Main menu

header

534 3 1de Raluca Grințescu

O nouă dietă vă promite o mulţime de avantaje, cum ar fi încetinirea procesului de îmbătrânire, mai multă energie pentru organism şi, bineînţeles, pierderea în greutate. Toate acestea fără să fiți nevoite să contabilizați caloriile şi fără să sacrificați gustul alimentelor preferate. Urmând dieta O2, veți reuşi să pierdeți în greutate aproximativ un kilogram, până la 1,4 kilograme pe săptămână.

Socotiţi punctele ORAC

Dieta O2, concepută de nutriţionista Keri Glassman, spune că puteți să slăbiți şi să vă bucurați de toate beneficiile enumerate mai sus.

Planul de 32 de zile al lui Keri Glassman are în centru scara ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity - capacitatea de absorbire a radicalilor oxigenului), un etalon care arată cât de bogat este un aliment în antioxidanţi. Cu cât scorul ORAC este mai mare, cu atât este mai bine.

Urmând acest plan alimentar, numărați punctele ORAC, nu caloriile. În dieta O2 mâncați mai multe alimente de top situate pe scara ORAC, printre care legume, verdeţuri, anghinare, afine, somon, ierburi aromatice, condimente. Puteți să mâncați trei mese pe zi, cel puţin o gustare pe zi. Sunt interzise: alimentele prăjite, alimentele de la patiserie, alimentele procesate cu mult zahăr şi multe grăsimi, cărnurile procesate care sunt bogate în grăsimi, băuturile acidulate, îndulcitorii artificiali, grăsimile şi siropul de porumb, bogat în fructoză.

Scoate toxinele din organism

Un punct de pe scara ORAC reprezintă, de fapt, nivelul antioxidant al unui produs alimentar. Aceste puncte însumează radicalii liberi, luptând împotriva multor „atacuri”, de la riduri şi senzaţia de oboseală de la nivelul creierului până la cancer şi boli de inimă. În plus, prin virtutea antioxidanţilor lor, alimentele bogate în puncte ORAC vă ajută automat să scăpați de kilograme şi să arătați fabulos. Potrivit specialiştilor, cantitatea zilnică recomandată de puncte ORAC este de 3.000. Dar Keri Glassman, autoarea cărţii „The O2 Diet”, are ceva mult mai bun pentru femeile care vor să îşi cureţe organismul de toxine (mai exact, 57.300 de puncte ORAC). Dacă şi dumneavoastră sunteți gata să porniți într-o călătorie şi să fiți din nou în formă (sau vreți un detox care să vă ajute să vă menţineți în formă), autoarea dietei O2 vă recomandă să începeți cu dieta de detoxifiere O2 Diet Cleanse.

Meniul exact

534 3 2Planul de detoxifiere înmagazinează 57.300 de puncte ORAC pe zi, iar după patru zile vă veți simţi deja energizate, sănătoase şi cu un trup tonifiat, care tocmai a spus „adio” toxinelor. Urmați acest plan cu exactitate timp de patru zile:

Micul dejun: omletă (un ou întreg plus trei albuşuri), o linguriţă cu busuioc uscat, o cană cu ceai verde, o cană cu apă cu 30 ml suc de lămâie;

Gustare: un măr verde feliat, cu o linguriţă cu scorţişoară;

Prânzul: spanac (fiert sau crud); faceți un dressing pentru spanac cu oțeturi aromate, cum ar fi oţetul de smochine, oţetul de zmeură sau oţetul de portocale; 85-115 g somon, macrou sau halibut (la grătar, la cuptor sau fript la foc), cu o linguriţă cu condimente uscate, cum ar fi oregano; opt nuci Pecan; o cană cu apă cu 30 ml suc de lămâie;

Gustare: anghinare gătită la aburi sau o jumătate de cană cu inimi de anghinare în apă, o cană cu ceai verde;

Cina: o salată verde mare, cu morcovi, roşii şi ardei gras roşu; ca dressing, amestecați o linguriţă cu ulei de măsline extravirgin şi puţin suc de lămâie, pentru a-i da gust salatei, sparanghel pregătit la aburi, 85-115 g orice sursă de proteine slabe (la grătar, la cuptor sau fript la foc), cu condimente precum o linguriţă cu oregano, o cană cu apă cu 30 ml de suc de lămâie, o cană cu afine.

Ideal ar fi să consumați mai puţine alimente situate la baza scalei ORAC, cum ar fi alimente prăjite, produse de patiserie, bomboane şi băuturi carbogazoase