă diferenţele de greutate nu au fost semnificative, arată oamenii de ştiinţă, dieta cu migdale ţinută timp de şase săptămâni a dus la reducerea masei abdominale şi la reducerea masei de grăsime de la nivelul abdomenului. Există şi diete extreme, care presupun consumarea numai de fructe şi de migdale timp de trei zile, dar noi vă recomandăm să includeți migdalele în dieta dumneavoastră la gustări. Trebuie să consumați zilnic 34,5 g migdale, cantitate considerată de nutriţionişti ca fiind suficientă pentru arderea grăsimilor şi pentru pierderea în greutate.

Meniu 1

Micul dejun: un iaurt degresat cu fructe de pădure şi cereale integrale;

Gustare: jumătate din cantitatea recomandată de migdale şi un măr;

Prânzul: peşte cu orez brun şi salată;

Gustare: cealaltă jumătate din cantitatea recomandată de migdale şi o pară;

Cina: o salată de legume proaspete cu brânză de vaci.

Meniu 2

Micul dejun: o felie de pâine integrală cu puţin unt de migdale, o cană cu ceai verde/lapte de migdale cu cereale integrale;

Gustare: două porţii de fructe;

Prânzul: o friptură mică, slabă, făcută pe grătar şi o salată de legume (cât mai multe) cu migdale;

Gustare: o porţie de fructe;

Cina: o salată de legume proaspete cu brânză de vaci.

Pentru mese, ţineți cont să consumați alimente care au un aport caloric scăzut, în special legume, lactate degresate, cereale integrale şi fructe