Main menu

header

533 3 1de Gabriela Militaru

Până la 39 de ani, Colin Farrell a jucat în aproape 40 de filme, câștigând și un Glob de Aur pentru rolul din „In Bruges” din 2008. Tată a doi copii (din două relații încheiate), actorul de origine irlandeză este unul dintre cei mai versatili artiști ai generației sale. Jucând atât în comedii, cât și în drame sau în thrillere, Farrell a dobândit și și-a desăvârșit abilitatea de a se transforma complet, pentru a intra cât mai bine în pielea unui personaj.

Antrenament asiduu pentru a arăta ca un erou antic

533 3 2Pentru roulul din „S.W.A.T.” din 2003 (când transformările fizice pentru un rol nu deveniseră încă o modă), Colin Farrell, atunci în vârstă de 27 de ani, obișnuia să alerge trei sau patru kilometri zilnic și să facă flotări sau genuflexiuni combinate cu ridicări de greutăți. Încă din același an, Farrell s-a antrenat asiduu pentru a-l interpreta pe Alexandru cel Mare în pelicula „Alexandru”, în regia lui Oliver Stone. Antrenamentul, în urma căruia actorul trebuia să depună o cantitate impresionantă de masă musculară, s-a dovedit a fi destul de dificil. „Ridicări de greutăți, jogging, călărie, spadă. Lucrez cu un cascador profesionist, pentru că vreau să intru în pielea personajului”, declara actorul imediat după începerea filmărilor. Mai târziu, Farrell a mărturisit că a fost nevoit să se antreneze aproape pe toată durata filmărilor, fapt care nu i-a adus prea mare plăcere. „Am urât tot regimul acela”, a recunoscut el. Actorul pune greutatea programului fizic pe seama faptului că, fiind un fumător înrăit, efortul fizic de la antrenamente l-a solicitat foarte mult. El a povestit cum, cu numai patru zile înainte de începerea filmărilor pentru „Alexandru”, a suferit o căzătură serioasă, care l-a lăsat cu o fisură la încheietură, condiție cu care a trebuit să se descurce până s-au încheiat filmările. Rezultatul a fost însă pe măsura efortului depus. Farrell l-a interpretat magistral pe Alexandru cel Mare, readucându-l la viață pe corpolentul conducător de oști care a trăit în urmă cu 2.300 de ani.

Dietă drastică de slăbire pentru „Triaj”

După ce a adunat masă musculară pentru a juca în câteva filme istorice și de acțiune, a venit vremea pentru Colin Farrell să și slăbească pentru un rol. În 2008, actorul a fost obligat să piardă aproape 20 de kilograme pentru rolul din „Triaj”, unde a interpretat un fotograf de război care își pierde cel mai bun prieten în momentul asalturilor din Bosnia, petrecute la începutul anilor ’90. La un moment dat, în timpul filmărilor, actorul arăta mult mai slab decât de obicei, dar în plină formă fizică. Regimul lui Farrell consta în cafea neîndulcită, Coca-Cola dietetică și două cutii cu ton pe zi. „A fost destul de greu. Tot ce făceam era să număr caloriile pe care le mâncam. Nu cred că a fost un regim prea sănătos, dar a trebuit să o fac”, a spus el. Cât despre revenirea la forma și la kilogramele inițiale, lui Farrell nu i-a fost deloc greu de data aceasta. „Am mâncat ca un porc ca să mă îngraș la loc”, a glumit el.

