Main menu

header

928 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Producții artistice de excepție marchează perioada plină de semnificații care precede cea mai importantă Sărbătoare a Creștinătății, Învierea Domnului. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele care invită publi- cul, de toate vârstele, să descopere atmosfera specială a acestui moment din an.

Concert Extraordinar al Corului Madrigal: „Săptămâna Patimilor”

Ultimele zile din viața lui Iisus pe pământ sunt impresionant reconstituite în Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor”, prezentat de Corul Național Madrigal sub conducerea dirijoarei Anna Ungureanu. Scenariul și viziunea regizorală, semnate de Emil Pantelimon, urmăresc pașii Mântuitorului și experiențele cu încărcătură spirituală, trasmițând o diversitate de emoții și mesaje. Trecerea de la agonie la extaz, de la întuneric spre lumină sunt ilustrate prin partituri sacre, interpretate într-un decor plin de simboluri, pus în valoare de jocuri de lumini și efecte video. Firul epic al montării este susținut de textele interpretate de actorii Corneliu și Pavel Ulici. Spectacolul „Săptămâna Patimilor” va fi prezentat: pe 6 aprilie la Sibiu (Centrul Cultural „Ion Besoiu”); pe 8 și 9 aprilie la Cluj-Napoca (Teatrul Maghiar de Stat); pe 11 aprilie la Oradea (Teatrul „Regina Maria”) și pe 13 aprilie la Sala Palatului din Capitală. Toate reprezentațiile încep la ora 19:00. 

Recitaturi corale și camerale în seria concertelor „Lumini Pascale”, la Sibiu

Păstrând o frumoasă tradiție, Filarmonica de Stat din Sibiu continuă și în acest an să organizeze evenimente muzicale de excepție, cu tematică religioasă, în seria concertelor „Lumini Pascale”. Astfel, în duminica Floriilor, pe 9 aprilie, de la ora 19:00, publicul este invitat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, la Concertul susținut de Corul „Timotei Popovici”, dirijat de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza, alături de Corala „Șaguniana” a Preoților din Sibiu, sub coordonarea muzicală a preotului Alexandru Szasz. Intrarea este liberă. De asemenea, pe 11 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Thalia a Filarmonicii sibiene, reputatul pianist și compozitor Ștefan Lovin va susține un recital cameral inedit, în program fiind incluse lucrări celebre („Prohodul Domnului”, „Fie Doamne”, „Hristos a Înviat”, „Hristos anesti”) semnate de compozitorii români Nicolae Lungu, Gheorghe Danga, Gavril Musicescu și Alexandru Podoleanu, dar și cânturi gregoriene.

Artiști îndrăgiți urcă pe scena Ateneului Român, la „Concertul Caritabil Pascal”

Însuflețiţi de o cauză nobilă, soliști și instrumentiști renumiți invită publicul să întâmpine cea mai mare Sărbătoare a Creștinătății cu bucurie și emoție dar, totodată, cu generozitate. Pe 11 aprilie, la Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19:00, are loc „Concertul Caritabil Pascal”, un eveniment care-i reunește pe scenă pe Marcel Pavel, Alina Sorescu, Paula Seling, soprana Silvia Micu și tenorul Vlad Miriță, acompaniați de Corul Armonia și Orchestra Simfonică Valahia, sub conducerea maestrului Matthew Freeman, dirijor al celebrelor Royal Philarmonic Orchestra și BBC Orchestra. Într-un adevărat maraton muzical (spectacolul durează trei ore) publicul va pătrunde în atmosfera Sărbătorilor Pascale pe ritmurile unor arii celebre de operă, melodii pop și pop-opera dar și cântece cu temă religioasă. Fondurile strânse vor fi donate campaniei umanitare „Grijă pentru nou-născuți” și vor ajuta, între altele, la dotarea cu echipamente a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „M.S. Curie”.

De 22 de ani „Abracadabra“, la Teatrul Naţional din Bucureşti

928 30 2În fiecare weekend Teatrul Național din Capitală oferă micilor spectatori șansa de a deveni artiști pe scenă, eroi în fascinanta lume a basmelor, în cadrul proiectului de teatru interactiv pentru copii „Abracadabra”. Fiecare spectacol are o altă teamă, dar toate sunt inspirate de personajele unice și istoriile pline de înțelepciune ale poveştilor românești. Și pentru că acest proiect a luat ființă chiar în Duminica Floriilor, acum 22 de ani, în această săptămână Magicianul Poveștilor, îndrăgitul actor Marian Râlea (inițiator și protagonist al acestui îndrăzneț proiect) și echipa sa au pregătit două spectacole-eveniment dedicate dublei sărbători. Pe 8 și 9 aprilie, de la ora 11:00, la Sala Media a Teatrului Național din Capitală, trupa „Abracadabra” îi invită pe cei mici la o aniversare magică, prin reprezentații din care nu lipsesc acțiunea, muzica și dansul și în care poveștile despre flori au întâietate.