Main menu

header

508 3 1de Gabriela Niculescu

Producătorii de gadgeturi încep să fie din ce în ce mai orientați către trendul actual, acela al unui stil de viață sănătos și echilibrat, astfel că lansează pe piață tot mai multe aparate futuriste menite să ne ajute să avem grijă de organismul nostru. Unul dintre domeniile în care concurenţa este deja acerbă este cel care monitorizează bioritmul, de la numărul paşilor, la caloriile ingerate la fiecare masă și până la cele consumate în momentul activităților zilnice. Astfel a apărut cântarul... analizator.

Monitorizarea este permanentă

Compania americană Withings a lansat un cântar care are încorporat wi-fi şi, pe lângă greutate, măsoară pulsul şi calitatea aerului din casă. Totul este apoi sincronizat cu telefonul şi cu calculatorul dumneavoastră. Produsul se numeşte „Smart body analyzer” sau, în traducere, „Analizatorul deștept al corpului” şi, după ce înregistrează toate datele privind greutatea, grăsimile din corp şi activitatea inimii, transmite prin wi-fi sau prin bluetooth aceste informaţii către aplicaţia iOS sau Android a utilizatorului. Ceea ce înseamnă că puteţi folosi datele pentru a le transmite medicului de familie sau pentru o monitorizare personală.

Îmbunătățește calitatea somnului

Un alt lucru interesant la acest cântar este că îl puteţi pune în dormitor, şi nu în baie, aşa cum se întâmplă de obicei cu astfel de aparate, deoarece gadgetul monitorizează inclusiv calitatea aerului din cameră, măsoară temperatura şi nivelul dioxidului de carbon. Măsurarea calităţii aerului vă poate ajuta să obţineţi un somn mai bun, ce rezultă, într-un final, într-o sănătate mai bună.

PONT. Gadgetul vă poate fi foarte util în optimizarea rezultatelor obținute în urma unei diete sau a unui antrenament fizic, arătându-vă constant cum stați cu retenția apei în organism, cât a crescut masa musculară și câtă grăsime ați pierdut.