Main menu

header

510 3 1de Cristina Cristache

În zilele noastre, imaginea a devenit mai importantă chiar decât sufletul, aşa că, pentru frumuseţe, mulţi dintre noi am fi dispuşi să facem aproape orice. Nutriţioniştii se întrec în regimuri, ştiinţa ne oferă numeroase pastile de slăbit, iar sălile de sport sunt la fel de multe precum frunza şi iarba. Ei bine, în faţa acestor oportunităţi, tot natura ne este mai la îndemână, iar roadele ei nu sunt în niciun caz mai prejos. Vă spunem astfel cum să slăbiţi cu arpacaş, „banalul”, dar inegalabilul remediu pentru subţierea siluetei.

Bombă de minerale indispensabile

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, de orz sau de mei. Cel mai des întâlnit în magazine este cel de grâu. Renumit pentru că aduce organismului necesarul de fibre, de magneziu şi de fosfor, este aliatul de bază pentru o digestie sănătoasă. Dacă tot ce ştiţi despre acest aliment este că e folosit de bunica la prepararea colivei, ei bine, trecerea timpului a demonstrat că este leacul numai bun pentru tratarea constipaţiei, avitaminozei, lipsei de energie şi a cicatricelor.

Cinci kilograme, în cinci zile

Dieta cu arpacaş este foarte simplă, ieftină şi extrem de eficientă. Tot ce vă trebuie pentru a o urma sunt apa şi arpacaşul. Acesta din urmă se fierbe timp de o oră, fără să fie nevoie să adăugaţi sare sau unt. Ca şi alte cereale, va creşte în volum cam de cinci ori. De asemenea, este bine să îl puneţi la înmuiat de seara până dimineaţa, pentru a se prepara mai rapid. Nu se va îndulci, nici măcar cu miere, iar pe parcursul celor cinci zile de regim se recomandă consumul ridicat de apă uşor carbogazificată.

Se văd rezultate după doar 24 de ore

La prima impresie, dieta cu arpacaş pare una extremă, însă nu şi pentru organism. Rezultatele sunt uimitoare dacă ţineţi cont că veţi pierde câte un kilogram pe zi. La început, se va curăţa tractul gastrointenstinal, iar în următoarele zile, organismul va începe să consume propria grăsime. În cele cinci zile nu doar că veţi distruge multe celule adipoase, dar mai ales vă veţi normaliza tractul gastrointestinal şi veţi scăpa de problemele de constipaţie. Corpul dumneavoastră nu va fi nicidecum privat de nutrienţi, căci arpacaşul este bogat în vitamine, în minerale şi în alte substanţe hrănitoare şi sănătoase.

Infuzia „sapă” negii și alunițele

Cea mai frecventă întrebuinţare a arpacaşului este pentru refacerea şi vindecarea pielii. Bobul de arpacaş, preparat sub formă de ceai, tratează petele generate de vârstă, eczemele, negii sau aluniţele. Considerat nufărul pielii, îi poate scăpa pe adolescenţi de acnee. Mai mult, arpacaşul conţine colagen, care încetineşte formarea ridurilor şi menţine pielea tânără şi netedă. Arpacaşul de orz este bogat în zinc, în fier, în iod şi în potasiu, care este deosebit de bun pentru sistemul cardiovascular. Simpla fierbere în apă nesărată vă aduce în casă un medicament antiinflamator, util în caz de răceli, foarte important în obezitate şi în fluctuaţii de greutate, dar şi în alte numeroase boli.

Ceaiul din boabe de arpacaş are proprietăţi diuretice

Prăjitură dietetică

Pentru a vă prepara un desert delicios, aveţi nevoie de 200 g arpacaş de grâu sau de orz, 400 g brânză dulce slabă, 200 g stafide, 4 ouă întregi, 4 mere dulci, fără coajă, o cană cu lapte degresat, coaja de la o jumătate de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară, 4 linguri cu fructoză şi câte o linguriţă cu esenţă de rom şi de vanilie. Mai întâi, se curăţă bine arpacaşul de impurităţi şi se spală în câteva ape, apoi se pune la fiert cu romul şi cu un litru şi jumătate de apă. Se fierbe la foc mic, fără să se amestece, timp de o oră. Stafidele se spală şi se pun la înmuiat într-un bol cu lapte, iar merele se descojesc şi se taie cubuleţe. Apoi se pun într-o tavă, se presară deasupra fructoza şi scorţişoara şi se coc în cuptor până devin moi. Ouăle se bat bine cu coaja de lămâie şi cu vanilia, iar în amestec se încorporează brânza dulce şi jumătate din stafide. Când arpacaşul s-a fiert, se ia de pe foc, se strecoară şi se amestecă bine cu scorţişoara şi cu restul de stafide. Se încorporează şi merele coapte. Obţinem astfel două compoziţii, care se vor aşeza, în straturi, în tava de copt unsă cu unt. Un strat de mere cu arpacaş şi un strat de ouă cu brânză. Se coace o jumătate de oră, după care se serveşte caldă sau rece, după gust. În ambele variante e delicioasă şi sănătoasă!

  • Cel mai bun în dieta de slăbit este arpacaşul din orz