Main menu

header

934 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Vremuri și personaje spectaculoase, umor românesc autentic dar și muzica de ieri, de azi și de mâine, sunt atracțiile noilor producții care împrospătează repertoriul scenelor autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente musicale și de divertisment care se disting în agenda culturală a săptămânii.

Adevărul din ultima oră de viață: „Cheful suprem”, în premieră la ARCUB

Ce efecte neașteptate are frica de moarte asupra indivizilor puteți afla urmărind noua comedie lansată de Centrul Cultural al Primăriei Capitalei (ARCUB). Pe 19 mai, de la ora 19:00, la Sala Gabroveni, are loc premiera spectacolului „Cheful suprem”, de Tudor Mușatescu, o montare semnată de celebra regizoare Beatrice Rancea. Textul este o satiră spumoasă la adresa parveniților care se revendică din „lumea bună”. După Anul Nou, un grup de rude și prieteni se strâng cu gândul să petreacă până la ziuă. Vestea că ciupercile servite la masă sunt otrăvitoare schimbă radical atmosfera: panicați pentru că nu mai au mult de trăit, prinzând curaj după paharele băute, petrecăreții își dau în vileag sentimentele, încep să-și regleze conturile și o serie de secrete bine ascunse ies brusc la iveală. Din distribuție fac parte Claudiu Istodor, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Vlad Linţă, Paula Pîrvu şi Mona Dobrişan, soprana Arlinda Morava şi mezzosoprana Adriana Alexandru. Povestea are un final neașteptat, care exploatează generos ridicolul situației, lăcomia și prostia umană. Următoarea reprezentație este programată pe 24 mai.

Gloria epocii interbelice: „A fost odată în București...”, pe scena Teatrului de Revistă

Atmosfera strălucitoare a Micului Paris este fascinant reconstituită pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală. Pe 20 mai, de la ora 19:00, la Sala Savoy, se joacă spectacolul „A fost odată în București...”, o poveste muzicală care surprinde, în capitole pline de imaginație, portretele compozitorilor, textierilor și interpreților perioadei interbelice dar și viața culturală și mondenă a Capitalei. Actrița Miruna Ionescu și violonistul Valentin Albeșteanu (cel care semnează și conceptul spectacolului), alături de Taraful de Oraș și de Baletul Teatrului de Revistă, vă invită într-o călătorie imaginară prin locațiile selecte din Bucureștiul de altădată, unde, pe ritmuri tango, vals, foxtrot, romanțe și cântece de petrecere, cu umor și multă energie, s-au lansat artiști faimoși, s-au consumat petreceri de pomină și povești pasionale de amor.

„Flori pentru profesoara mea”, evocare Mihaela Runceanu, la Sala Gloria

O întâlnire plină de nostalgie, cu refrene fără vârstă și amintiri legate de mentorii de carieră este programată pe 21 mai, de la ora 18:00, la Sala Gloria din Capitală, în cadrul spectacolului „Flori pentru profesoara mea”. Pe scenă vor urca artiști îndrăgiți precum Sanda Ladoși și Gheorghe Gheorghiu, tânărul solist Theodor Andrei dar și dansatorii Denisa Leancu, Cătălin Negrea și Elena Dumitru. Spectacolul este dedicat regretatei Mihaela Runceanu, artistă și profesoară remarcabilă, care a marcat generația muzicii ușoare românești din anii ’80, în programul serii fiind incluse, pe lângă piese din repertoriul artiștilor invitați, o serie de hituri lansate de celebra artistă, într-o evocare de suflet, cu emoții exprimate prin muzică și dans.

„Electric”: sunet, lumină și culoare, la limita dintre realitate și ficțiune, pe scena Teatrului Odeon

O experiență muzicală inedită, care transpune sunetul în imagini și culori neobișnuite, îi așteaptă pe melomanii de toate vârstele pe scena Teatrului Odeon din București. Pe 23 mai, de la ora 19:00, la Sala Studio, are loc concertul „Electric”, un eveniment multimedia exploziv, prezentat în cadrul Festivalului „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”. Virtuozul flautist Matei Ioachimescu interpretează în maniera sa unică partituri originale semnate de compozitorul Cristian Lolea (creator de muzică de avangardă, pop-rock și muzică de film), recitalul fiind însoțit de jocuri de lumini, abur, lasere și proiecții video, concepute de artistul vizual Tom Brânduș. Folosind tehnologii de ultimă oră, creatorii aduc în fața publicului un produs artistic sofisticat și inovator, ce amplifică emoțiile generate de muzica de film, de divertisment sau cultă-contemporană, transformând magic mesajul sonor într-o senzație tridimensională, demnă de o producție science-fiction.