Nevoit să arate ca Arnold Schwarzenegger

Câțiva ani după terminarea filmărilor pentru „Triaj”, Colin Farrell a trebuit din nou să se îngrașe pentru a putea intra în pielea personajului Douglas Quaid, în remake-ul la celebra peliculă „Total Recall”. Misiunea actorului a fost și de data aceasta destul de dificilă, pentru că trebuia să ducă la bun sfârșit un rol interpretat inițial cu măiestrie de Arnold Schwarzenegger. Deși cei mai mulți dintre noi ne-am fi așteptat ca Farrell să urmeze și de data aceasta o dietă de îngrășare galopantă, actorul a optat pentru un regim sănătos și un program de exerciții bine gândit. „Am avut grijă la ce mâncam, mă asiguram că iau 150 de grame de proteine zilnic și făceam multă mișcare”, a declarat actorul pentru revista „Total Film”. De fapt, regimul alimentar pe care l-a urmat nu a fost unul prea complicat. Tot ce avea de făcut era să mănânce cât mai sănătos (în special legume și carne de pui), să bea multă apă (și cât mai puțin alcool) și ceai verde. Singurii carbohidrați acceptați erau cei din cartofi și orez. Despre desert nici nu s-a pus problema în perioada respectivă. Pregătirea fizică pentru rol a început în decembrie 2010 și a durat mai multe luni. „Mă antrenez cu acest boxeur croat care mă torturează în fiecare zi, pentru că trebuie să am mușchi pentru film”, spunea actorul la începutul antrenamentului pentru rol. Cu ocazia pregătirii pentru „Total Recall”, Farrell a renunțat și la fumat și a început să meargă la sală. În paralel, actorul s-a pucat și de yoga, care l-a ajutat atât în plan fizic (pentru suplețea corpului), cât și în plan mental. „Este minunat să te simți în contact cu corpul tău”, mărturisea actorul în 2012, într-un interviu acordat lui Ellen DeGeneres.

  • Se pare că regimul de îngrășare pentru „Homarul” a fost inspirat de dieta ținută de prietenul lui Colin Farrell, Jared Leto, pentru rolul din „Chapter 27”

Pentru rolul din „Alexandru“, Colin Farrell şi-a vopsit părul blond deschis, în timp ce pentru „Homarul“ şi „Detectivii din Louisiana“ a renunţat la aspectul obişnuit de barbă neglijentă pentru o mustaţă stufoasă

În această vară, Colin Farrell poate fi văzut în sezonul al doilea al serialului „Detectivii din Louisiana“, rol pentru care actorul a fost nevoit să se antreneze câteva săptămâni în primăvara acestui an

Cură cu pizza, cheeseburgeri, shake-uri de îngheţată şi ciocolată

Anul 2014 i-a adus lui Colin Farrell un nou rol, care a necesitat o schimbare drastică a greutății corporale. Pentru rolul din „Homarul”, actorul a fost nevoit să se îngrașe aproape 20 de kilograme în numai șapte săptămâni. Și dacă pentru „Total Recall” a reușit să suporte o transformare lină de greutate, de data aceasta, dieta a fost cel puțin haotică. Se pare că, la un moment dat, Colin ajunsese să topească înghețată în cuptorul cu microunde ca să o poată bea mai apoi, în timp ce, în fiecare zi, la micul dejun, consuma două felii mari de prăjitură cu ciocolată. Pe lângă acest mic dejun total nesănătos, actorul nu s-a dat la o parte nici de la a consuma cantități industriale de pizza sau de cheeseburgeri. „Pe lângă prăjituri, la micul dejun mâncam doi cheeseburgeri cu cartofi prăjiți și Coca-Cola”, a explicat el într-un interviu acordat revistei „Glamour”. „Aveam ciocolată lângă pat. Așa că, dacă mă trezeam la 3:00 dimineaţa, mâncam din ea. Mă simțeam groaznic. I-am trimis stomacului meu un mesaj, spunându-i să se lărgească, în timp ce corpului meu i-am zis să reziste la atâta mâncare”, a spus el. Actorul a mărturisit că s-a speriat când s-a văzut pe ecran la finalul filmărilor, fapt care l-a determinat apoi să slăbească rapid și să-și radă mustața pe care o lăsase să crească special pentru rolul din „Homarul”. Rezultatele nu au întârziat să apară, și Farrell a arătat mai bine ca niciodată pe covorul roșu de anul acesta de la Cannes.