Main menu

header

535 3 1de Gabriela Bunea

Doriți să începeți o dietă fără înfometare, în care să puteți mânca pe săturate, de cinci ori pe zi? Atunci, cea mai potrivită este dieta cu cinci mese pe zi, din trei în trei ore. Pe toată durata acesteia nu veți avea niciodată senzația de foame și nu vă veți pune sănătatea în pericol.

Cinci mese pe zi, la ore fixe

Acest regim se bazează pe luarea meselor la ore fixe, mai precis, la fiecare trei ore. Astfel, când mâncați atât de des, nivelul glucozei din sânge nu va scădea, metabolismul se va menține activ și veți arde rapid caloriile. Dieta nu este una restrictivă, așa că puteți mânca proteine cu carbohidrați și grăsime, iar rezultatele vor fi spectaculoase: veți slăbi între 15 și 30 de kilograme în doar zece săptămâni. Acest regim durează 66 de zile, împărțite în șase etape, de durată variabilă, în funcție de numărul de kilograme pe care doriți să le dați jos. Așadar, în primele două săptămâni aveți voie să mâncați în cantități nelimitate mezeluri, brânzeturi, carne și un ou pe zi. În următoarele etape, regimul se bazează pe consumul de legume și fructe, alături de carne slabă și lactate. Este foarte important și efortul fizic zilnic: o oră de mers pe jos sau 15 minute de gimnastică pe zi. Atenție! După încheierea dietei este foarte important să nu mâncați dezordonat, fiind obligatorii trei mese pe zi, la ore fixe, și se recomandă să consumați cât mai multe legume și fructe.

Etapa 1

Două săptămâni

  • Mezeluri, fără restricție la cantitate;
  • Brânzeturi fermentate: cașcaval, telemea sau brânză topită - 100 g pe zi;
  • Carne, pește sau organe, fără restricție la cantitate, dar gătite fără ulei (fierte, la cuptor, la grătar, frigărui, preparate la abur);
  • Ouă: un ou pe zi;
  • Îndulcitori artificiali;
  • Condimente: sare, piper, boia, suc de lămâie (fără restricții), muștar și ierburi aromatice (cimbru, mărar, pătrunjel). Sunt interzise: ceapa, usturoiul, hreanul și mierea de albine.

Etapa 2

Nouă zile

3 zile: 400 g lactate proaspete pe zi. Sunt permise: lapte dulce, lapte bătut, chefir, iaurt, sana, brânză de vaci, Mozzarella și Ricotta; fructe permise: crude, compot, coapte sau gustări - 500 g/zi; legume (zarzavaturi) permise: crude, supe, ciorbe, ghiveciuri la cuptor, preparate la abur, fără nicio restricție la cantitate; fructe interzise: struguri, mere, pere, prune, fructe uscate, stafide, curmale, smochine, semințe, nuci, alune, fistic, mango, avocado; legume și zarzavaturi interzise: fasole uscată, cartofi, linte, mazăre, dovleac, măsline, sfeclă roșie, porumb.

Recomandare: preparaţi supele fără ulei, fără borș, numai cu suc de lămâie, iar fructele consumaţi-le separat, nu ca gustări, ci ca desert.

6 zile: carne, mezeluri și ouă, fără restricție la cantitate.

Etapa 3

12 zile

3 zile: 100 g brânzeturi nefermentate și două ouă pe zi sau un ou pe zi și 200 g brânzeturi nefermentate. Se adaugă două mese pe zi de legume verzi, fără restricție la cantitate: fasole verde, conopidă, broccoli, varză albă, salată verde, spanac, urzici, castravete, vinete, ciuperci, gulii, andive, ceapă verde, usturoi verde.

3 zile: mezeluri, carne și ouă, fără restricție la cantitate.

3 zile: fructe: crude, coapte, compot sau sub formă de gustări - 500 g pe zi; legume și zarzavaturi: crude, supe, ciorbe cu lămâie sau iaurt, fierte la abur sau ghiveciuri la cuptor; lactate: 500 g pe zi.

3 zile: mezeluri și carne fără restricție la cantitate, plus un ou.

Etapa 4

13 zile

2 zile: legume, fără restricție la cantitate; 500 g fructe pe zi; 500 g lactate pe zi.

3 zile: carne slabă și mezeluri slabe, iar la o singură masă a zilei, o salată verde, ardei verde și varză albă.

2 zile: fructe și legume.

1 zi: 500 g lactate proaspete pe zi

2 zile: fructe și legume.

3 zile: carne slabă și mezeluri slabe.

Etapa 5

8 zile

2 zile: legume și fructe.

1 zi: lactate proaspete.

2 zile: legume și fructe.

3 zile: carne slabă și mezeluri, plus un ou pe zi.

Etapa 6

10 zile

2 zile: 500 g legume pe zi; 500 g fructe pe zi; 400 g lactate proaspete pe zi.

8 zile: alternativ: o zi - legume, fructe și salate; o zi - carne fără grăsime (la o masă salată).

Nu mâncaţi niciodată mai târziu de ora 19:30

Restricţii alimentare

Sunt obligatorii cinci mese pe zi și nu aveți voie să consumați băuturi alcoolice sau dulciuri, dar nici preparate cu ulei. Nu mâncați între mese și nu omiteți nicio masă pe zi. Totodată, sunt interzise băuturile carbogazoase și nu uitați să beți trei litri de lichide pe zi: apă plată sau minerală, dar niciodată în timpul mesei.