Main menu

header

507 3 2de Gabriela Niculescu

Aproape întotdeauna trecem de perioada Sărbătorilor de Iarnă cu câteva kilograme în plus. Și cum dietele nu sunt la îndemâna oricui, necesită ambiție, răbdare și perseverență, nutriționiștii vă vin în ajutor cu o serie de sfaturi utile pentru a reintra în formă, fără tortura stricteții.

Terci de orz și de amarant la micul dejun

Evitați iaurtul simplu de dimineaţă sau tot soiul de bunătăţi dulci coapte, deoarece nu menţin senzaţia de saţietate până la masa de prânz. În schimb, specialiștii vă recomandă să mâncați la micul dejun un terci de ovăz, de orz sau de amarant, deoarece oferă saţietate, un plus de fibre, calorii puţine şi nu generează o creştere bruscă a nivelului de glicemie. În combinaţie cu diverse fructe de sezon sau cu nuci crude veți obţine o masă nutritivă şi săţioasă.

Consumați murături

Oţetul din murături împiedică eliberarea rapidă a unor cantităţi mari de insulină, ca atunci când consumați produse gen fast-food. Astfel, riscul de a vă îngrăşa este diminuat, după cum susțin experții. Consumați câte o porţie mică de murături înainte de masă și aveți grijă să nu faceți exces de ele, deoarece riscați să obțineți rezultatul contrar.

Beți apă cu tărâţe de psyllium înainte de mese

Tărâţele de psyllium le puteţi consuma amestecate în apă, pentru că vor asigura o senzaţie de saţietate, împiedicându-vă să mâncați exagerat de mult. Este recomandat consumul a 7 g tărâţe de psyllium pe zi, pe care le puteţi împărţi în mai multe pahare cu apă, consumate cu 30 de minute înainte de masă.

Feliați toate alimentele

Faptul că aveți multe alimente feliate pe farfurie dă impresia de mâncare multă, iar semnalul care ajunge la creier este acela de a mânca mai încet. Astfel, veți consuma cu 25% mai puţină mâncare, după cum spun studiile specialiștilor în nutriție.

Optați pentru ceai de rooibos

Singurul ceai fără cofeină este rooibosul. Acesta este plin de antioxidanţi şi are o dulceaţă naturală, fapt care vă ajută să-l consumați fără a mai fi nevoiți să folosiți zahărul sau alți îndulcitori. Reduce intensitatea poftelor, și, în plus, lipsa cofeinei îl recomandă, pentru că nu vă deshidratează.

Atenție! Evitați să mâncați în haine lejere, pentru că veți avea tendința să consumați mai multe alimente decât aveți nevoie. Hainele strâmte vă vor da mai devreme senzația de sațietate.