Main menu

header

927 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Spectacole remarcabile, cu personaje învăluite în mister, acțiune, suspans, iubiri imposibile, muzică live și coregrafii impre- sionante, se lansează la început de aprilie, pe scenele autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva dintre premierele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână

Muzică, dans, arte marțiale și umor: „Călătoria”, un nou spectacol marca Dan Puric, la TNB

Despre bucuria de a trăi și formula magică prin care artele îi conectează pe oameni ne vorbește spectacolul „Călătoria”, o nouă producție semnată de Dan Puric, lansată pe scena Teatrului Național din București. Pornind de la o banală „hoinăreală” prin stațiile de metrou bucureștene, montarea invită publicul să parcurgă stări și emoții intense, reunind într-un concept original și dinamic scene de pantomimă, dans modern și balet, reprize de hip-hop, prezentări de modă, demonstrații de arte marțiale, muzică și momente umoristice, interpretate live de o echipă impresionantă (peste 40 de protagoniști), din care îi amintim aici pe Ovidiu Cuncea, Tomi Cristin, Amalia Ciolan, Armand Calotă, Lucas Molina Perez, Zhu Rong Fu, Elena Duicu și, bineînțeles, Dan Puric. Scenografia spectacolului îi aparține Doinei Levința. „Călătoria” se joacă pe 2 și 13 aprilie, de la ora 19:30, la Sala „Ion Caramitru” a TNB.

Tentația puterii și efectele ei: „Măsură pentru măsură”, la Teatrul Bulandra din București

Cât de ușor transformă abuzul de putere păcatul în virtute ne propune să aflăm, într-o manieră proaspătă și îndrăzneață, tânăra regizoare Diana Mititelu, într-o nouă montare realizată pe scena Teatrului Bulandra din Capitală. Pe 1 și 2 aprilie, de la ora 19:00, la Sala „Toma Caragiu”, puteți vedea spectacolul „Măsură pentru măsură”, o viziune modernă și provocatoare a textului lui W. Shakespeare. Ducele Vicențio lasă, pentru o perioadă, frâiele orașului măcinat de desfrâu pe mâna subordonatului său Angelo, care, în numele moralei comite excese și aplică dubla măsură când vine vorba despre propriile nelegiuiri. În roluri interpretate cu multă vervă și ingeniozitate, pe scenă îi puteți vedea pe Andi Vasluianu, Marius Chivu,  Ioana Brumar, Simona Pop, Ioana Niculae și Maria Moroșan. Montarea actualizată ilustrează curajos realitățile contemporane, vorbind despre relațiile de putere, moralitate, intruziunea politicului în spațiul intim ori limitele libertății.

Irina Baianț și Adrian Nour, protagoniști principali în „Fantoma de la Operă” 

O producție grandioasă, cu decoruri și costume impresionante, efecte speciale și protagoniști surpriză se lansează pe scena Operei Naționale din Capitală. Pe 31 martie, 1 și 2 aprilie, de la ora 18:30, sunt programate primele reprezentații ale spectacolului „Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Răzvan Ioan Dincă. Musicalul modern, inspirat de romanul lui Gaston Leroux, îmbină genurile pop, rock și clasic, iar rolurile principale sunt interpretate de Adrian Nour, Irina Baianț și Kyrie Mendél, alături de care îi puteți vedea pe Rodica Ştefan, Andrei Petre, Alina Petrică, Ionuţ Burlan, Alexandru Nagy și Cosmin Seleşi, cu participarea, Corului, Baletului și Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti. Considerat drept musicalul cu cel mai mare succes la public din toate timpurile, „Fantoma de la Opera” s-a lansat acum 36 de ani la Londra și a fost vizionat până acum de peste 80 de milioane de spectatori.

„Martorul acuzării”, un caz din seria Agathei Christie, la Sala Rapsodia

Mister, dragoste, umor negru și trădări spectaculoase. Acestea sunt câteva dintre ingredientele unei noi intrigi polițiste pe care echipa Teatrului Avangardia o propune publicului. Pe 1 aprilie, de la ora 15:00, la Sala Rapsodia din București, are loc prima reprezentație a spectacolului „Martorul acuzării”, un thriller de Agatha Christie, în regia lui Ricard Reguant. O vârstnică bogată este ucisă cu sânge rece, principalul suspect fiind șarmantul său prieten, oportunistul Leonard Vole, căruia victima i-a lăsat toată averea, bineînțeles, fără să știe că acesta este însurat. Vole este arestat și începe o anchetă complicată. În sala de judecată răsturnările de situație se țin lanț: probele se bat cap în cap și în spatele aparențelor adevărul este manevrat de soția suspectului. Suspansul este întreținut de jocul agil și imprevizibil al artiștilor Alex Conovaru, Vlad Corbeanu, Ion Haiduc, Marius Drogeanu, Alexandru Voicu, Adriana Aldea, Andrei Mateiu, și Violeta Huluba. Următoarea reprezentație este programată pe 25 aprilie.