Main menu

header

507 3 1de Raluca Grințescu

Cine nu a auzit încă de calităţile benefice ale portocalelor? Datorită acestora, dieta cu portocale este una dintre dietele cel mai iubite de femei.

Are o valoare calorică mică

Portocala este cel mai strălucit reprezentant al familiei citricelor, faimos atât pentru aroma şi gustul său minunat, cât şi pentru calităţile sale asupra sănătăţii. Portocalele sunt bogate în vitamina C, care previne numeroase boli şi întreţine frumuseţea pielii şi a părului. Portocalele conţin, de asemenea, multe substanţe aromatice care omoară germenii. Bineînţeles, nu trebuie să uităm de uleiurile esenţiale, care oferă acestui fruct aroma inconfundabilă şi care au totodată un efect de tonifiere. Mai mult decât atât, consumul de portocale pe durata acestei diete stimulează eliminarea toxinelor din organism. Valoarea calorică a portocalelor este foarte mică, iar consumul lor ne oferă senzaţia de saţietate. Având în vedere aceste beneficii, este de înţeles de ce dieta cu portocale este cel mai populară din întreaga lume.

A fost urmată de regele Franței

Dieta cu portocale are chiar şi propria legendă. În conformitate cu anumite cronici, dieta cu portocale a fost urmată pentru prima dată de regele Franţei, Louis al XIV-lea. Istoria spune că una dintre favoritele sale - Ninon de Laclos - obişnuia să mănânce până la 12 portocale pe zi. Îngrijorat de costurile ridicate ale acestui fruct, străin la acea vreme, dar impresionat de frumuseţea tenului favoritei sale, regele a hotărât să urmeze o dietă bazată pe portocale. Consumul de portocale, împreună cu proteine animale, creşte nivelul de hormoni responsabili cu arderea grăsimilor. Dieta cu portocale este gândită în aşa fel încât să consumați doar 1.200 de calorii zilnic, fără să încetiniți metabolismul. Dieta cu portocale durează trei săptămâni, pe parcursul cărora puteți slăbi până la 10 kilograme şi vă puteți curăța organismul de toxine.

Prima săptămână

Consumaţi câte o portocală la fiecare trei ore (aproximativ un kilogram de portocale pe zi). În afară de portocale, în fiecare zi mai puteţi mânca două ouă fierte şi este necesar să beţi cel puţin doi litri de apă. Încercaţi să fiţi răbdători şi nu vă panicaţi, deoarece următoarele două săptămâni de dietă cu portocale sunt mai indulgente.

A doua săptămână

În decursul acestei săptămâni trebuie să continuaţi să consumați un kilogram de portocale pe zi, să beţi cel puţin doi litri de apă, dar puteţi adăuga la meniul dumneavoastră fulgi de ovăz, orz, mei sau arpacaş fiert cu puţină sare (fără zahăr). Vestea bună este că atât la micul dejun, cât şi la prânz sau la cină puteţi mânca orz, mei sau fulgi de ovăz fierţi, în orice cantitate.

A treia săptămână

În această săptămână continuaţi să mâncaţi un kilogram de portocale pe zi şi să beţi multă apă plată. De asemenea, pe lângă orzul, meiul sau fulgii de ovăz fierţi puteţi adăuga în meniul dumneavoastră şi fructe sau legume. Legumele le puteţi consuma atât crude, cât şi fierte sau coapte. Bineînţeles, nu este nicio restricţie în ceea ce priveşte cantitatea.

Această dietă cu portocale poate fi urmată doar de două ori pe an. De asemenea, dacă întâmpinaţi orice probleme, întrerupeţi dieta cu portocale imediat şi adresaţi-vă medicului.

ATENȚIE! Dieta cu portocale este interzisă persoanelor alergice la citrice.

Varianta de trei zile

Dacă vă hotărâți să urmați dieta scurtă cu portocale, care durează trei zile, puteţi slăbi două-trei kilograme.

Ziua 1

Micul dejun: o felie de pâine prăjită, o portocală şi 100 g fulgi de ovăz fierţi;

Prânzul: două felii de pâine din tărâţe, o bucată de somon cu frunze de salată verde, asezonat cu suc proaspăt de lămâie. Ca desert, puteţi consuma 100 g iaurt, o portocală şi o linguriţă cu miere de albine;

Cina: o bucată mică de ficat prăjit împreună cu câteva ciuperci champignon, o portocală şi un iaurt natural degresat.

Ziua 2

Micul dejun: o felie de pâine prăjită cu puţin unt, un ou fiert tare şi 100 ml suc proaspăt de portocale;

Prânzul: o porţie de fasole verde fiartă, o salată de legume şi o portocală;

Cina: o bucată de carne de pasăre fiartă, piure de cartofi şi morcovi, un iaurt degresat, o portocală şi 100 g ananas proaspăt;

Ziua 3

Micul dejun: două felii de pâine prăjită, două felii de brânză şi o felie de pepene galben;

Prânzul: o salată din sfeclă roşie, morcovi şi verdeţuri, o bucată de carne fiartă cu pilaf de orez şi o portocală;

Cina: carne de pui fiartă cu puţin piper, cu broccoli fiert şi o portocală.

Varianta scurtă a dietei cu portocale poate fi urmată de maximum două ori pe lună