Main menu

header

512 3 3de Gabriela Niculescu

Doctor Caroline Apovian, specialist în probleme de obezitate, cu peste 25 de ani de experienţă în nutriţie și fost consultat al NASA, afirmă că slăbitul peste noapte este acum posibil. Aceasta a scris o carte ce se numește „Dieta peste noapte: Planul demonstrat pentru pierderea rapidă și permanentă în greutate”, în care detaliază modul în care oamenii pot slăbi atât de simplu.

Dr. Apovian: „Slăbiți cinci kilograme în prima săptămână”

În cartea sa, doctor Caroline Apovian explică: „«Dieta peste noapte» este prima dietă din lume despre care există date medicale ce atestă că produce rezultate instante şi de durată. Veţi slăbi până la 900 de grame în prima noapte, patru kilograme în următoarele şase zile şi veţi continua să slăbiţi în săptămânile următoare.” Această cură debutează cu o zi în care sunt consumate doar shake-uri lichide cu proteine, menite să accelereze metabolismul peste noapte, fapt care duce la slăbirea unui kilogram până a doua zi dimineaţă. În următoarele şase zile se recomandă o dietă bogată în proteine, pentru a solicita organismul să ardă calorii. Autoarea afirmă că în aceste şase zile niciun aliment nu este interzis, legumele şi fructele fiind permise în cantităţi nelimitate, pentru a combate senzaţia de foame. „În prima noapte vă veți culca, iar dimineaţa veţi observa că aţi slăbit aproape un kilogram. Dacă veţi continua să dormiţi suficient în fiecare noapte, nu veţi mai avea acea senzaţie de foame. Aceasta apare atunci când nu dormim suficient, ceea ce stimulează secretarea hormonului asociat foamei”, a explicat doctorul nutriționist. Specialista susține că în această perioadă de şase zile veți scăpa de patru kilograme, pentru un total de cinci kilograme slăbite într-o săptămână, apoi, ciclul este reluat.

Oamenii de știință au descoperit că femeile care dorm mai puţin de opt ore pe noapte tind să se îngraşe pe măsură ce îmbătrânesc