Main menu

header

927 23 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Lansată în 2013, Dubai Miracle Garden ocupă peste 72.000 de metri pătrați, ceea ce o face cea mai mare grădină naturală din lume, cu peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante. În fiecare sezon, porțile se redeschid și oferă un spectacol unic, care atrage turiștii prin priveliști, senzații, oportunități de distracție și… recorduri!

Concept de 11 milioane de dolari

927 23 2Conceptul Dubai Miracle Garden a prins viață în baza unui acord între Dubailand și destinația Dubai Properties Group. Costul proiectului a fost estimat la circa 11 milioane de dolari. Prima etapă a grădinii a fost finalizată și deschisă în februarie 2013 și deja era un gigant întins pe 2.000 de metri pătrați de instalații exterioare. Dezvoltarea acestei faze a necesitat munca a 400 de lucrători. Succesul inițial a generat, firesc, extinderea. Faza a doua a proiectului a adăugat o parcare cu mai multe etaje și alte spații (magazine cu amănuntul, moschei, cafenele). La doar doi ani de la lansare, Miracle Garden Dubai era deja o senzație internațională și a primit celebrul Premiu Moselle.

Emirates A380 - instalație florală record

927 23 3Experiența din Dubai Miracle Garden este unică și complexă. De exemplu, spațiul etalează emblema transportatorului aerian de frunte al Dubaiului, un Airbus A380, unul dintre cele mai iubite avioane superjumbo din lume, care este onorat… botanic. Silueta aeronavei realizate în colaborare cu Emirates Airline este cea mai mare instalație florală din lume, acoperită cu peste 500.000 de flori proaspete și plante vii. Această structură formidabilă deține un record Guinness și este una dintre cele mai populare atracții ale Dubai Miracle Garden.

Ceasul Floral, 15 metri de plante

927 23 4Dubai Miracle Garden include un alt tip de măsurare a timpului, firesc într-un spațiu al relaxării nesfârșite. Evident, această curgere este marcată tot cu ajutorul florilor și plantelor - Ceasul Floral din Dubai Miracle Garden are 15 metri și este realizat din plante și flori vii, al căror design se schimbă în funcție de sezon. Piesele mecanice ale Ceasului Floral au fost aduse din SUA, iar Miracle Garden Landscaping a conceptualizat designul uimitor al unuia dintre cele mai frumoase ceasuri din lume.

Pauză de cafea în Tunelul de umbrele

927 23 5 Unul dintre spațiile cele mai căutate după o plimbare îndelungată printre priveliști spectacuuloase este Tunelul cu umbrele, care este, bineînțeles, mult mai mult decât îi spune numele. Practic, aici s-a amplasat un tavan din umbrele inversate, dispuse în inele separate prin benzi de flori, care au fost aranjate pentru a se potrivi cu culorile fiecărei secțiuni de umbrele. Plantele verzi dintre secțiunile tavanului oferă o atmosferă de pădure tropicală, prin care turiștii se pot plimba alene sau se pot opri pentru o cafea ori o gustare în preajma unor arome florale îmbătătoare, inegalabile.

Satul ștrumfilor - case din ciuperci și creaturi albastre

927 23 6Cea mai mare grădină de flori naturale din lume a dezvăluit, pentru a celebra zece ani de existență, o nouă atracție pentru copii: Satul Ștrumfilor.  Este un spațiu gândit pentru o lume a iubitelor creaturi albastre, cu aranjamente vesele și încântătoare, cu o pădure de case de… ciuperci. Bazat pe celebrele benzi desenate și filmul care a înregistrat un succes mondial, spectacolul dinamic de la Dubai Miracle Garden prezintă patru zone diferite, surprize, structuri incitante, totul inspirat din iubitele creaturi albastre. O întreagă secțiune a grădinii a fost transformată cu zone speciale pentru vizitatori, împreună cu nelipsita întindere de flori și plante naturale, vibrante, foarte colorate. Oaspeții se pot delecta cu modele și peisaje minunate, al căror design nu este de găsit în altă parte. Spectacole pentru cei mici și cei mari se derulează unul după altul în Satul ștrumfilor.

Parcul Lacului - explozie de culoare 3D

927 23 7Apa și florile sunt o combinație minunată și se poate vedea în toată splendoarea în unul dintre cele mai spectaculoase spații din Dubai Miracle Garden: Parcul Lacului. Scena creată de reflectarea aranjamentelor florale și a modelelor 3D încărcate de flori pe cerul albastru și pe luciul apei are ca rezultat o explozie de nuanțe de violet, verde, roșu, roz, portocaliu și albastru. Acesta este, de altfel, unul dintre locurile preferate de toți vizitatorii, întrucât fotografiile care pot fi realizate aici sunt de o spectaculozitate formidabilă. Pe malul lacului au fost amplasate siluetele unor creaturi grațioase, așezate lângă nave de călătorie pe ape, toate legate de temele florale ale Dubai Miracle Garden.

Doamna Plutitoare

927 23 8Una dintre atracțiile majore ale Dubai Miracle Garden este o siluetă așezată într-o poziție incredibilă - pe orizontală. Este Doamna Plutitoare, suspendată uimitor în aer, cu brațele întinse, fără griji, iar părul lung îi atârnă pe sol. Silueta este literalmente îmbrăcată în flori - petunii în cuori tari curg de sus peste un câmp plin de corole, dând o iluzie eterică, ca și cum Doamna Plutitoare este o creatură ce a fost chemată spre cer. În fundal se poate vedea silueta Castelului Floral și astfel se țese în mintea vizitatorilor o poveste a unei prințese și a locului în care ar fi putut trăi…

Vârful Dealului și Valea Minunilor

927 23 9Florile în culori vibrante care se văd de peste tot conferă un sentiment de verticalitate uneia dintre părțile inferioare ale Dubai Miracle Garden. Din acest punct jos de observație se poate contempla un întreg deal încărcat cu flori, care se ridică spectaculos spre punctele mai înalte ale reliefului. Iar de sus, Dubai Miracle Garden arată ca o Vale a Minunilor. Petalele și copacii multicolori îmbie la visare și la bucurie. Nu întâmplător acesta este spațiul cel mai iubit de cupluri și de familiile cu copii.

Dubai Miracle Garden deține trei recorduri mondiale Guinness: în 2013 a fost declarată cea mai mare grădină verticală din lume, Airbus A380 este listată drept cea mai mare structură de flori din lume, iar imaginea de  18 metri a lui Mickey Mouse, care cântărește aproape 35 de tone, este cea mai înaltă sculptură cu suport de pe planetă

Un bilet la Dubai Miracle Garden costă aproximativ 7,5 euro pentru copiii între 3 şi 12 ani şi 10 euro pentru persoanele peste 12 ani

Peste 757.000 de litri de apă reciclată

Milioanele de flori și plante din Dubai Miracle Garden ar avea nevoie, în mod normal, de o cantitate impresionantă de apă. Dar proiectanții mirificului spațiu au pus la punct un sistem de filtrare și de udare prin picurare care asigură viața acestui Paradis, cu un consum redus. Mai precis, Dubai Miracle Garden își etalează splendorile cu ajutorul a 757.082 de litri de apă… reciclată! Municipalitatea din Dubai retrage apa uzată a orașului și o trimite direct spre uriașa grădină, unde este refiltrată, rezultând apă de înaltă calitate pentru unele dintre cele mai frumoase flori din lume. Grădina este udată numai după ce se închide, noaptea. Dubai Miracle Garden funcționează între lunile octombrie și aprilie în fiecare an.