Main menu

header

928 26 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Legendă a Hollywoodului, de un farmec care a rămas irezistibil decenii la rând, și se menține, Kevin Costner a împlinit 68 de ani și nu regretă nimic. Cu o carieră impresionantă, cu un șir de premii ale industriei cinematografice cărora le-a pierdut șirul, inclusiv Premiul Oscar, starul din „Cel care dansează cu lupii” rămâne în prim-plan și face furori în rolul principal din „Yellowstone”, serial cu un succes răsunător.

„Nu credeți tot ce auziți despre înaintarea în vârstă!”

Serialul „Yellowstone” a reunit în fața televizoarelor o audiență de senzație la doar un singur episod - 12,1 milioane de telespectatori. În rolul principal este nimeni altul decât Kevin Costner, legendarul actor din „Cel care dansează cu lupii”, „Lumea apelor”, „Bodyguard”, „Robin Hood, prințul hoților” și atâtea alte producții de top care l-au transformat într-un star mondial. Personajul lui Costner, John Dutton, este un patriarh modern, care își protejează prețioasa fermă Yellowstone Dutton, din Montana, ținând sub control și problemele de familie. Milioanele de spectatori se delectează, așadar, cu un Costner care a împlinit 68 de ani și este într-o formă de zile mari, indiferent ce implică acțiunea - să călărească, să zboare cu elicopterul, să conducă în viteză o mașină de teren sau să-și ridice șăgalnic pălăria de cowboy, cu zâmbetul său care a cucerit atâtea inimi. „Nu credeți tot ce auziți despre înaintarea în vârstă! Fiecare an care trece este un cadou și devenim din ce în ce mai buni cu trecerea timpului”, a postat actorul pe rețelele de socializare de ziua sa de naștere.

„Fac ceea ce-mi place și rămân pozitiv”

928 26 2Este greu de crezut că Kevin Costner acumulează neîntrerupt celebritate încă din anii 1980, când făcea furori cu clasicul „Incoruptibilii”, jucându-l cu un succes memorabil pe faimosul polițist Eliot Ness. Versatil, extrem de cald sau cumplit de rece, îndrăgostit sau necruțător, Costner este acel gen de star care place tuturor. A abordat roluri care nu i-au cerut să se transforme fizic prin diete draconice sau fitness fără limite. Actorul din „Culmea furiei” a etalat mereu aceeași siluetă zveltă, bine proporționată, cu care cucerește și azi. Pentru cine vrea să afle care este marele secret al imaginii care sfidează timpul a lui Costner actorul mărturisește: „Îmi trăiesc viața din plin și fac mișcare cât pot. Și, mai presus de orice, fac ceea ce-mi place și rămân pozitiv”. Iar rezultatele sunt cele care se văd pe ecran: Costner are același calm și eternul său șarm, este mereu proaspăt și gata de acțiune, confirmând prin exemplu personal ceea ce afirmă specialiștii despre oamenii care își fac meseria din pasiune: au o dispoziție mai bună, o stare mintală excelentă, mai puțin stres și un ritm cardiac normal chiar și la vârste înaintate.

„Daddy Workout implică mai multă îndoire și întindere decât orice oră de yoga”

928 26 3Kevin Costner este mult mai mult decât actorul care aduce un alai de personaje de excepție pe ecran ori regizorul care provoacă prin alegerea poveștilor. Starul din „Condamnat să ucidă” este, potrivit publicației Hollywood Insider, un mare susținător al mediului curat - și nu doar declarativ, actorul a investit sume importante în proiecte ecologiste - și al cauzelor umanitare. O altă explicație a felului detașat, senin, dar plin de energie pe care îl afișează Costner fizic și mintal este abnegația sa pentru familie. Actorul are șapte copii, dintre care ultimii trei din căsătoria cu designerul Christine Baumgartner, abia intră în adolescență. „Cum rămân sănătos la această vârstă? Am copii mici și mă străduiesc să mă joc mai mult decât ei. Îmi place să-i duc pe plajă și să alergăm în căutarea scoicilor. Casa noastră este ca un râu. Mă las dus de val. A fi tată este una dintre cele mai mari bucurii ale vieții mele. Acest Daddy Workout implică urmărirea copiilor, ridicarea lor, purtarea lor pe brațe, mai multă îndoire și întindere decât orice oră de yoga”, spune Costner, care a luat o pauză de patru ani de la actorie pentru a se dedica familiei sale atunci când copiii erau mai mici. 

Călărește des și joacă golf cu multă plăcere

928 26 5Actorul din „În slujba vieții” nu stă locului, mai ales atunci când are activități în aer liber. „Am fost foarte norocos cu multe în viața mea, dar unul dintre acestea a fost capacitatea de a rămâne sănătos. Ceea ce mă ajută este că nu stau atunci când sunt afară. Mă mișc, mă mut din loc, nu mă opresc. Ies și mușc din viață cât de mult pot”, spune Costner despre un stil de viață care funcționează perfect în cazul său. Starul călărește des și joacă golf cu multă plăcere, fiind adesea în turnee cu celebrități ale acestui sport și membru al clubului de golf Birnam Wood, din California. Pe de altă parte, actorul a păstrat toată viața un sfat pe care l-a primit de la legendarul Sean Connery, atunci când pregătea amintitul rol al lui Eliot Ness: „Stai jos! Va fi o zi lungă”. Și azi, Costner crede că a avea o perspectivă mai relaxată și mai lipsită de griji asupra muncii poate ajuta cu adevărat la îmbunătățirea calității vieții. De altfel, starul din „O lume perfectă” nu recurge la diete speciale, ci doar încearcă să mențină un regim alimentar echilibrat. Actorul Woody Harrelson își amintește că de fiecare dată când i-a oferit lui Costner, cu care filma „The Highwaymen”, un shake din verdețuri sau alte feluri bazate pe multe legume, Kevin l-a refuzat.

„Mâncare rațională, un echilibru bun de viață profesională, o mulțime de hobby-uri și câteva exerciții fizice regulate sunt suficiente pentru a rămâne în formă excelentă“

La evenimentele pe covorul roșu, Kevin Costner apare în costume din trei piese și are o postură foarte dreaptă, ceea ce, potrivit stiliștilor, îl ajută să pară mai tânăr și mai zvelt

Concerte cu trupa sa de country rock

928 26 6Un alt hobby al lui Costner este muzica. Actorul cântă, inclusiv la chitară, în propria sa trupă country rock, Kevin Costner & Modern West, cu care a plecat în turneu mondial în 2007. Cel mai recent album al trupei a fost lansat în 2010, iar starul din „Ziua decisivă” încă mai concertează. Dar și aici optează pentru același stil de abordare - fără emfază, fără dorința de a doborî recorduri, fără excese. Un videoclip de pe rețelele de socializare îl arată pe Costner pe scena de la Festivalul Homestead, iar imaginile sunt însoțite de o postare care spune multe despre felul în care starul își percepe hobby-ul: „Una dintre părțile mele preferate ale turneului... terminăm fiecare spectacol cu un toast cu șampanie. Viața e prea scurtă pentru a nu desface o sticlă cu spumă, nu?”. Potrivit site-ului Kevin Costner & Modern West, actorul preferă ca spectacolele să fie „experiențe apropiate și personale”, cu un public permanent, astfel încât să poată intra în legătură cu fanii într-un mod mai direct decât prin strângeri de mână și sesiuni impersonale de autografe.